Dzisiaj jest wtorek, 8 września 2026, 21:55

Autor Wiadomość
 Tytuł: HONDA XR 650 R, świnia opuszcza Koryto.
Zadomowiony na dobre

Przychodzi taki czas w życiu każdego z nas kiedy dochodzimy do wniosku,że wszystkim jeździć się nie da i czas sprzedać jedno maleństwo z garażu...... bla bla bla i tak mógłbym pisać a prawda jest taka,że moje stado się powiększa i jazda off przestaje być realna przynajmniej przez najbliższy czas....Przejdźmy do faktów.

ZAKUP.
Świnkę kupiłem od naszego forumowego kolegi, sprowadził ją z Italii, zakup nastąpił 1.06.2012 taki prezent na dzień dziecka :)
Licznik na ten dzień wskazywał 13505 km. Motocykl z 2004 roku.

Co zrobiłem po kupnie.
Będąc adeptem sztuki popitalania po lesie jak nienormalny świnkę traktowałem po macoszemu, dorobiłem prowizoryczny bagażnik ( jest na niej do dziś ) i tak dojeździłem do zimy, coś stukało coś pukało ale działało :)

REMONT.
W zimę 2012/2013 przystąpiłem do remontu góry silnika naprawiona została głowica, wymieniony tłok, potem przyszedł czas na wahacz itp. Wymieniony został również kompletny napęd. Tylne klocki i tarcza zmienione w tym roku na wiosnę.

DODATKI
Ze względu na irytujący mały zbiorniczek paliwka zakupiłem duży zbiornik Acerbisa ( oryginalny dokładam do motocykla), dołożyłem szerokie podnóżki Xr-s Only plus osłona trybu zdawczego i prowadnicę łańcucha....Wszystko widać na zdjęciach. Świnka posiada gniazdo zapalniczki, forumową naklejkę :) i dość kontrowersyjne przednie kierunkowskazy, podwyższenie kierownicy.

Usterki.
W październiku 2013 roku motocykl spadł z lawety na powrocie z jesiennego Zlotu ADV, porysowały się handbary, torba Ex-a też już jest mniej szczelna... lekko trzymanie lusterka, to w sumie jedyna konkretna gleba tego motocykla.
W listopadzie 2013 roku podczas rutynowej jazdy szutrami pękła piasta koła.... wymieniłem całe koło plus nowe łożyska do motocykla dokładam przednie koło wraz z oponą gdyż kupiłem komplet. Wiosną tego roku padł stator, dzięki uprzejmości forumowego kolegi zanabyłem nowy i działa.

PODSUMOWANIE
Na dzień dzisiejszy motocykl ma na liczniku 15759 km i ten przebieg rośnie w tempie hmmm.... praktycznie nie rośnie.

CENA. Cena jaka mnie interesuje to 14 tyś, pytania 60dwa 73dziewięc 13siedem, zdjęcia wysyłam po uprzednim napisaniu prywatnej wiadomości wraz z mailem.

Tytuł: Re: HONDA XR 650 R, świnia opuszcza Koryto.
Zadomowiony na dobre

Do usunięcia, świnia ma nowego Pana.