| Autor |
Wiadomość |
|
Kastorcodex
|
Tytuł: HONDA XR400R_Serwis_naprawa_upgrade Post: czwartek, 23 lutego 2012, 23:27 |
|
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
Kastorcodex
|
Tytuł: Re: HONDA XR400R_Serwis_naprawa_upgrade Post: piątek, 24 lutego 2012, 00:16 |
|
|
|
Pierwsze pytanie techniczne: Jak sprawdzić napinacz łańcucha rozrządu? W serwisówce jest tylko informacja jak go założyć. Potrzebuję opis jak go sprawdzić, czy sprężyna w napinaczu ma jakieś wartości graniczne, czy po prostu po 11 latach powinienem udać się do pana Hondy i zakupić za krocie ten element.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
Kastorcodex
|
Tytuł: Re: HONDA XR400R_Serwis_naprawa_upgrade Post: niedziela, 17 lutego 2013, 23:00 |
|
|
Jako, że pojawiły się pytania odnośnie regulacji gaźnika oryginalnego oraz innych typów postaram się coś tu napisać. Zacznę od tego czego nie należy robić :lol: - nie należy zostawiać motóra od tak na rok bez zakonserwowania stosownych elementów, efekt poniżej :shock: :oops: [ img ][ img ][ img ]Na szybko można to wszystko zanurzyć w roztworze środka typu "kret", działa ale czy o to nam chodzi, mój gaźnik aktualnie czyści się w myjce ultradźwiękowej. Po tym procesie dostanie nowy zaworek pływakowy i nowe uszczelki. Według mojej oceny, czego do tej pory w opisach na forum nie znalazłem, oprócz zabawy z iglicami itp. ważny jest stan wszelkich uszczelek, bez tego falowanie i inne takie gwarantowane. Z prac nad moją XR400, po spaleniu modułu podjąłem działania nad wymianą instalacji elektrycznej, z założeniem zmiany przedniej świeczki, w ukryciu czytam wszelkie opisy Waszych dotychczasowych działań najprawdopodobniej w stary klosz wpakuje soczewkę od Scanii. Nie wiem jeszcze jak to się będzie miało do przeglądu, który chciałbym przejść bez zbędnych kłopotów. [ img ][ img ]I pytanie do Was koledzy, mam taki oto zestaw: [ img ]Pompa z klamką od CRF-y i automat stopu z Transalpa, jak to pożenić :?: Czy przerabiał ktoś z Was już taki temat :?:
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
lasooch
|
Tytuł: Re: HONDA XR400R_Serwis_naprawa_upgrade Post: poniedziałek, 18 lutego 2013, 01:13 |
|
Strona WWW: http://www.svforum.pl
|
|
Są w sprzedaży czujniki stopu ciśnieniowe, zakładane w miejscu mocowania przewodu do pompy. Nie wiem jaki to koszt, ale zawsze jest jakaś alternatywa, gdyby pstryczek od transalpa jednak nie podszedł ;)
Btw. piękna hodowla glonów :mrgreen:
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
Kastorcodex
|
Tytuł: Re: HONDA XR400R_Serwis_naprawa_upgrade Post: poniedziałek, 18 lutego 2013, 17:04 |
|
|
|
Kto pyta nie błądzi :D Dzięki lasooch, są dostępne w np. w Larsonie za niecałe 5 dyszek. Muszę tylko zmierzyć grzebykiem jaki mam skok śruby i będzie git.
Hodowla glonów jest najnowszym rozwiązaniem Hondy na sezon 2014. Zagubiłeś się na pustyni, nie wiesz jak wrócić z tajgi, nie martw się, wysokokaloryczne glony już rosną w twoim gaźniku... :lol:
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
tomaszg
|
Tytuł: Re: HONDA XR400R_Serwis_naprawa_upgrade Post: piątek, 5 kwietnia 2013, 12:23 |
|
|
|
witam, kupiłem moto bez oświetlenia, liczników, itp. Muszę je teraz uzbroić do rejestracji . I teraz pytanie czy szukać oryginalne używki czy lepiej od razu zamienniki co lepiej świecą, działają mniej ważą ?
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
ignac12
|
Tytuł: Re: HONDA XR400R_Serwis_naprawa_upgrade Post: wtorek, 7 maja 2013, 07:55 |
|
|
|
Podobno oryginalna lampa świeci do dupy, ja już kupiłem xr z akcesoryjną lampą chyba UFO i świeci normalnie. Co do elektryki to przerabiałem temat w zimie, mam taki burdel w kablach że wziąłem elektryka, a wszystko dla zasra..go przeglądu, tylko po to żeby to wszystko spowrotem poodkręcać bo przecież nie pojade w krzaki z kierunkowskazami :) Kastor a w jakich warunkach przezimowałeś motor że Ci tak zakwitło w gaźniku? Miałeś jakąś wilgoć czy co?
|
|
| Na górę |
Offline |
 |