|
| Autor |
Wiadomość |
|
yeuop
|
Tytuł: ..Rumunia - gdzie?? Post: środa, 11 lipca 2012, 11:55 |
|
|
|
Witam, wkrotce wyjezdzam na jakies 2-2,5 tygodnia. Tyle tylko, ze jeszcze ciagle nie wiem, dokad pojechac.
Czasu na podroz jest malo, a kasy koszmarnie malo (nie napisze wam, z jaka iloscia gotowki w kieszeni wyjezdzam, bo mnie wysmiejecie.. no co, bez jedzenia mozna przezyc kilka dni).
No i myslalem, zeby skoczyc najpierw w Bieszczady (a uprzednio Pieniny), potem jakos przez Slowacje (Tatry??) i Wegry (jakkolwiek) pojechac do Rumunii. Kiedys bylem w tym kraju 4x lata pod rzad. No ale to bylo dawno i nieprawda.
No i teraz tak - czy mozecie mi polecic jakies fajne miejsca/traski w Polsce i w Rumunii? Interesuja mnie w zasadzie tylko gorki i stare zabytki. Asfalt moze byc, z off roadu uwielbiam szuterek. Blota nie lubie, a wody od dziecka sie boje.
Najbardziej mi zalezy na jakims fajnym off roadzie (ale lekkim, bo ja to ciapa jestem) w Rumunii. By moc sie gdzies tam zaszyc i nie widziec nikogo. Lub nawet odstawic motor gdzies i isc polazic po gorach.
Ale poki co, to Rumunie zwiedzalem glownie po asfalcie, wiec o bezdrozach malo wiem. Relacji przeczytalem sporo, ale nie wiem, jak bardzo trudno sie lata bezdrozami w gorach. Jade samemu ciezkim (dla mnie) motocyklem terenowym.
Dzieki i pozdro
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
radeksa
|
Tytuł: Re: ..Rumunia - gdzie?? Post: czwartek, 12 lipca 2012, 09:43 |
|
|
yeoup! Będziesz zwiedzał zabytki w rumunii :?: Ty :!: :?: [ img ]Sulfur :!: :!: :lol: P.S. I tak nie mogę się już doczekać relacji... Twoja relacja z wizyty w Ciechocinku była by lepsza niż większość opisów z mega super ADV wypraw. Czymam ciuki!
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
abrdun
|
Tytuł: Re: ..Rumunia - gdzie?? Post: niedziela, 15 lipca 2012, 19:58 |
|
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
abrdun
|
Tytuł: Re: ..Rumunia - gdzie?? Post: niedziela, 15 lipca 2012, 20:21 |
|
|
drugie miejsce: jadąc z przełęczy prislop na wschód (droga 18) przed Tibau skręcasz w prawo w kierunku Sant (droga 17D). Wjazd nie jest oznaczony, a droga to szutrówka, więc łatwo minąć. w każdym razie dojeżdżasz do przełęczy Rotunda - stamtąd możesz pojechać na zachód, ale niezbyt daleko, bo góry przypominają trochę tatry, a poza tym park narodowy i nie wolno. Za to na wschód wjeżdżasz po trawniku nachylonym pod kątem 45 stopni aż na szczyty gór, a później kilometry szutrówek ponad granicą lasu. tak to wygląda: na zachód: [ img ]na wschód: [ img ][ img ][ img ][ img ]
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
yeuop
|
Tytuł: Re: ..Rumunia - gdzie?? Post: niedziela, 15 lipca 2012, 20:24 |
|
|
|
dzieki, dokladnie czegos takiego szukam!! a wjezdza sie tam zgodnie z tym, co jest napisane w wikipedii?
zadnych trudnych terenow nie chce, bo nie dam rady.. jak ostatnio latalem do nocy po beskidach (a gps padl i juz naprawde sie zgubilem), to po kilku godzinach bylem zniszczony na maksa ;-)
jesli ktos ma jeszcze jakies tego typu propozycje z fajnymi malowniczymi traskami (szuterki), to ja bardzo chetnie ;-)
z gory dziekuje
|
|
| Na górę |
Offline |
 |