| Autor |
Wiadomość |
|
marekm
|
Tytuł: Polaris kupuje KLIM'a Post: piątek, 7 grudnia 2012, 19:05 |
|
|
MINNEAPOLIS (December 6, 2012) — Polaris Industries Inc. (NYSE: PII) today announced the acquisition of Teton Outfitters, LLC, a privately owned, Rigby, Idaho-based company which designs, develops and distributes KLIM Technical Riding Gear. Calendar year 2012 sales for KLIM are anticipated to approach zł95 million. KLIM is an industry leader in technical riding gear. This acquisition adds KLIM to Polaris’ growing parts, garments and accessories (PG&A) business. The terms of the transaction were not disclosed. Więcej
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
mario33
|
Tytuł: Re: Polaris kupuje KLIM'a Post: piątek, 7 grudnia 2012, 19:13 |
|
|
|
Już na advrider.com toczy się dyskusja czy to dobrze czy źle... Z jednej strony Polaris ma niewiele wspólnego z motocyklami, a z drugiej ma szerszą sieć dystrybucji. Może ciuchy będą bardziej dostępne w Europie, może nawet w Polsce...
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
marekm
|
Tytuł: Re: Polaris kupuje KLIM'a Post: piątek, 7 grudnia 2012, 19:19 |
|
|
mario33 pisze: Już na advrider.com toczy się dyskusja czy to dobrze czy źle... Z jednej strony Polaris ma niewiele wspólnego z motocyklami, a z drugiej ma szerszą sieć dystrybucji. Może ciuchy będą bardziej dostępne w Europie, może nawet w Polsce... 1. Polaris jest producentem motocykli, ale wyłacznie cruiser'ów. 2. Dostępność w PL, owszem, ale czy to nadal będą fajne ciuchy do enduro ? [ img ]
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
mario33
|
Tytuł: Re: Polaris kupuje KLIM'a Post: piątek, 7 grudnia 2012, 19:22 |
|
|
|
Jak kupować to teraz... Potem mogą być problemy... Tylko teraz to chyba do Liberca trzeba by jechać...
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
PIOTHRUS
|
Tytuł: Re: Polaris kupuje KLIM'a Post: piątek, 7 grudnia 2012, 19:28 |
|
Strona WWW: http://www.dzwieknaplanie.com
|
|
A to są fajne ciuchy do enduro ? mnie jakoś nie powaliły , widziałem i nie czułem żadnego porządania , gdzie te zalety , cena wysoka i tyle ... Jarvis w tym jeździ , brzydkie a czy funkcjonalne ... ?
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
marekm
|
Tytuł: Re: Polaris kupuje KLIM'a Post: piątek, 7 grudnia 2012, 19:33 |
|
|
PIOTHRUS pisze: A to są fajne ciuchy do enduro ? mnie jakoś nie powaliły , widziałem i nie czułem żadnego porządania , gdzie te zalety , cena wysoka i tyle ... Jarvis w tym jeździ , brzydkie a czy funkcjonalne ... ? Gdyby Polaris się z Tobą skonsultował, to pewnie by KLIM'a nie kupili. :lol: Ja z ich produktów jestem zadowolony i pewnie kupię kolejne. :D
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
TomekWwa
|
Tytuł: Re: Polaris kupuje KLIM'a Post: piątek, 7 grudnia 2012, 19:38 |
|
|
|
Ja tez jestem z Klima baaardzo zadowolony. Moze nie sa to ciuchy idealne ale kto robi technicznie lepsze?? Natomiast co do urody , trudno o gustach dyskutować. W ciuchach motocyklowych wazniejsze sa dobre parametry techniczne a nie śliczny wygląd - tak mysle.
Ostatnio zmieniony piątek, 7 grudnia 2012, 21:39 przez TomekWwa, łącznie zmieniany 1 raz.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
PIOTHRUS
|
Tytuł: Re: Polaris kupuje KLIM'a Post: piątek, 7 grudnia 2012, 19:55 |
|
Strona WWW: http://www.dzwieknaplanie.com
|
|
Mówisz Marek Enduro , a to chyba nie to samo gdy ja myślę enduro :lol:
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
marekm
|
Tytuł: Re: Polaris kupuje KLIM'a Post: piątek, 7 grudnia 2012, 20:53 |
|
|
PIOTHRUS pisze: Mówisz Marek Enduro , a to chyba nie to samo gdy ja myślę enduro :lol: Nawet nie chcę myśleć, co Ty możesz myśleć. :lol:
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
Krzemien
|
Tytuł: Re: Polaris kupuje KLIM'a Post: piątek, 7 grudnia 2012, 22:58 |
|
Strona WWW: http://www.televisor.pl
|
|
Klim dla mnie ma sobie równych - genialne ciuchy, jakos wykonania i materialy z ktorych sa zrobione biją na głowę inne firmy. Niby co sie ma zmienic w ciuchach KLIMa po zakupije firmy przez Polarisa ? Watpie zeby cos zmieniali - Grupa kapitałowa Polaris po prostu zwieksza swoje portfolio, czyli zwiekszaja dochody, czyli rosna akcje itd. Nie zmienia sie dobrych rzeczy ktore przynasza dochod.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
adamur
|
Tytuł: Re: Polaris kupuje KLIM'a Post: piątek, 7 grudnia 2012, 23:07 |
|
|
mario33 pisze: Już na advrider.com toczy się dyskusja czy to dobrze czy źle... Z jednej strony Polaris ma niewiele wspólnego z motocyklami, a z drugiej ma szerszą sieć dystrybucji. Może ciuchy będą bardziej dostępne w Europie, może nawet w Polsce... Z tego co wiem jest w Polsce oficjalny importer. Sporo też tego na allegro.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
mario33
|
Tytuł: Re: Polaris kupuje KLIM'a Post: piątek, 7 grudnia 2012, 23:11 |
|
|
adamur pisze: Z tego co wiem jest w Polsce oficjalny importer. Sporo też tego na allegro. Nie pomyliło Ci się z Rev'it-em ?
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
marekm
|
Tytuł: Re: Polaris kupuje KLIM'a Post: piątek, 7 grudnia 2012, 23:19 |
|
|
Krzemien pisze: Klim dla mnie ma sobie równych - genialne ciuchy, jakos wykonania i materialy z ktorych sa zrobione biją na głowę inne firmy. Niby co sie ma zmienic w ciuchach KLIMa po zakupije firmy przez Polarisa ? Watpie zeby cos zmieniali - Grupa kapitałowa Polaris po prostu zwieksza swoje portfolio, czyli zwiekszaja dochody, czyli rosna akcje itd. Nie zmienia sie dobrych rzeczy ktore przynasza dochod. Teoretycznie tak, ale: - KLIM to do tej pory była mała firma prywatna, a takie w dużych grupach kapitałowych nie zawsze się odnajdują; - Właściciele mogli do tej pory realizować swoją pasję, tzn. szyć ciuchy hi-end'owe dla moto turystyki (adventure, enduro, itp.) teraz dostaną targety i nie ma zmiłuj; - Polaris ma nieco inne priorytety - skutery śnieżne i cruisery. Może być małe zrozumienia dla dotychczasowej strategii KLIM'a. Z drugiej strony, pod skrzydłami Polarisa, nie powinno zabraknąć kasy na R&D, kanały dystrybucji, itd. Jak będzie, zobaczymy. :D
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
adamur
|
Tytuł: Re: Polaris kupuje KLIM'a Post: piątek, 7 grudnia 2012, 23:23 |
|
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
mario33
|
Tytuł: Re: Polaris kupuje KLIM'a Post: piątek, 7 grudnia 2012, 23:34 |
|
|
|
a o tym mówisz... wszystko właściwie na zamówienie. Kurtek nawet nie listuje na stronie... Słabo.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |