| Autor |
Wiadomość |
|
fanwee
|
Tytuł: motocyklowe mapy ADAC w pdf (Alpy, Dolomity itp) Post: poniedziałek, 8 czerwca 2009, 18:16 |
|
|
|
Witam.
Pod adresem "http://www.uem.ch/html2/tourism/mr/e-maps.html" znaleźć można mapy wydane przez ADAC z zaznaczonymi ciekawymi trasami motocyklowymi. Niezła baza do planowania swoich trasek. Są do pobrania pdf-y wysokiej rozdzielczości.
Po wejścu w konkretny obszar po kliknięciu w link "Hotellist" można znaleźć miejsca noclegowe dla danej mapy. To coś dla tych co nie lubią namiotów :)
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
JakubGS
|
Tytuł: Post: poniedziałek, 8 czerwca 2009, 18:31 |
|
|
|
Dzięki, rewelacja !!!!
Duchu, nas chyba interesują mapy MR1 i MR2 :roll:
Dasz radę je wydrukować, po jednej na arkuszu ?
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
spozo
|
Tytuł: Post: poniedziałek, 8 czerwca 2009, 18:42 |
|
|
|
i mi sie podobają. Drukujesz, kładziesz w mapnik (pizesz sobie po nich do woli) i hajda. A Zumo tylko jako pomocnik w razie W :D
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
fanwee
|
Tytuł: Post: poniedziałek, 8 czerwca 2009, 19:41 |
|
|
JakubGS pisze: ... Duchu, nas chyba interesują mapy MR1 i MR2 :roll: ...
polecam również MR3, północny-wschód tej mapy prezentuje się zachęcająco :D
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
JakubGS
|
Tytuł: Post: poniedziałek, 8 czerwca 2009, 20:16 |
|
|
fanwee pisze: JakubGS pisze: ... Duchu, nas chyba interesują mapy MR1 i MR2 :roll: ... polecam również MR3, północny-wschód tej mapy prezentuje się zachęcająco :D
Tak, to prawda. Spróbujemy większość tras zbadać :roll:, a jeszcze w drodze powrotnej zachaczę o MR4, zawsze chciałem wpaść do Słowenii :D
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
akcent
|
Tytuł: Post: poniedziałek, 8 czerwca 2009, 21:01 |
|
Strona WWW: http://www.akcent.pl
|
Znakomite i przejrzyste, wielkie dzięki dla autora. Wypadałoby taki link podczepić w dobrze widocznym miejscu forum.
spozo pisze: Drukujesz, kładziesz w mapnik (pizesz sobie po nich do woli) i hajda. A Zumo tylko jako pomocnik w razie W :D
Trasy przez przełęcze są dobrze oznaczone, miałem TomToma, przydawał się przy przelotach przez większe miasta oraz spełniał funkcję tzw. pilota . Wystarczył rzut oka na ekran by wiedzieć czy za kolejnym niewidocznym zakretem spodziewać się tzw agrawki, czy trzeba przerzucić motocykl w kolejny zakręt. Znacząco podnosiło to komfort jazdy i bezpieczeństwo, przy zachowaniu wyższej prędkości jazdy
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
spozo
|
Tytuł: Post: poniedziałek, 8 czerwca 2009, 21:05 |
|
|
JakubGS pisze: a jeszcze w drodze powrotnej zachaczę o MR4, zawsze chciałem wpaść do Słowenii :D
Słowenia to piekny kraj i miło nastawieni ludzie.
Polecam, a zwłaszcza te tereny:
[ img ]
pokręcone drogi, trochę szytru, super widoki zwłaszcza w okolicach jeziora.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
spozo
|
Tytuł: Post: poniedziałek, 8 czerwca 2009, 21:08 |
|
|
akcent pisze: Znakomite i przejrzyste, wielkie dzięki dla autora. Wypadałoby taki link podczepić w dobrze widocznym miejscu forum. spozo pisze: Drukujesz, kładziesz w mapnik (pizesz sobie po nich do woli) i hajda. A Zumo tylko jako pomocnik w razie W :D Trasy przez przełęcze są dobrze oznaczone, miałem TomToma, przydawał się przy przelotach przez większe miasta oraz spełniał funkcję tzw. pilota . Wystarczył rzut oka na ekran by wiedzieć czy za kolejnym niewidocznym zakretem spodziewać się tzw agrawki, czy trzeba przerzucić motocykl w kolejny zakręt. Znacząco podnosiło to komfort jazdy i bezpieczeństwo, przy zachowaniu wyższej prędkości jazdy
Zadzam sie. Nawigacja jako pilot, a mapa jako poglad wiekszego obrazu do szybkiego zucenia okiem na postoju i wyszukania kolejnej trasy, punktu
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
JakubGS
|
Tytuł: Post: poniedziałek, 8 czerwca 2009, 21:15 |
|
|
spozo pisze: JakubGS pisze: a jeszcze w drodze powrotnej zachaczę o MR4, zawsze chciałem wpaść do Słowenii :D Słowenia to piekny kraj i miło nastawieni ludzie. Polecam, a zwłaszcza te tereny: ...... pokręcone drogi, trochę szytru, super widoki zwłaszcza w okolicach jeziora.
Spozo, dzięki. Cenna podpowiedź - skorzystam i podziele się wrażeniami
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
fanwee
|
Tytuł: Post: poniedziałek, 8 czerwca 2009, 22:36 |
|
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
fanwee
|
Tytuł: Post: poniedziałek, 8 czerwca 2009, 22:40 |
|
|
MJ pisze: Nie wiem czy ktoś już tego nie podawał na forum....
sprawdziłem w wyszukiwarce, nie znalazłem nic więc zapodałem :)
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
slajder
|
Tytuł: Post: wtorek, 9 czerwca 2009, 07:00 |
|
|
fanwee pisze: duch07 pisze: ...
Ten link sie nie otwiera :evil: trzeba usunąć cudzysłów z linka albo może tutaj się odpali (ale już bez mapki poglądowej): http://www.uem.ch/em/index-map.php?nr=
u mnie też nie bangla,żaden :!: :evil:
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
fanwee
|
Tytuł: Post: wtorek, 9 czerwca 2009, 07:14 |
|
|
slajder pisze: u mnie też nie bangla,żaden :!: :evil:
...
musiało coś im się wywalić. Wczoraj chodziło. Jeśli nie odpalą stronki w najbliższym czasie lub ktoś pilnie potrzebuje tych map to zapraszam na prv
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
akcent
|
Tytuł: Post: wtorek, 9 czerwca 2009, 08:58 |
|
Strona WWW: http://www.akcent.pl
|
fanwee pisze: musiało coś im się wywalić. Wczoraj chodziło. Jeśli nie odpalą stronki w najbliższym czasie
Albo serwery się grzeją :-). Na szczęście wczoraj wszystko znalazło się na moim dysku
Ostatnio zmieniony wtorek, 9 czerwca 2009, 13:22 przez akcent, łącznie zmieniany 1 raz.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
spozo
|
Tytuł: Post: wtorek, 9 czerwca 2009, 09:57 |
|
|
fanwee pisze: slajder pisze: u mnie też nie bangla,żaden :!: :evil: ... musiało coś im się wywalić. Wczoraj chodziło. Jeśli nie odpalą stronki w najbliższym czasie lub ktoś pilnie potrzebuje tych map to zapraszam na prv
Jak się chłopaki z advrider wczoraj rzucili to serwery nie dały rade, albo szybko zablokowali :mrgreen: :mrgreen:
|
|
| Na górę |
Offline |
 |