| Autor |
Wiadomość |
|
MiKo
|
Tytuł: Wrocław - Szczecin (nazwijmy to) prawie granicą Post: poniedziałek, 10 sierpnia 2009, 16:06 |
|
Strona WWW: http://f650gs.pl
|
Polecam taką urozmaiconą traske dla podróżujących Wro-Szcz i na odwrót (to nie fotorelacja gdyż fotek kilka i fuj-telefonem...) Jako że znudziła mi się krajowa 3ka, a Szczecin nawiedzam co weekend, trzeci trip motorkiem (zazwyczaj niestety puszką) postanowiłem lekko urozmaicić. Trase określiłem sobie na zachód od 3ki, w miare równolegle - założenie to niewydłużyć drogi zbytnio czasowo, tak więc asfaltówki, ale czym cieńsze (na mapie) tym ciekawsze. Po przymusowych 108km A4ki zaczęły się naprawdę piękne widoki: [ img ]mało kto oprze się pokusie rundki po piaszczystym lesie: [ img ]wśród atrakcji mojej trasy są specjalne odcinki z pasem dla pojazdów enduro :twisted: : [ img ]no i oczywiście roboty drogowe i objazdy: ZA TO POKOCHAŁEM DROGOWCÓW :D : [ img ]normalnie po krajowej 3-ce (Wrocław-Legnica A4ką) zajmuje mi 4:15. Tą trasę zrobiłem w około 5:30 z licznymi postojami i m.in. zboczeniami leśnymi :twisted: Szczegółowa mapka -->TU<--...na koniec akcent humorystyczny - "na gwałt" zrobiony "roadbook" coby mimo braku gps w trasie się kontrolować :twisted: [ img ]Pozdrówki
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
siwy86
|
Tytuł: Re: Wrocław - Szczecin (nazwijmy to) prawie granicą Post: poniedziałek, 10 sierpnia 2009, 17:22 |
|
|
|
Trzeba będzie opatentować :wink:
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
MiKo
|
Tytuł: Re: Wrocław - Szczecin (nazwijmy to) prawie granicą Post: poniedziałek, 10 sierpnia 2009, 20:54 |
|
|
|
spokojnie 8) to była instalacja jednorazowa - już kupiłem konformistyczny mapniczek :lol:
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
strybol
|
Tytuł: Re: Wrocław - Szczecin (nazwijmy to) prawie granicą Post: wtorek, 11 sierpnia 2009, 21:43 |
|
|
|
pięknie, gratulacje pomysłu i wyjazdu niech żyją alternatywne drogi co do patentów z czasów przed gps, miałem na kierownicy zamontowany kompas i jechało się na kierunek, gdzie oczy poniosły i droga była ładna, a potem szukało się gdzie się dojechało
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
MiKo
|
Tytuł: Re: Wrocław - Szczecin (nazwijmy to) prawie granicą Post: środa, 12 sierpnia 2009, 10:49 |
|
|
|
gps jako jedna z wielu zdobyczy ostatniego 10-20lecia oczywiście super wygodna, ale (niewiem czy mój rocznik '80 jest już na tym etapie zestarzenia :D ) jakoś tak bardzo mnie podniecają sposoby analogowe (w wielu dziedzinach zresztą) i napewno będe jeżdził z mapą i kompasem, ale też dla asekuracji nie będe brzydził się odpalić googlemapa w komórce co jakiś czas... ważne IMO to niepopadać w skrajności :wink:
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
danielindner
|
Tytuł: Re: Wrocław - Szczecin (nazwijmy to) prawie granicą Post: środa, 12 sierpnia 2009, 10:55 |
|
Strona WWW: http://www.sailind.pl
|
|
Gratuluję pomysłu na trasę i jej organizację. :wink: Kompas to podstawowa sprawa ( na morzu tymbardziej ) - a jeśli to morski odpowiednik ( w obudowie + spirytus ) to w ciężkich sytuacjach może nawet życie uratować :D P.S. Nie wiem jak rocznik 80` ale 74` jeszcze się nie zestarzał :)
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
ex1
|
Tytuł: Re: Wrocław - Szczecin (nazwijmy to) prawie granicą Post: środa, 12 sierpnia 2009, 12:07 |
|
|
|
trasa rewelka.. gratuluję pomysłu i trochę nawet zazdroszczę że sam na to nie wpadłem..w drodze na woliborz :)
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
siwy86
|
Tytuł: Re: Wrocław - Szczecin (nazwijmy to) prawie granicą Post: środa, 12 sierpnia 2009, 20:09 |
|
|
|
Ja jestem z rocznika 86 i jak narazie nie zamierzam kupować nawigacji choć znajomi namawiają mnie :? Wolę mape pod kurtką i droge przed sobą, jak nie wiem gdzie jestem to jeżdżę do puki kogoś nie zapytam o drogę zazwyczaj inni pomagają ale trzeba uważać. Zamierzam kupić plecak z mapnikiem na bak przydaje się w drodze.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |