| Autor |
Wiadomość |
|
V-STROM
|
Tytuł: Mój R1200GS Adventure 2009 Post: środa, 5 października 2011, 22:16 |
|
|
|
Postanowiłem jednak sprzedać mój motorek. W tym sezonie prawie go nie używałem (4 tys. km.). GSA nie powinien stać ciągle w garażu, niech ktoś go wykorzysta zgodnie z przeznaczeniem. Czasem sobie żartowałem z tekstów typu "z żalem sprzedaję mój sprzęt..." itp ale coś w tym jest. Nie muszę sprzedać ale nie ma sensu go trzymać ciągle w garażu i czyścić. Daję teraz tylko ofertę na naszym forum, bo motorek jest na prawdę super (allegro niech sobie poczeka). Pewnie do wiosny motorek i tak postoi w garażu ale może ktoś akurat takiego sprzętu szuka i chce zaksięgować go w koszty i mieć w swoim garażu. Jest zarejestrowany na firmę więc daję fakturę (stawka VAT - zwolniony).
Rocznik 2009 (wrzesień), kolor (nie szary!!!) czerwony, przebieg prawie 15 tys., Full możliwe wyposażenie z ESA, ABS , ALARMEM itp..., plus: -3 kufry, -nawigacja motocyklowa TomTom, -sporo różnych gadżetów firmy touratech -opony obie 100% idealne, przednia w październiku założona nowa w serwisie, -przegląd teraz świeżo zrobiony po 2 latach w BMW Inchcape W-wa /zawory, olej,filtry itp.../. Na wszystko kwity i faktury. Poprzedni przegląd przed rokiem przy przebiegu 10,5 tys. w tym samym serwisie, wszystko do sprawdzenia bezpłatnie w systemie BMW.
Motor w stanie idealnym nie wymaga żadnych najmniejszych czynności przez co najmniej najbliższe 10 tys. km. Do obejrzenia w Warszawie.
Cena to 50.000 po negocjacjach (jak ktoś chce negocjować to cena wywoławcza wynosi 51500 albo na życzenie więcej ;-) )
Fotki prześlę zainteresowanym po kontakcie na PW przez forum. Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony wtorek, 11 października 2011, 19:46 przez V-STROM, łącznie zmieniany 1 raz.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
Krzemien
|
Tytuł: Re: Mój R1200GS Adventure 2009 Post: środa, 5 października 2011, 22:57 |
|
Strona WWW: http://www.televisor.pl
|
|
dzizas, 50K za 3 letni motocykl, tosz BMW to faktycznie dla nuworyszy jest.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
V-STROM
|
Tytuł: Re: Mój R1200GS Adventure 2009 Post: czwartek, 6 października 2011, 08:26 |
|
|
Krzemien pisze: dzizas, 50K za 3 letni motocykl, tosz BMW to faktycznie dla nuworyszy jest. Krzemień, Ani to mądre ani śmieszne. Jak nie masz nic do powiedzenia to po co zabierasz głos na forum? Rozumiem, że to był skuteczny sposób na osiągnięcie stopnia "bajkopisarza forumowego"? Gratulacje. :!:
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
Krzemien
|
Tytuł: Re: Mój R1200GS Adventure 2009 Post: czwartek, 6 października 2011, 08:45 |
|
|
|
jakto nie mam nic do powiedzenia ? przecierz skomentowalem twoja cene, ktora jest delikatnie mowiac duza. Za pare tysi wiecej masz nowego GS'a ktory sie ostal w magazynie, dlatego sprzedawanie w takiej cenie na forum moim zdaniem jest ani smieszne ani madre. jak kupilem 990 Adventure R za 54K to nie sprzedawalem go za 52 po roku, a twoj ma 3 lata. Oczywiscie zycze ci zebys sprzedal nawet za 65K gdzies na allegro gdzie GSy chodza czasami nawet po 35K. Wiem wiem, twoj jest doposażony, ale w rzeczywistosci to sie nigdy nie zwraca i realnie nie podnosi wartosci motocykla.
I prosze na przyszlosc bez prywatnych wycieczek, rozluznij gumke w portach czasami.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
sum
|
Tytuł: Re: Mój R1200GS Adventure 2009 Post: czwartek, 6 października 2011, 08:59 |
|
|
Krzemien pisze: Za pare tysi wiecej masz nowego GS'a ktory sie ostal w magazynie, a to mnie zaintrygowałeś - pokaż mi tą ofertę GSa ADV ? to tak jak porównywać cenę 2 letniego BMW 5 wypas do nowego golasa dla tych co jeżdżą japońcami jest nie do zrozumienia a dla tych co kupują jakoś tak ... wartość nowego oferowanego tu GS ADV to ponad 75 tys po rabatach dilerskich możliwych do uzyskania więc 50 tys to co najwyżej 66 % ceny za 3 latka - chyba normalne no chyba, że ktoś chce za 20 % kupić roczny bo tyle ma :mrgreen:
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
Krzemien
|
Tytuł: Re: Mój R1200GS Adventure 2009 Post: czwartek, 6 października 2011, 09:12 |
|
|
|
masz racje, dla mnie jest to nie do zrozumienia. ALe co ja tam wiem, BMW bylo dla mnie zawsze zbyt ekskluzywne cenowo wiec moze i to jest warte swojej ceny. Dla mnie 3 letni motocykl to jak 10 letni samochod. Jak ktos chce zaplacic - zaplaci i to jest jego sprawa. W poscie wyzej wyrazilem tylko swoja opinie na ten temat, do czego myslalem to forum służy i od razu dostalem awans na bajkopisarza.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
V-STROM
|
Tytuł: Re: Mój R1200GS Adventure 2009 Post: czwartek, 6 października 2011, 09:27 |
|
|
|
Krzemeń, Twoje własne opinie czy coś jest drogie czy tanie i na co cię stać a na co nie na prawdę nikogo kompletnie nie interesują. Jak byś znał rynek to byś wiedział jakie są na nim ceny i przyjął to spokojnie. Motor ma 2 lata i 3 miesiące a nie 3 i przejechał po równych drogach tyle co nic. Nowy z pełnym wyposażeniem i wszelkimi dodatkami kosztuje tyle, że w życiu byś go nie kupił, bo nie jesteś snobem, nuworuszem ani innym ale to też nikogo nie interesuje. Słowo daję, że nie. Odpuść temat i nie brnij już dalej w tę uliczkę, bo nie dodajesz sobie, że tak powiem, niczego mądrego.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
SituGS
|
Tytuł: Re: Mój R1200GS Adventure 2009 Post: czwartek, 6 października 2011, 09:36 |
|
Strona WWW: http://www.jean.paul.pl
|
|
A przewidujesz sprzedaż bez gadżetów "cholernie potrzebne" do adwenczeru typu białe zegary, chlapacz Touratech i zejście lekko z ceny? (no chyba że to wszystko jest jako bonusowy gratis to zwracam honory :lol: )
...btw. Co kolega ma z tym zarzucaniem komuś nabijanie postów? Wcześniej po mnie jeździliscie z jednym takim mędrzcem... teraz Krzemieniowi sie dostało. Pomijając fakt że nie podoba Ci sie jego wypowiedź - nie pamietam żeby duża liczba postów była czyms nagannym, zakazanym itd...
A ja mówie - puknij się i nie sprzedawaj tej bryki! Gdzie znajdziesz taka drugą :?: :!: To tak jakbyś sie pozbył jedrnej pulchnej baby z wielkimi cyckami zawsze gotowej do .... wiadomo :lol:
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
Krzemien
|
Tytuł: Re: Mój R1200GS Adventure 2009 Post: czwartek, 6 października 2011, 09:49 |
|
|
|
V-Strom badz dokladny. Motocykle sie inaczej liczy jezeli chodzi o lata jak juz mam byc dokladny. Modele 2012 kupujesz juz jesienia 2011. Mniejsza o to. Idz na allegro jak nie chcesz czytac komentarzy do swojego ogloszenia na forum. Jak juz zamieszczasz to odpowiadaj spokojnie a nie sie pieklisz i od razu uprawiasz prywatne wycieczki. Ty musisz sie strasznie w zyciu denerwowac i miec nadcisnienie jak w ten sposob reagujesz na 1 zdanie :lol: Wyobraz sobie taka sytuacje na zywo. jakbys mi powiedzial ze ten moto za 50K, ja odpowiadam ze bardzo drogo za 3 letni itp to co ..? powiedzialbys mi ze nikogo nie interesuje twoje zdanie, innymi słowy spier&^_* ??? Watpie, bo jest to ponizej jakiegokolwiek poziomu rozmowy. Takze przestan w kazdym poscie insynuować swoja wyższość, bo to jest smieszne. Tego typu dyskusje do niczego nie prowadza takze koniec. Zwlaszcza ze mam grype i leze w łóżku co mnie motywuje do dlugich dyskusów na forum 8)
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
V-STROM
|
Tytuł: Re: Mój R1200GS Adventure 2009 Post: czwartek, 6 października 2011, 09:56 |
|
|
SituGS pisze: Co kolega ma z tym zarzucaniem komuś nabijanie postów? Różnica światopoglądowa. Ja uważam, że tak w rozmowie jak i na forum (a może nawet bardziej na forum) należy się odzywać wtedy gdy ma się coś do powiedzenia na dany temat a nie kiedy akurat ma się ochotę poklepać w klawiaturę i powiedzieć coś w stylu że tylko chorzy nuworysze płacą taką kasę za jazdę snobistycznym sprzętem, który wcale nie jest wart takiej fortuny, bo honda zajedzie równie daleko a może i dalej. Ale może jestem w błędzie. Nie wykluczam, bo nie mam recepty na wszystko i nie jestem nieomylny, tak jak niektórzy w sieci.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
dopra
|
Tytuł: Re: Mój R1200GS Adventure 2009 Post: czwartek, 6 października 2011, 10:05 |
|
|
Krzemien pisze: Zwlaszcza ze mam grype i leze w łóżku co mnie motywuje do dlugich dyskusów na forum 8) proponuję iść na motocykl, szkoda czasu na leżenie w łóżku pisanie na forum
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
Krzemien
|
Tytuł: Re: Mój R1200GS Adventure 2009 Post: czwartek, 6 października 2011, 10:07 |
|
|
|
Swoja droga to chetnie bym takiego GSa na wycieczkowanie przygarnal. Tam bym napewno zmiescil swoj cały sprzet foto :D
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
V-STROM
|
Tytuł: Re: Mój R1200GS Adventure 2009 Post: czwartek, 6 października 2011, 10:11 |
|
|
Krzemien pisze: Zwlaszcza ze mam grype i leze w łóżku Życzę zdrowia. Nie miej urazy, bo ja nie mam. Takie są ceny i taki jest rynek i nie ma powodu tego analizować. Na szczęście nie wszyscy musimy jeździć takimi samymi motorami i nie dla każdego też kwestia 10 czy 20 tysi więcej za BMW w porównaniu do innej marki to sprawa tak drażliwa. Niepotrzebnie tylko tworzysz wrażenie nie mające nic wspólnego z rynkiem, że oto zwariowałem ceniąc tyle i tyle. Mazby poleca podobnego za 56, Sikorp oferował swojego (nie ADV) za 48. Ja sprzedam za tyle wcześniej czy później, komuś kto takiego motorka szuka,bo jest to bardzo dobra cena. Pozdrawiam.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
Avadra
|
Tytuł: Re: Mój R1200GS Adventure 2009 Post: czwartek, 6 października 2011, 10:14 |
|
|
|
A masz może jakieś foto ? I gdzie ewentualnie mozna obejżeć to cudo? :roll:
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
V-STROM
|
Tytuł: Re: Mój R1200GS Adventure 2009 Post: czwartek, 6 października 2011, 10:21 |
|
|
Avadra pisze: A masz może jakieś foto ? I gdzie ewentualnie mozna obejżeć to cudo? :roll: Bardzo proszę o kontakt przez PW. Motor jest w Warszawie. Zdjęcia jakieś dorzucę wkrótce.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |