| Autor |
Wiadomość |
|
Arkan
|
Tytuł: Maroko na leasingowanym sprzęcie Post: środa, 30 lipca 2014, 01:53 |
|
|
|
Koledzy, wjeżdżał ktoś do Maroka na moto z leasingu? Wystarczy oryginał zgody leasingodawcy na używanie pojazdu poza granicami PL, czy muszę mieć coś jeszcze? (oprócz green carty).
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
dr_yuric
|
Tytuł: Re: Maroko na leasingowanym sprzęcie Post: środa, 30 lipca 2014, 13:58 |
|
|
|
Miałem zgodę i tłumaczenie z piękną pieczęcią od notariusza i wszystko na nic. Chcieli tylko paszport i dowód rejestracyjny i dali trochę kwitów do wypełniania. Ogólnie pełen luz i niezły bajzel, jechać i się nie przejmować takimi drobiazgami - to nie Rosja.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
kajman
|
Tytuł: Re: Maroko na leasingowanym sprzęcie Post: środa, 30 lipca 2014, 14:26 |
|
|
|
ale pozwolenie lepiej wziąć - bo czy to Marokańczycy , czy to Hiszpanie mogą się przyczepić
bo to w myśl zasady - jak się nie ma to się przyczepią
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
TomekWwa
|
Tytuł: Re: Maroko na leasingowanym sprzęcie Post: środa, 30 lipca 2014, 21:28 |
|
|
|
Ja mialem tylko upowaznienie od leasingodawcy (bez notarialnych pieczęci) i marokańska panienka poprosila o nie, bo sie doczytala ze w DR i paszporcie są inne "nazwiska" . Wyslala mnie do inspektora ktory tego nie czytal tylko przybil pieczec. Tekst mialem tylko po polsku i angielsku,. Moze dlatego nie czytal:)))
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
gluck
|
Tytuł: Re: Maroko na leasingowanym sprzęcie Post: piątek, 1 sierpnia 2014, 17:14 |
|
|
|
Jeśli chcesz być spokojny to strzel sobie tłumaczenie upoważnienia na arabski. Kosztuje niecałą stówę a masz pewność, że żaden urzędas nawet nie miauknie. Tłumaczenie robi niesamowite wrażenie na nich. Odprawiają migiem i to w różnych krajach arabskich nie tylko w Maroku.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
Arkan
|
Tytuł: Re: Maroko na leasingowanym sprzęcie Post: piątek, 1 sierpnia 2014, 22:20 |
|
|
|
Dzięki Koledzy, Mam już jasność w temacie - pismo od leasingodawcy i tłumaczenia :D Dzięki.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |