| Autor |
Wiadomość |
|
Młody
|
Tytuł: Rumunesku na majówkę Post: czwartek, 14 lutego 2013, 10:11 |
|
Strona WWW: http://www.darekhabrat.pl
|
Witka Zamierzamy z kumplem pojechać na majówkę do Rumunii. Mam nadzieje że pogoda będzie dobra i trasa będzie przejezdna - jeśli nie to może lepiej pojechać w innym terminie ?? Tutaj pytanie do stałych bywalców tegoż kraju. Chciałbym na pewno zobaczyć: Transalpinę, Transfogarską, zamek w Braszowie, zobaczyć wybrzeże - Mamaia/Constancia i później wąwóz Bicaz. Wstępnie przygotowałem traskę na mapie, jeśli macie jeszcze jakieś ciekawe miejsca warte odwiedzenia to proszę się podzielić doświadczeniami. Ew. jakieś fajne miejscówki noclegowe itp. Jeśli mamy nie przejechać tej traski w tym terminie, szczególnie chodzi o Transalpine i Transfogarską to może zmienimy plany, Kosovo czy cuś. [ img ]Zdrówko
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
vpuzon
|
Tytuł: Re: Rumunesku na majówkę Post: poniedziałek, 18 lutego 2013, 23:23 |
|
Strona WWW: http://www.bikepics.com/members/puzon/
Yahoo Messenger: gg 9202803
|
|
W tym terminie Transfogarska na bank zamknięta jest czy Transalpina to nie wiem bo wystarczyła mi wiadomość o fogarskiej więc nie drążyłem. Z tego co pamiętam to rządowo otwarta jest dopiero w drugiej połowie czerwca. Z noclegami nie mieliśmy problemów nawet o 2 w nocy.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
Młody
|
Tytuł: Re: Rumunesku na majówkę Post: wtorek, 19 lutego 2013, 00:47 |
|
Strona WWW: http://www.darekhabrat.pl
|
|
I wlasnie dlatego chyba majowka w Rumunii to nie jest dobry pomysl... Cza bedzie wymyslic cos innego a Rumunie objechac w odpowiednim terminie jak nalezy.
Dzieki
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
u-hu
|
Tytuł: Re: Rumunesku na majówkę Post: wtorek, 26 lutego 2013, 18:52 |
|
|
|
Bardzo ambitny paln jak na poczatek maja ! tunel na transfogarskiej moze byc zamkniety a na alpinie przyhamuje cie bloto i snieg- na wybrzezu tez szalu nie bedzie .... nakrecisz kilometrow a przyjemnosc raczej srednia
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
stereo
|
Tytuł: Re: Rumunesku na majówkę Post: poniedziałek, 18 marca 2013, 15:17 |
|
|
|
Polecam odwiedzenie północy, w szczególności monastyry na północ od Suceavy. Trasy w górach na północy powinny się spodobać, chociaż jak wszędzie w Rumunii oprócz ładnego asfaltu są dziury. Tam znalazłem nawet dziurę w dziurze :P
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
lotnik
|
Tytuł: Re: Rumunesku na majówkę Post: środa, 20 marca 2013, 23:23 |
|
|
Młody pisze: Witka Zamierzamy z kumplem pojechać na majówkę do Rumunii. Mam nadzieje że pogoda będzie dobra i trasa będzie przejezdna - jeśli nie to może lepiej pojechać w innym terminie ?? Tutaj pytanie do stałych bywalców tegoż kraju. Chciałbym na pewno zobaczyć: Transalpinę, Transfogarską, zamek w Braszowie, zobaczyć wybrzeże - Mamaia/Constancia i później wąwóz Bicaz. Wstępnie przygotowałem traskę na mapie, jeśli macie jeszcze jakieś ciekawe miejsca warte odwiedzenia to proszę się podzielić doświadczeniami. Ew. jakieś fajne miejscówki noclegowe itp. Jeśli mamy nie przejechać tej traski w tym terminie, szczególnie chodzi o Transalpine i Transfogarską to może zmienimy plany, Kosovo czy cuś. [ img ]Zdrówko Darek, zapomnij ze przejedziesz Karpaty w majówke, no chyba ze GSa zamieniasz na skuter śnieżny :)
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
tomkuchcik
|
Tytuł: Re: Rumunesku na majówkę Post: czwartek, 21 marca 2013, 07:08 |
|
|
|
Jeżeli chodzi o noclegi, to nie ma chyba kraju w tamtym regionie gdzie jest tyle hoteli ***. Jedziesz w ciemno i zawsze coś znajdziesz i za rozsądne pieniądze. Do tego praktycznie wszędzie gadają po anglijsku i prawie wszędzie jest wi-fi.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
Adam K1200RS
|
Tytuł: Re: Rumunesku na majówkę Post: czwartek, 21 marca 2013, 07:31 |
|
|
|
Na Rumunię początek maja to chyba za wcześnie, może lepiej pojedź np. do Grecji ( myśmy byliśmy w tym terminie i było super )
|
|
| Na górę |
Offline |
 |