| Autor |
Wiadomość |
|
JakubGS
|
Tytuł: Post: wtorek, 6 stycznia 2009, 08:36 |
|
|
|
Duchu, ale wcale nie gorszy - zapewniam, jak pisałem mam czwórkę i ani trochę mnie to nie ogranicza w realizowaniu pasji. Jest to wyłącznie kwestia troszkę innej organizacji. Głowa do góry - będzie super :wink:
P.S. wczoraj zamontowałem nowe, regulowane podnóżki z Touratecha - super, tylko łapy sobie troszkę poharatałem, ale warto było - mam nadzieję
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
danielindner
|
Tytuł: Post: wtorek, 6 stycznia 2009, 08:58 |
|
Strona WWW: http://www.sailind.pl
|
duch07 pisze: No tak,na tarkach nie ma siły,telepie :roll:
Heh,no tak,nowy etap w życiu sie zaczyna :?
Głowa do góry Duchu - spotkałem kiedyś przypadkiem zlot goldasów a tam laskę która przyjechała z dalekiej Rosji z (uwaga) rocznym dzieckiem.
A jak wiemy goldas do gs`a ( sam wiesz ) - więc luzik ( potem jedynka ) i do przodu.
Pozdrawiam
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
max
|
Tytuł: Post: wtorek, 6 stycznia 2009, 13:29 |
|
|
|
Ja też mam 2 chłopaków i w niczym mi nie przeszkadza pasja motocyklowa. Wręcz przeciwnie chłopaki się zarażają en, en en en ......
I to jest piękne. Gdybym był ,,lonly rider" to być może podobałoby mi się na krótko. Żona robi właśnie prawko i pewnie ruszymy niedługo rodzinką bikerską. Współczyję tym, którym żony każą sprzedać motory po urodzeniu dziecka lub każą wybierać w stylu ,, albo ja albo on".
Pozdrawiam wszystkich tatuśków i dziadków motocyklowych
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
max
|
Tytuł: Post: wtorek, 6 stycznia 2009, 13:32 |
|
|
JakubGS pisze: Duchu, ale wcale nie gorszy - zapewniam, jak pisałem mam czwórkę i ani trochę mnie to nie ogranicza w realizowaniu pasji. Jest to wyłącznie kwestia troszkę innej organizacji. Głowa do góry - będzie super :wink:
P.S. wczoraj zamontowałem nowe, regulowane podnóżki z Touratecha - super, tylko łapy sobie troszkę poharatałem, ale warto było - mam nadzieję
Zapodaj foto. Też jestem zainteresowany tym tematem. Myślałem o tych z Wunderlicha ale może niekoniecznie.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
ex1
|
Tytuł: Post: wtorek, 6 stycznia 2009, 15:45 |
|
|
max pisze: Ja też mam 2 chłopaków i w niczym mi nie przeszkadza pasja motocyklowa. Wręcz przeciwnie chłopaki się zarażają en, en en en ...... I to jest piękne. Gdybym był ,,lonly rider" to być może podobałoby mi się na krótko. Żona robi właśnie prawko i pewnie ruszymy niedługo rodzinką bikerską. Współczyję tym, którym żony każą sprzedać motory po urodzeniu dziecka lub każą wybierać w stylu ,, albo ja albo on". Pozdrawiam wszystkich tatuśków i dziadków motocyklowych
max ile twoje dzieciaki mają lat..?
pytam bo sam też myśle o jakiejś rodzinnej wyprawie..:) też mam 2 z tym ze moim mają narazie po 4 latka, żona też ma prawko..:)
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
JakubGS
|
Tytuł: Post: wtorek, 6 stycznia 2009, 17:54 |
|
|
Cytuj: Zapodaj foto. Też jestem zainteresowany tym tematem. Myślałem o tych z Wunderlicha ale może niekoniecznie
Jutro, jeżeli pozwolisz - nie mam ze sobą aparatu. Nie wiem ile masz wzrostu, ale jeżeli powyżej 180 to te z Touratecha są rewelacyjne bo nie trzeba się garbić jak jedziesz na stojąco, a można je ustawić w czterech różnych pozycjach wedle potrzeb. Dzisiaj zamówiłem (też w Touratechu) podwyższenie kierownicy i jak to zamontuję to już będzie idealnie :D
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
beemer
|
Tytuł: Post: wtorek, 6 stycznia 2009, 18:43 |
|
Strona WWW: http://www.pixellman.smugmug.com/Motorcycles
|
JakubGS pisze: Cytuj: Zapodaj foto. Też jestem zainteresowany tym tematem. Myślałem o tych z Wunderlicha ale może niekoniecznie Jutro, jeżeli pozwolisz - nie mam ze sobą aparatu. Nie wiem ile masz wzrostu, ale jeżeli powyżej 180 to te z Touratecha są rewelacyjne bo nie trzeba się garbić jak jedziesz na stojąco, a można je ustawić w czterech różnych pozycjach wedle potrzeb. Dzisiaj zamówiłem (też w Touratechu) podwyższenie kierownicy i jak to zamontuję to już będzie idealnie :D
Jakub
A przedluzenie linki gazu tez zamowiles?
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
JakubGS
|
Tytuł: Post: wtorek, 6 stycznia 2009, 19:48 |
|
|
|
Beemer, nie zamówiłem bo na stronie Touratecha powiadają, że do tych podwyższeń nie trzeba. Jak jest naprawdę okaże się jak przyjdzie przesyłka. Dam znać :?
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
ron
|
Tytuł: Post: wtorek, 6 stycznia 2009, 21:14 |
|
|
|
ojcowie i dziadkowie: trzymajcie sie jednego tematu :)
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
JakubGS
|
Tytuł: Post: wtorek, 6 stycznia 2009, 21:52 |
|
|
|
No jak by to powiedzieć.... rzeczywiście z tułaniem się po Bieszczadach to ma niewiele wspólnego, chyba żeby uznać, że mówimy o podwyższaniu komfortu tułania :lol:
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
max
|
Tytuł: Post: wtorek, 6 stycznia 2009, 22:20 |
|
|
ex1 pisze: max pisze: Ja też mam 2 chłopaków i w niczym mi nie przeszkadza pasja motocyklowa. Wręcz przeciwnie chłopaki się zarażają en, en en en ...... I to jest piękne. Gdybym był ,,lonly rider" to być może podobałoby mi się na krótko. Żona robi właśnie prawko i pewnie ruszymy niedługo rodzinką bikerską. Współczyję tym, którym żony każą sprzedać motory po urodzeniu dziecka lub każą wybierać w stylu ,, albo ja albo on". Pozdrawiam wszystkich tatuśków i dziadków motocyklowych max ile twoje dzieciaki mają lat..? pytam bo sam też myśle o jakiejś rodzinnej wyprawie..:) też mam 2 z tym ze moim mają narazie po 4 latka, żona też ma prawko..:)
Mają 8 lat i 2 latka.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
Mario
|
Tytuł: Post: wtorek, 6 stycznia 2009, 22:48 |
|
|
|
Co do wypraw, swoja mała 4-latke od roku woże skuterem, siedzi z przodu i nawija gdzie mam jechac ;)
Żone powoli też zarażam, na razie jeżdzi skuterkiem (tego własnie jej zabieram by z małą pojeżdzić) a na dalsze wypady to albo sam albo z żoną.
Pierwszy raz jak mała wsiadła na ściga ze mną (u znajomych, jedna prosta na wsi, zero bocznych uliczek) po lekki rozpędzeniu, nawrotka, 200m kolejnej jazdy dość szybko, chcialm sprawdzić jej reacje. Mała powiedziała - tata, jeszcze ;)
Mała już też zaczyna, na razie quadem, na poczatku biegałem za nia, teraz już nie daje rady, gonie rowerem :D
To było to tematu tułania się... po okolicy :lol:
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
max
|
Tytuł: Post: środa, 7 stycznia 2009, 10:33 |
|
|
|
Najciekawsze jest to że przepisy nie określają wieku dziecka na motocyklu tylko prędkość poniżej i powyżej 7 lat. Jak to się ma do fotelików i pasów samochodowych :roll:
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
Mario
|
Tytuł: Post: środa, 7 stycznia 2009, 12:04 |
|
|
|
Max, rozpytywałem na komendzie itp.
Nie ma wieku z jakim nie można jeździć na moto.
Ważne - kask obowiązkowy, do 7 lat z przodu lub fotelik, a widziałem takie w niemczech na tyle siedzeniee dla małych dzieci.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
ex1
|
Tytuł: Post: środa, 7 stycznia 2009, 12:44 |
|
|
Mario może coś takkiego widziałeś..?
http://www.moto-akcesoria.pl/product_in ... ts_id=5282
sam się nad tym zastanawiałem, czy coś takiego nie zmontować samemu bo cena moim zdaniem znacznie przewyższa wartość tego produktu :)
a może widzieliście coś lepszego, czy tańszego gdzieś..?
|
|
| Na górę |
Offline |
 |