| Autor |
Wiadomość |
|
darius
|
Tytuł: Miejsca warte zobaczenia w drodze na Krym Post: poniedziałek, 13 sierpnia 2012, 21:38 |
|
|
|
Cześć,
Na forum widziałem wile relacji z różnymi ciekawymi miejscami ale jak to w życiu bywa na wszystko pewnie czasu nie starczy, więc przed wyjazdem chcę skompletować listę najważniejszych punktów, których nie można odpuścić.
A więc, co warto zobaczyć na Krymie, co lepiej odpuścić, a gdzie warto zajechać w drodze na Krym? Inne wskazówki krymskie (jedzenie, noclegi) również są mile widziane :-)
Pozdrowienia, D
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
tomkuchcik
|
Tytuł: Re: Miejsca warte zobaczenia w drodze na Krym Post: środa, 29 sierpnia 2012, 05:56 |
|
|
|
Wygląda na to że nie ma co oglądać. Albo kierunek jeszcze nie odkryty.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
Smutek
|
Tytuł: Re: Miejsca warte zobaczenia w drodze na Krym Post: środa, 29 sierpnia 2012, 06:59 |
|
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
ark
|
Tytuł: Re: Miejsca warte zobaczenia w drodze na Krym Post: środa, 29 sierpnia 2012, 07:53 |
|
Strona WWW: http://www.wirtuozizieleni.pl
|
|
Ogólnie cały Krym jest ładny i ma trochę tropikalny klimat :D Ale z ciekawych miejsc to Symferopol, Sefastopol, Bakczysaraj, Jałta , Auszta, Nowy Swiet, Sudak(nazwy ze słuchu :) ) Ogólnie na krymie dużo wina robią. W miejscach gdzie sprzedają wino spotkałem się z takim menu: 10 pozycji bez żadnych nazw, tylko stosunek spirytusu do cukru :o Polecam spróbować ich nemirofa i pierogi ruskie. Ja byłem tam całkowicie na dziko. Czyli prawie cały krym w dwa tygodnie pociągiem, autobusem i stopem. Nigdy w hotelu nie spałem, tylko po ludziach prywatnych łaziłem. Są bardzo mili.(w końcu żyją z wina i turystyki). A! Jeszcze jedno! Cieburaki! Mniam. Polecam. I barszczyk w pociągach. Też pycha! Jak znajde foty, to wrzuce kilka poglądowo.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
Orzep
|
Tytuł: Re: Miejsca warte zobaczenia w drodze na Krym Post: środa, 29 sierpnia 2012, 10:22 |
|
Strona WWW: http://teamleszcze.com
|
|
Gora Ai-Petri i widok na MorzeCzarne, oraz Jałtę. Delfinarium w Jałcie. Bałakława i muzeum łodzi podwodnych. Twierdza w Sudaku, no i jazda motocyklem droga wzdluz wybrzeza :-) Pozdro Orzep
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
mkor
|
Tytuł: Re: Miejsca warte zobaczenia w drodze na Krym Post: sobota, 1 września 2012, 19:40 |
|
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
zmorad
|
Tytuł: Re: Miejsca warte zobaczenia w drodze na Krym Post: sobota, 1 września 2012, 21:50 |
|
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
darius
|
Tytuł: Re: Miejsca warte zobaczenia w drodze na Krym Post: czwartek, 27 września 2012, 20:55 |
|
|
|
siedzimy w balaklava. jutro łodzie podwodne i flota czarnomorska.
pozdrów. d
|
|
| Na górę |
Offline |
 |