| Autor |
Wiadomość |
|
filemontek
|
Tytuł: Bieszczady wschodnie Post: poniedziałek, 26 marca 2012, 17:07 |
|
|
Wczorajszy piękny dzień skłonił mnie do małego wypadu w mniej uczęszczaną część Bieszczadów ,a szczególnie chciałem odnależć mało znane lotnisko Krajna. Polecam piękną i malowniczą trasę Bircza-Arłamów ,oraz okoliczne boczne trasy których jest mnogo off i on. [ img ][ img ]Lotnisko zbudowane na gruntach nieistniejącej wsi Krajna na Pogórzu Przemyskim. Na grzbiecie, na północny zachód od dawnej wsi, na wysokości 441 m n.p.m. znajduje się asfaltowy pas startowy o wymiarach ok. 1200 x 35 m. Lotnisko zostało zbudowane przez 16 batalion budowy lotnisk. Do roku 1990 należał do kompleksu rządowego ośrodka wypoczynkowego w Arłamowie. Lądowały tu samoloty przywożące dostojników państwowych i partyjnych oraz ich gości do ośrodka wypoczynkowego lub na polowania. Obecnie formalnym zarządcą lotniska jest Dyrekcja Lasów Państwowych w Krośnie,
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
kamilltee
|
Tytuł: Re: Bieszczady wschodnie Post: poniedziałek, 26 marca 2012, 20:29 |
|
Strona WWW: http://www.blok.excel.pl
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
filemontek
|
Tytuł: Re: Bieszczady wschodnie Post: poniedziałek, 26 marca 2012, 21:44 |
|
|
kamilltee pisze: Tam był internowany Wałęsa. A był ktoś jeszcze bardziej na południe: Muczne i Tarnawa ? http://www.nie rusza.pl/muczne.php [ img ]Droga do Hotelu ,zawrócili nas strażnicy.Trwa rozbudowa do grudnia nieczynne.Powstaje tem jakiś nowoczesny kompleks z basenami i innymi tego typu bajerami.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
Thorin_XL
|
Tytuł: Re: Bieszczady wschodnie Post: wtorek, 27 marca 2012, 08:00 |
|
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
filemontek
|
Tytuł: Re: Bieszczady wschodnie Post: wtorek, 27 marca 2012, 16:19 |
|
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
Thorin_XL
|
Tytuł: Re: Bieszczady wschodnie Post: wtorek, 27 marca 2012, 20:24 |
|
|
|
Może źle zrozumiałem pytanie, ale miałem na myśli ogólną możliwość legalnego dotarcia do tego tego punktu. Bez wnikania w porę roku. Oczywiście, jako tubylec przyznaję Ci rację i wycieczka w marcu w tamte rejony (a szczególnie GS'em na Battlewing'ach) nie jest najlepszym pomysłem.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
helwart
|
Tytuł: Re: Bieszczady wschodnie Post: wtorek, 27 marca 2012, 21:42 |
|
|
|
na wyżej opisanym lotnisku na jednej z Bieszczadzkich Tułaczek udało nam się rozegrać jedną z bardziej spektakularnych konkurencji w historii zlotu...
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
filemontek
|
Tytuł: Re: Bieszczady wschodnie Post: wtorek, 27 marca 2012, 21:59 |
|
|
helwart pisze: na wyżej opisanym lotnisku na jednej z Bieszczadzkich Tułaczek udało nam się rozegrać jedną z bardziej spektakularnych konkurencji w historii zlotu... brzmi jakoś tajemniczo...na czym polegala konkurencja?
|
|
| Na górę |
Offline |
 |