| Autor |
Wiadomość |
|
marcin880
|
Tytuł: chorwacja 2013 Post: poniedziałek, 3 czerwca 2013, 10:02 |
|
|
|
Siemacie W lipcu planujemy wyruszyc na chorwacje 8) bedzie to nasza pierwsza podróż moto tak daleko wieć jesteśmy zieloni :mrgreen: Stąd moje pytanie;] 1) jak przygotować sie do takiej podróży?? (co wziąć jak sie porszać??) 2) jakie miejsca zwiedzić w chorwacjii??? lecimy przez alpy mamy nadzieje że uda sie zabrać do austrii z kolegą koszi a pożniej odbijemy na chorwacje :P mam nadzieje że pomożecie Pozdro :)
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
u-hu
|
Tytuł: Re: chorwacja 2013 Post: poniedziałek, 3 czerwca 2013, 11:53 |
|
|
|
jak dobrze sie wczytasz znajdziesz tu wszystko od pakowania apteczki po rodzaj opon do lipca masz miesiac czasu by poczytac - na tym forum sa wszystkie info ktore potrzebujesz :D
nie napisales co chcecie zwiedzac, na jakim sprzecie, dach czy namiot, ograniczenia czasowe lub finansowe... zreszta kazda wyprawa jest indywidualna wiec musisz poukladac ja "pod siebie"
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
marcin880
|
Tytuł: Re: chorwacja 2013 Post: wtorek, 18 czerwca 2013, 06:58 |
|
|
|
jadziemy ja hondą Varadero koleszka Yamaha FZ1 8) Mam pytanie jak sie zaopatrzyć w kase?? brać gotówke czy lepiwej posługiwać sie kartą?? :?: :?: :?: Pozdro
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
keton
|
Tytuł: Re: chorwacja 2013 Post: wtorek, 18 czerwca 2013, 07:57 |
|
|
|
Jest taki portal Cro.pl i forum . Tam znajdziesz wszelakie info na Croatii ( kwatery , kepingi , miejsca imprezowe jak i odludne co gdzie zjeść i co zobaczyć oraz aktualne ceny ). Na pewno pomoże ułożyć plan pod siebie. W końcu każdy podróżuje na swój sposób.Co do kasy to kartą spoko . Jak weźmiesz Euro walutę to też zapłacisz lub bez problemu wymienisz praktycznie wszędzie. Ps. Na Jadranskiej nie spodziewaj się luzu przelotowego zwłaszcza na odcinku Makarskiej Riviery. :wink:
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
lasooch
|
Tytuł: Re: chorwacja 2013 Post: wtorek, 18 czerwca 2013, 21:56 |
|
Strona WWW: http://www.svforum.pl
|
|
W euro zapłacisz przede wszystkim za kwatery, tam nawet nikt nie podaje ich cen w kunach. W sumie za inne rzeczy pewnie też zapłacisz eurasami, ale za to po zbójnickim kursie, więc to średni interes ;) Wziąłbym trochę euro na koszty noclegów oraz "na wszelki wypadek" na trasie, ale resztę kasy spokojnie wypłacisz z bankomatów na miejscu. Jak porównywałem kurs wymiany w polskich kantorach oraz kurs po jakim podliczył mnie mbank za chorwackie bankomaty, to wychodziło praktycznie na zero.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
marcin880
|
Tytuł: Re: chorwacja 2013 Post: czwartek, 20 czerwca 2013, 19:41 |
|
|
|
spoko spoko chłopaki dzieki wielkie o takie info mi chodziło:D :lol: 8) pozdro :D
|
|
| Na górę |
Offline |
 |