| Autor |
Wiadomość |
|
Tarna
|
Tytuł: SHOEI Multitec i jego pranie Post: wtorek, 8 września 2009, 20:07 |
|
Strona WWW: http://www.tarna.pl
|
|
Czy macie może doświadczenie z SHOEI Multitec'em czy ktoś próbował wyjąć wewnętrzną wyściółkę do prania ?? bo ja jakoś nie potrafię oprócz boczków i nakładek na paski wyjąć z niego nic innego co mógłbym wyprać a zapach wydobywający się z tego garnka zaczął mnie nieco denerwować :-) używałem go wcześniej do jazd terenowych ale kupiłem typowy kask enduro i zostawiłem go w garażu ładnie zapakowany i po kilku miesiącach nakładam a tu woń staraj skarpety wali w nozdrza można wyjąć ten stęchły materiał i wyprać czy trzeba cały garnek do zmywarki wsadzić :-)
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
radekb
|
Tytuł: Re: SHOEI Multitec i jego pranie Post: wtorek, 8 września 2009, 20:41 |
|
|
Tarna_Tarna pisze: można wyjąć ten stęchły materiał i wyprać Nie można. Ja używam pianki do mycia wnętrza kasku. Rozpylasz piankę, potem przecierasz wilgotną gąbką i pozostawiasz do wyschnięcia. Po takim zabiegu wnętrze jest czyste i nie śmierdzi.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
MarcinT
|
Tytuł: Re: SHOEI Multitec i jego pranie Post: wtorek, 8 września 2009, 23:00 |
|
|
radekb pisze: Tarna_Tarna pisze: można wyjąć ten stęchły materiał i wyprać Nie można. Ja używam pianki do mycia wnętrza kasku. Rozpylasz piankę, potem przecierasz wilgotną gąbką i pozostawiasz do wyschnięcia. Po takim zabiegu wnętrze jest czyste i nie śmierdzi. Gdzie ta piankę zanabyłes i jak się ona zwie?
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
radekb
|
Tytuł: Re: SHOEI Multitec i jego pranie Post: środa, 9 września 2009, 04:54 |
|
|
|
Nazywa się to Helmet Interior Cleaner. Wyprodukowany przez firmę Xeramic. Kupiłem w Warszawie w firmie Autokompleks. Zaraz po użyciu daje mocno amoniakiem, ale po kilku chwilach nieprzyjemny zapach znika. Myślę, że inne firmy też robią podobne preparaty, ale ten jest naprawdę niezły.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
Tarna
|
Tytuł: Re: SHOEI Multitec i jego pranie Post: środa, 9 września 2009, 08:14 |
|
Strona WWW: http://www.tarna.pl
|
|
no to zmartwiła mnie informacja o tym że nie ma niestety wyciąganego środka :-( postaram się pozbyć zapachu jakimiś środkami chemicznymi dzięki
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
ron
|
Tytuł: Re: SHOEI Multitec i jego pranie Post: środa, 9 września 2009, 12:53 |
|
|
Tarna_Tarna pisze: no to zmartwiła mnie informacja o tym że nie ma niestety wyciąganego środka :-( postaram się pozbyć zapachu jakimiś środkami chemicznymi dzięki lub po prostu wrzucic garnek do miski z proszkiem i ciepla woda i wypucowac wnetrze szczotka. moj brat ostatnio rozebral raida II na czesci pierwsze i tak wlasnie zrobilismy z wypelnieniem skorupy i wysciolka.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |