| Autor |
Wiadomość |
|
darius
|
Tytuł: Kierunkowość TKC 80 Twinduro Post: sobota, 27 lipca 2013, 19:14 |
|
|
Cześć, Mam wrażenie, że tylną oponę TKC80 mam założoną odwrotnie :-) Prośba o weryfikację przez znających się na rzeczy. No i czy kierunek ma znaczenie przy oponach typu kostka? Przód [ img ]Tył [ img ]Pozdrowienia, D
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
kabat
|
Tytuł: Re: Kierunkowość TKC 80 Twinduro Post: sobota, 27 lipca 2013, 20:54 |
|
|
|
Jest odwrotnie. Nie wiem czy ma znaczenie jak sa założone i co daje ta kierunkowosc, nigdy nie zakladalem odwrotnie hehe
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
Thorin_XL
|
Tytuł: Re: Kierunkowość TKC 80 Twinduro Post: sobota, 27 lipca 2013, 20:59 |
|
|
|
Tył masz założony odwrotnie. Co do kierunkowości kostek, chodzi również o ułożenie oplotu, nie zawsze można to wiązać z kształtem bieżnikiem. Praktyka jest taka, że większość odwraca jak na bieżniku robią się "schodki" i też się jeździ...
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
torak
|
Tytuł: Re: Kierunkowość TKC 80 Twinduro Post: niedziela, 28 lipca 2013, 17:56 |
|
|
|
Nie wiem jak inni, ale ja założyłem ostatnio (tak z ciekawości) na przód wyząbkowaną TKC odwrotnie. Nie da się jechać. Moto wali się w zakręcie jak kłoda. Poza tym, b. łatwo hamując zablokować koło. A cha. Oponę wyząbkowałem Trampkiem :D
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
ArturS
|
Tytuł: Re: Kierunkowość TKC 80 Twinduro Post: poniedziałek, 29 lipca 2013, 06:06 |
|
|
|
Ja przelatałem na TKC 13tys.km, a przez ten czas dwa razy była jak producent strzałką nakazał i dwa razy odwrotnie. Przebiegiem kierunki się podzieliły między sobą. Dziwnych zachowań nie zauważyłem, a opona żyje do tej pory (w sprzedanym motocyklu).
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
Thorin_XL
|
Tytuł: Re: Kierunkowość TKC 80 Twinduro Post: poniedziałek, 29 lipca 2013, 11:52 |
|
|
torak pisze: Nie wiem jak inni, ale ja założyłem ostatnio (tak z ciekawości) na przód wyząbkowaną TKC odwrotnie. Nie da się jechać. Moto wali się w zakręcie jak kłoda. Poza tym, b. łatwo hamując zablokować koło. A cha. Oponę wyząbkowałem Trampkiem :D Pytanie, jak bardzo była wyząbkowana. Jeżeli odwracasz, jak ząbki są jeszcze delikatne, to nie ma jakiś drastycznych zmian. Tak czy inaczej, jest to metoda dla bogatych inaczej :lol: i na pewno Continental tego nie zaleca.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |