| Autor |
Wiadomość |
|
k.miras
|
Tytuł: kredyt hipoteczny potrzebny fachowiec Post: czwartek, 10 listopada 2011, 09:27 |
|
|
witam,jak w temacie szukam kontaktu do fachowca od kredytow hipotecznych moze ktos z was sie tym zajmoje profesjonalnie info na piv.lub meil k.miras@vp.pl
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
ex1
|
Tytuł: Re: kredyt hipoteczny potrzebny fachowiec Post: czwartek, 10 listopada 2011, 09:43 |
|
|
|
MIras - dzwoń, pomogę! :)
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
Sikorp
|
Tytuł: Re: kredyt hipoteczny potrzebny fachowiec Post: czwartek, 10 listopada 2011, 10:27 |
|
|
|
Mam taka świetna osobę pomogła mnie i moim znajomym już wiele razy. Jak ktoś potrzebuje piszcie na PW.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
irokez
|
Tytuł: Re: kredyt hipoteczny potrzebny fachowiec Post: czwartek, 10 listopada 2011, 11:28 |
|
|
|
ja mam taką osobę i to nie jest pośrednik tylko pracownik banku również sporo moich znajomych korzystało z jej pomocy jeżeli chcesz w PLN - dam namiar
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
Synaj
|
Tytuł: Re: kredyt hipoteczny potrzebny fachowiec Post: czwartek, 10 listopada 2011, 11:50 |
|
|
|
Też mam jakies kontakty więc w razie czego pisz na PW o co chodzi.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
mario33
|
Tytuł: Re: kredyt hipoteczny potrzebny fachowiec Post: czwartek, 10 listopada 2011, 12:14 |
|
|
|
miras, od bmw jesteś ty, a od kredytów my :) dzwoń - pogadamy (znam z obu stron biurka bankowego)
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
k.miras
|
Tytuł: Re: kredyt hipoteczny potrzebny fachowiec Post: czwartek, 10 listopada 2011, 12:50 |
|
|
|
dzieki wszystkim za info na razie nawiazalem kontakt ze znajoma sikora inne kontakty zosaja w pamieci moze jeszcze ktos skorzysta
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
ex1
|
Tytuł: Re: kredyt hipoteczny potrzebny fachowiec Post: czwartek, 10 listopada 2011, 14:43 |
|
|
irokez pisze: ja mam taką osobę i to nie jest pośrednik tylko pracownik banku również sporo moich znajomych korzystało z jej pomocy jeżeli chcesz w PLN - dam namiar w większości przypadków, ja odradzam pracowników bankowych z racji ograniczonej wiedzy jedynie do swoich produktów. doby pośrednik, potrafi naprawdę wiele doradzić, odradzam jednak korzystanie z pośredników korporacyjnych. To często osoby na pensjach i niskich prowizjach, z odbytym jednym szkoleniem. Duża rotacja pracowników. Najlepiej wybrać długo istniejącą nie za dużą firmę która pracuje ze wszystkimi bankami
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
Sikorp
|
Tytuł: Re: kredyt hipoteczny potrzebny fachowiec Post: czwartek, 10 listopada 2011, 14:51 |
|
|
ex1 pisze: (...) w większości przypadków, ja odradzam pracowników bankowych z racji ograniczonej wiedzy jedynie do swoich produktów. doby pośrednik, potrafi naprawdę wiele doradzić, odradzam jednak korzystanie z pośredników korporacyjnych. To często osoby na pensjach i niskich prowizjach, z odbytym jednym szkoleniem. Duża rotacja pracowników. Najlepiej wybrać długo istniejącą nie za dużą firmę która pracuje ze wszystkimi bankami 100% racji.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
irokez
|
Tytuł: Re: kredyt hipoteczny potrzebny fachowiec Post: czwartek, 10 listopada 2011, 14:55 |
|
|
|
dlatego zaproponowałem dobrego bankowca, który wie co mówi dobry spec zna konkurencję, bo inaczej nic by nie sprzedał
pośrednik ... pracuję w tym biznesie i nie powiem nic publicznie na ten temat pamiętasz Ex już mieliśmy lekką próbę wymiany poglądów przy kredycie bodaj Jakuba z Kaszub
proponuję wymianę poglądów f2f przy najbliższym spotkaniu np. na wiosennym zlocie oczywiście będziemy zmuszeni przepłukiwać gardła jakimś % nektarem coby nam nie wyschły :mrgreen:
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
Piteusz
|
Tytuł: Re: kredyt hipoteczny potrzebny fachowiec Post: czwartek, 10 listopada 2011, 15:35 |
|
|
|
doby pośrednik, potrafi naprawdę wiele doradzić,
Tak, na przyklad ten bank z ktorego ma najlepsza prowizje i/lub najwysza szanse na zaakceptowanie :-)
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
irokez
|
Tytuł: Re: kredyt hipoteczny potrzebny fachowiec Post: czwartek, 10 listopada 2011, 15:38 |
|
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
mario33
|
Tytuł: Re: kredyt hipoteczny potrzebny fachowiec Post: czwartek, 10 listopada 2011, 16:16 |
|
|
|
Pośrednik nie doradza najlepszej oferty, a tą gdzie ma największą prowizję. Nierówny dostęp do informacji i tyle...
Najlepiej samemu sprawdzić oferty. W razie czego pomogę - i nie będzie to oferta żadnego zaprzyjaźnionego banku, na pewno nie mojego. Bezinteresownie - nie ma problemu ze 'skrzywioną' poradą ;)
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
Sikorp
|
Tytuł: Re: kredyt hipoteczny potrzebny fachowiec Post: czwartek, 10 listopada 2011, 16:27 |
|
|
mario33 pisze: Pośrednik nie doradza najlepszej oferty, a tą gdzie ma największą prowizję. Nierówny dostęp do informacji i tyle...Najlepiej samemu sprawdzić oferty. W razie czego pomogę - i nie będzie to oferta żadnego zaprzyjaźnionego banku, na pewno nie mojego. Bezinteresownie - nie ma problemu ze 'skrzywioną' poradą ;) Są oczywiście różni pośrednicy/agencji/brokerzy itp, ale z definicji powinni mieć pełną wiedzę o ofercie na rynku. Oczywiście w teorii powinni również rzetelnie informować klientów o wszystkich warunkach, w tym ewentualnych ograniczeniach/konflikcie interesów. Ja akurat polecam kogoś do kogo mam zaufanie, więc ryzyko braku obiektywności jest b.niewielkie. Bankowcy: zostawmy już może temat współpracy/prowizji/wyłączności/grupowych strategii wewnętrznych itp. bo zanudzimy czytelników.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
ex1
|
Tytuł: Re: kredyt hipoteczny potrzebny fachowiec Post: czwartek, 10 listopada 2011, 22:17 |
|
|
|
Panowie kłamstwo w tym biznesie ma bardzo krótkie nogi, posiłkowanie się pośrednikiem nie zwalnia nas z myślenia. Najprościej zamiast łazić od jednego banku do drugiego, wziąść notatnik i wypytać doradcę o szczegóły oferty z w każdym banku, który daje kredyty w takiej walucie jakiej chcemy, banków będzie od kilku do kilkunastu. przy okazji łatwo stwierdzimy jak wygląda wiedza naszego doradcy. czy się miesza czy plącze. wielu pracowników bankowych podaje argument o wysokości prowizji aby zniechęcić do pośredników. bo co innego mogą... :D
moim zdaniem pośrednikowi kredytowemu najbardziej zależy żeby nas obsłużyć przede wszystkim, liczy się obrót
|
|
| Na górę |
Offline |
 |