Parafianie, sprzedam swojego Ktma
Rocznik 2004, przebieg 36000km.
Nie potrafię pisać tak pięknie:) jak Louis więc pokrótce:
Kupiłem go w bodajże 2008 roku z przebiegeim chyba 14tys km od pana który przesiadł się na nowego Gsa Adventura.
Motocykl w kolorze jedynym słusznym:):):)
Służył mi tylko i wyłącznie do wypraw w kierunku południowo wschodnim, w 80% z kobietą jako pasażerem. (Gruzja, Turcja, całe Bałkany). Nie jeździłem w ternie bo nie umiem, raz Dopra wziął mnie na przejażdżkę do lasu, ale nie przywykłem do jechania ponad 120km/h( czy Dopra tak zawsze??) po lesie na Scorpionach, więc się lekko zniechęciłem :):):)
Mógłbym napisać, że motocykl przygotowałem właśnie do dalekiej wyprawy, ale z powodu ślubu ( kur.a poważnie za 3 tyg się żenię!!:)) zmuszony jestem sprzedać......ale tak nie napiszę.....motocykl przygotowałem idealnie na sprzedaż, tak aby nikt mi niczego nie zarzucił... poważnie:)!
a więc po odebranie z serwisu tydzień temu przejechałem tylko drogę do domu około kilkudziesięciu kilometrów..i raczej nie zanosi się, żebym do ślubu na nim jeździł.
Co zostało w serwisie zrobione/wymienione:
olej
wszystkie filtry
płyn chłodzący
płyny hamulcowe
regulacja gaźników+ czyszczenie
zawory
klocki
przednie zawieszenie czyli simeringi + olej w lagach
świece
kiedyś odpaliłem motocykl na biegu ( wyjeb.łem to kupa co nie pozwala odpalić bez sprzęgła na biegu), był na stopce centralnej, i pech chciał, że na tylnym kole była blokada. Lekko zgięła się tarcza więc
założona jest nowa tarcza od Brembo, starą też daję
motocykl pod moim panowaniem miał wydmuchaną uszczelkę pod głowicą.
Obydwie uszczelki + coś tam (chyba nakrętki) są wymienione na te poprawione z roku >2005. Podczas wymiany motocykl był szykowany na kolejną wyprawę więc głowica była przesłana do specjalistycznego zakładu do jakiś pomiarów, po co?? dziś nie mam pojęcia, tak kazano więc wykonałem.
W tym samym momencie była wymieniona pompa wody z wiadomych przyczyn. Od tej wymiany płyn chłodzący wymieniałem min. raz na rok.
Motocykl miał jeszcze jedną awarię, uciekł płyn hydrauliczny od sprzęgła.
Więc tydzień temu przy okazji serwisu zakupiony został zestaw naprawczy do pompki sprzęgła, oraz zakupiłem siłownik akcesoryjne, ponoć bezawaryjny od Niemca co zwie się Oberon:) Mechanik zamontował, ale stwierdził, że stary jest dobry i że przy Oberonie trzeba trochę odgiąć nóżkę od biegów, założył stary. Dziś stwierdziłem w garażu, że gdzieś powietrze dostaje się do układu.
Oberona dodaję z motocyklem, niech przyszły właściciel się już z tym bawi.Co było do wymiany wymieniłem, zestaw naprawczy nowy, siłownik akcesoryjny dodaję, jakiś magik ten układ musi sprawdzić:)
Cały czas o wadach, to co jeszcze:):
na owiewce jest odprysk lakieru wielkości 2cm2. Takiego go kupiłem, nie widać za bardzo bo plastyki są też pomarańczowe. Brakuje jednej śruby w owiewce, zamówiłem nową, ale nie tą co trzeba. Jeszcze raz nie będę zamawiać, bo czas oczekiwania w ASO powyżej 1 miesiąca(!) mnie zniechęcił.
Z wad jeszcze to
dwa wydechy leovince
stelaż pod kufry
dwa boczne kufry Hepco-Becker wersja Gobi: trochę poobcierane
kufer centralny Givi
gmole
akcesoryjne siedzenie touratech obniżone+ stare, które wygląda jak nowe:)
tankbag od ktm
jakiś pas z bidonem i kieszeniami od ktm
Inne wady to szkła od lusterek kiedyś odpadły, są przyklejone na jakiś klej dwuskładnikowy, jedno za moich czasów, drugie za poprzedniego właściciela.
Ogłoszenie na razie daję tutaj, może ktoś z forumowiczów ma ochotę.
Ogłoszenie ważne do około 5 lipca, 7 lipca się żenię, jak przeżyję to
9 lipca lecę uczyć się w jakimś Cornell uniwersytecie w Usa na 3 tygodnie, więc wtedy nie dzwonić nie przyjeżdżać:)
Cena to 122.000 zł lub 119.500 bez akcesoriów (wydechy, stelaże, gmole, kufry, kanapa touratech,tankbag).
dla tych co będą bardzo negocjować mogę zdjąć jedynkę z przodu ceny:):):)
ogłoszenie pewnie będzie modyfikowane bo, piszę ad hoc.
zdjęcia dodam jak zrobię:)
aha, łańcuch ma już trochę przejechane, ale jeszcze pojeździ.
aha 2, dodaję pełno gratów wyprawowych:
dętki, świece, klocki, stare wydechy, żarówki, jakieś śruby, jak posprawdzam co w tej torbie jeszcze jest to dopiszę:)
aha3, dodaję w połowie zużytą tylną oponę, teraz moto stoi na także w połowie, zużytych oponach Pirelli Scorpion.
aha 4, tel 501319218,
tojanko@orange.pl czasem mam kaprys, że nie odbieram numerów nieznanych ( panie, weź pan kredyt, konto, telefon itp..), wieć napisać sms to oddzwonię
aha5, dlaczego sprzedaję, bo nie będę już z babą jeździł na wyprawy i nie potrzeba mi takiego mocnego moto. teraz chce kupić 450,525exc lub690 i potrenować jazdę w terenie.