| Autor |
Wiadomość |
|
Synaj
|
Tytuł: DRZ - Licznik – zmiana mil na km Post: piątek, 4 listopada 2011, 22:12 |
|
|
|
Mam taki oto problem, padł mi licznik w DR-zecie, znaczy świeci ale nie wyświetla żadnych informacji. Ponieważ zakładam że z tego już nic nie będzie (jeśli się mylę poprawcie mnie) planuję kupić używany, często pojawiają się liczniki w rozsądnej cenie pochodzące z rozbiórki angielskich bajków. I tu pojawia się pytanie: czy jest możliwość konwersji wskazań licznika z mil na kilometry. Chodzi o licznik bez magicznego przyciski „select”
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
acid_toxin
|
Tytuł: Re: DRZ - Licznik – zmiana mil na km Post: sobota, 26 listopada 2011, 22:22 |
|
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
dudopl
|
Tytuł: Re: DRZ - Licznik – zmiana mil na km Post: sobota, 26 listopada 2011, 22:34 |
|
Strona WWW: http://www.endurovoyager.com
|
|
Jam mam inny problem. Posiadam suzuki 400 SM. I o ile przełączanie prędkości z mile na kilometry mam opanowane to już odległości nie. Cały czas zostaje naliczanie w milach. Da się coś z tym zrobić :?:
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
acid_toxin
|
Tytuł: Re: DRZ - Licznik – zmiana mil na km Post: sobota, 26 listopada 2011, 23:05 |
|
|
|
da się :) Tam jest to opisane...na allegro jest gość, który to za 100zł robi - tyle, że elektronik za piwo zrobi. Mile nie zostaną przeliczone na km - bedziesz miał dokładnie tyle km co miałeś mil
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
Synaj
|
Tytuł: Re: DRZ - Licznik – zmiana mil na km Post: niedziela, 27 listopada 2011, 00:27 |
|
|
acid_toxin pisze: To powinno pomóc. http://www.thumpertalk.com/forum/archive/index.php/t-433468.html Czytałem pobieżnie ale ponoć w liczniku bez SELECT'a jest maluśka zworka - a raczej połączenie, które trzeba przelutować (rzuć okiem na post użytkownika BigMat w podanym wyżej linku)... Tak też to znalazłem, robota wydaje się niezbyt skomplikowana. Na razie oddałem uszkodzony licznik do naprawy. Jeżeli gość mi to zrobi porządnie to podam kontakt, może komuś jeszcze się przyda...
|
|
| Na górę |
Offline |
 |