| Autor |
Wiadomość |
|
jendrekGS
|
Tytuł: Jak się zabezpieczacie? Post: poniedziałek, 26 stycznia 2009, 23:15 |
|
|
Tak, wiem DUREX PLAY ale poważnie. Szukałem na forum tematu na temat zabezpieczeń przed amatorami cudzej własności i nic nie znalazłem w tym temacie a jestem ciekaw czego używacie. Wiadomo że nie ma na to 100%-go sposobu ale konkretnie utrudniając złodziejowi zawsze jest jakaś szansa że się człowiek dłużej pocieszy swoim motkiem. A i spałoby się jakoś spokojniej. Sam bym coś kupił ale nie bardzo wiem co. Mam jakąś Xenę na tarczę ale koło może zostać a motoru nie bedzie. :D Natknąłem się ostatnio na aukcję która mnie zaciekawiła z alarmem mającym czujnik ruchu z powiadomianiem na odległośc że moto się rusza. Co o tym myślicie?
http://www.allegro.pl/item521670772_wyp ... obacz.html
Pozdrawiam.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
Paweł
|
Tytuł: Post: poniedziałek, 26 stycznia 2009, 23:20 |
|
|
|
Za 69,99 zł możesz kupić komplet prezerwatyw, ale nie alarm. :lol:
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
bandita
|
Tytuł: Post: poniedziałek, 26 stycznia 2009, 23:21 |
|
|
|
Do mnie jakoś nie przemawiają takie alarmy. W bandicie mam Patrol Line bez gadżetów typu powiadamianie, odpalanie zdalne, mycie okien na pilota czy inne wodotryski i jestem z niego zadowolony. Jeżeli chodzi o zabezpieczenia mechaniczne to mam disclock'a i linkę. Ale tak naprawdę, jeżeli ktoś będzie chciał ukraść nam moto to żaden alarm, disclock czy nawet łańcuch go nie powstrzyma.... :(
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
jendrekGS
|
Tytuł: Post: poniedziałek, 26 stycznia 2009, 23:22 |
|
|
|
Za 69,99 zł możesz kupić komplet prezerwatyw, ale nie alarm.
:D Tak wiem ale nie zależy mi na cenie tylko ciekawi mnie właśnie sam pomysł tego powiadamiania
Ostatnio zmieniony wtorek, 27 stycznia 2009, 08:31 przez jendrekGS, łącznie zmieniany 1 raz.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
rumpel
|
Tytuł: Post: wtorek, 27 stycznia 2009, 08:31 |
|
|
|
ja kupilem sobie pol roku temu Xene z alarmem wstrzasowym ale co to warte to niewiem. Wyglada dosc dobrze i jest w miare czula.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
Dominik
|
Tytuł: Post: wtorek, 27 stycznia 2009, 09:51 |
|
|
|
najlepiej to max. oszpecić moto, niech będzie wiecznie brudny, odrapany, najlepiej wywalić stacyjkę i zrobić gdzieś manualny włącznik zapłonu, jakoś moto oznaczyć co by potem policji dane dać - może znajdą...
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
dzikus 1200
|
Tytuł: Post: wtorek, 27 stycznia 2009, 11:17 |
|
Strona WWW: http://www.adventure.media.pl
|
|
Ja natomiast używam dużo zabezpieczeń mechanicznych: blokadę na tarczę łańcuch itd. im więcej tym lepiej :D
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
JakubGS
|
Tytuł: Post: wtorek, 27 stycznia 2009, 13:26 |
|
|
|
a ja jeszcze gnata wożę, niech mi tylko który amator cudzej własności się zbliży :evil: to jajka z bliższych i dalszych drzew będzie zbierał :wink:
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
JakubGS
|
Tytuł: Post: wtorek, 27 stycznia 2009, 13:59 |
|
|
duch07 pisze: Smoq sie zawsze zastanawia gdzie my,jeżdżący BMW chowamy bejsbole :roll:
Jak to gdzie, przecież to oczywiste - pod wałem podpięte :lol:
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
jendrekGS
|
Tytuł: Post: wtorek, 27 stycznia 2009, 14:01 |
|
|
JakubGS pisze: a ja jeszcze gnata wożę, niech mi tylko który amator cudzej własności się zbliży :evil: to jajka z bliższych i dalszych drzew będzie zbierał :wink:
Dobre :D To byłoby najlepsze. Sam natomiast bardziej byłbym zwolennikiem prawa średniowiecznego. Jednoręcy motorów raczej by nie kradli :D
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
JakubGS
|
Tytuł: Post: wtorek, 27 stycznia 2009, 14:06 |
|
|
jendrekGS pisze: JakubGS pisze: a ja jeszcze gnata wożę, niech mi tylko który amator cudzej własności się zbliży :evil: to jajka z bliższych i dalszych drzew będzie zbierał :wink: Dobre :D To byłoby najlepsze. Sam natomiast bardziej byłbym zwolennikiem prawa średniowiecznego. Jednoręcy motorów raczej by nie kradli :D
A bez dwóch rąk tym bardziej :twisted:
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
sorockNTV
|
Tytuł: Post: wtorek, 27 stycznia 2009, 14:30 |
|
Strona WWW: http://www.motojary.com
|
Dominik pisze: najlepiej to max. oszpecić moto, niech będzie wiecznie brudny, odrapany, ...
To również uważam za najdoskonalsze rozwiązanie. I nie chodzi tyle o oszpecenie co o "unieatrakcyjnienie" dla potencjalnych szybklich handlarzy, jakaś "indywidualizacja" stosowna do posiadanej maszyny i akcesoriów.
Gorzej jest jeżeli nie wiążemy z maszyną dłuższej przyszłości i planujemy ją kiedyś sprzedac ....
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
Młody
|
Tytuł: Post: wtorek, 27 stycznia 2009, 19:26 |
|
Strona WWW: http://www.darekhabrat.pl
|
|
a to u nas jeszcze kradną ?... ja nie mam nic i nigdy na wyjazdy nie wożę. Jakoś nigdy nic się nie działo... często kurtki i kaski zostawały na moto. Trzeba się przełamać
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
dzikus 1200
|
Tytuł: Post: wtorek, 27 stycznia 2009, 21:57 |
|
Strona WWW: http://www.adventure.media.pl
|
|
Zloty to inna sprawa, tym bardziej takie jak się planuje w okolicy Kłodzka :D
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
jendrekGS
|
Tytuł: Post: środa, 28 stycznia 2009, 12:30 |
|
|
Młody pisze: Jakoś nigdy nic się nie działo... często kurtki i kaski zostawały na moto. Trzeba się przełamać
Widzę ze jesteś optymistą. Ja zas wolę być realistą. Zwłaszcza jak zdecydowałem się zobaczyć trochę ukrainy, rosji, białoruśi i litwy.
A może tylko za dużo się nasłuchałem? :wink:
Optymista widzi światełko w tunelu
Pesymista widzi ciemny tunel
Realista widzi pociąg
A maszynista widzi trzech idiotów na torach :D
Ostatnio zmieniony środa, 28 stycznia 2009, 13:03 przez jendrekGS, łącznie zmieniany 1 raz.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |