| Autor |
Wiadomość |
|
adamur
|
Tytuł: Tarcza hamulcowa na wymiar Post: niedziela, 8 stycznia 2012, 09:49 |
|
|
|
Jak w temacie. Ma ktoś w tym jakieś doświadczenie albo dorabiał w jakiejś firmie którą może polecić.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
Adagiio
|
Tytuł: Re: Tarcza hamulcowa na wymiar Post: niedziela, 8 stycznia 2012, 13:12 |
|
|
|
Mam doświadczenie w adoptacji tarcz do piast i dorabiania adapterów do zacisków hamulcowych , tarczy nie dorabiałem , znam firmę która takie usługi profesjonalnie wykonuje , ale jest we Włoszech . Napisz konkretnie jaki masz problem że musisz dorabiać , nie można założyć innej ?
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
adamur
|
Tytuł: Re: Tarcza hamulcowa na wymiar Post: niedziela, 8 stycznia 2012, 14:05 |
|
|
|
Kupiłem do Xr felgi SM i jakoś muszę się cofnąć z tarczą w stronę środka piasty. Na mocowaniu będzie pierścień a do niego przykrecpna tarcza. Dzięki temu zyskam około 5mm.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
Adagiio
|
Tytuł: Re: Tarcza hamulcowa na wymiar Post: niedziela, 8 stycznia 2012, 16:38 |
|
|
|
Z tego co napisałeś zrozumiałem że występuje różnica miedzy piastami w kołach sm i enduro . Jeśli piasty różnią sie mocowaniem lub średnicą , to trzeba znaleźć tarczę od innego motocykla , żeby była odpowiedniej średnicy . Pomierzyć to wszystko dokładnie i zlecić wykonanie nazwę to kryzy , którą przykręcisz do piasty a nastepnie do niej tarczę .
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
adamur
|
Tytuł: Re: Tarcza hamulcowa na wymiar Post: niedziela, 8 stycznia 2012, 17:35 |
|
|
|
Tak właśnie chcę zrobić z tym że nie ma na rynku tarczy o wym. zew. 240 i średnicy w miejscu mocowania większej niż 121. I tu jest kłopot. Dlatego muszę dorobić tarczę. I do tego jeszcze dochodzi ilość śrub mocowania. W piaście mam 5 i tarcze może mieć tylko 3 lub 5 (w innym przypadku śruby z kryzy będą kolidować z mocowaniem tarczy)
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
rrolek
|
Tytuł: Re: Tarcza hamulcowa na wymiar Post: niedziela, 8 stycznia 2012, 20:38 |
|
|
|
Witam
Nie prościej kupić tarczę dedykowaną do tych piast i dorobić adapter do zacisku, albo inne jarzmo? Na alledrogo są goście którzy dorabiają tarcze do offu za względnie małą kasę. Kolega jeździ na tym 3ci sezon bez problemów, tyle, że do supermoto to bym się trochę bał.
pozdr rr
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
Adagiio
|
Tytuł: Re: Tarcza hamulcowa na wymiar Post: niedziela, 8 stycznia 2012, 20:54 |
|
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
adamur
|
Tytuł: Re: Tarcza hamulcowa na wymiar Post: niedziela, 8 stycznia 2012, 21:02 |
|
|
|
Tarcza zwykła bo to do tylu. Adapteru nie da się za bardzo zrobić przynajmniej ja nie widzę możliwości.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
Adagiio
|
Tytuł: Re: Tarcza hamulcowa na wymiar Post: poniedziałek, 9 stycznia 2012, 08:05 |
|
|
|
Skoro tarcza ma być na tył , to możesz spróbować dorobić , nie powinna kosztować jakiś dużych pieniędzy , myślałem że to o przód chodzi
|
|
| Na górę |
Offline |
 |