| Autor |
Wiadomość |
|
NEMO GS
|
Tytuł: uchwyty po halogeny do GS 1200 Post: niedziela, 2 sierpnia 2009, 22:48 |
|
|
|
Czy ktoś ma jakiś patent na montaż halogenów do GS 1200 - nie chcę na dolnych gmolach (za nisko), nie chcę też górnych gmoli z uchwytami (takich jak w Adventure i H&B).
Mile widziane zdjęcia
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
dariuszgryga
|
Tytuł: Re: uchwyty po halogeny do GS 1200 Post: środa, 30 września 2009, 11:04 |
|
|
ja mam na poprzeczce zamontowane pod przednim "noskiem".....zobacz na www.1200gs.info
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
JareckiB12
|
Tytuł: Re: uchwyty po halogeny do GS 1200 Post: środa, 30 września 2009, 11:39 |
|
Strona WWW: http://www.motopod.pl
|
Coś takiego zobacz. Mocowane pod kierunkowskazami. Nie wiem czy można same uchwyty dostać, ale możesz dać do zrobienia. Jarecki
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
Peet
|
Tytuł: Re: uchwyty po halogeny do GS 1200 Post: środa, 30 września 2009, 12:18 |
|
|
W jednym z ogłoszeń natrafiłem na bardzo fajne mocowanie halogenów. Czy to jest oryginalne mocowanie BMW do halogenów? Wie ktoś? Z tym moto z ogłoszenia nie mam nic wspólnego. [ img ][ img ][ img ]
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
NEMO GS
|
Tytuł: Re: uchwyty po halogeny do GS 1200 Post: czwartek, 1 października 2009, 20:25 |
|
|
[quote="Peet"]W jednym z ogłoszeń natrafiłem na bardzo fajne mocowanie halogenów. Czy to jest oryginalne mocowanie BMW do halogenów? Wie ktoś? Z tym moto z ogłoszenia nie mam nic wspólnego. [ img ]Miałem te uchwyty od jednego z forumowiczów, ale niestety nie pasują do modelu przed liftingiem (mam 2006r) - trochę inna konstrukcja stelaża - nie ma do czego ich przykręcić. Są to oryginalne uchwyty BMW
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
mazby
|
Tytuł: Re: uchwyty po halogeny do GS 1200 Post: poniedziałek, 5 października 2009, 08:29 |
|
Strona WWW: http://mazby.cba.pl
|
|
jak komuś się uda zamontować światła , tak by skręcały wraz z kierownicą to proszę o wiadomość.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
ramires
|
Tytuł: Re: uchwyty po halogeny do GS 1200 Post: poniedziałek, 5 października 2009, 09:39 |
|
|
mazby pisze: jak komuś się uda zamontować światła , tak by skręcały wraz z kierownicą to proszę o wiadomość. Przecież wystarczy do lagi uchwyt zamontować ... uchwyt do dorobienia (2 sztuki) myślę, że u każdego "pana Henia z frezarką" za dwie flaszki po godzinach można załatwić. Mocowanie jednak nisko halogenów ma wadę, że dość trudno trzeba je ustawić i nie będzie mega to prezycyjne. Przy skręcie walić jeden w górę będzie a drugi w dół. Ewentualnie jeden pod mocowanie wahacza doczepic jako ogólny doświetlacz. Założenie czysto teoretyczne, bo nie mam GS-a pod ręką aby to sprawdzić.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
ramires
|
Tytuł: Re: uchwyty po halogeny do GS 1200 Post: poniedziałek, 5 października 2009, 12:45 |
|
|
ramires pisze: mazby pisze: jak komuś się uda zamontować światła , tak by skręcały wraz z kierownicą to proszę o wiadomość. Przecież wystarczy do lagi uchwyt zamontować ... uchwyt do dorobienia (2 sztuki) myślę, że u każdego "pana Henia z frezarką" za dwie flaszki po godzinach można załatwić. Mocowanie jednak nisko halogenów ma wadę, że dość trudno trzeba je ustawić i nie będzie mega to prezycyjne. Przy skręcie walić jeden w górę będzie a drugi w dół. Ewentualnie jeden pod mocowanie wahacza doczepic jako ogólny doświetlacz. Założenie czysto teoretyczne, bo nie mam GS-a pod ręką aby to sprawdzić. No i problem z głowy, mogę wyrpodukować takie coś jeśli potrzeba Załącznik: DSC04287-314x226-2.jpg
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
NEMO GS
|
Tytuł: Re: uchwyty po halogeny do GS 1200 Post: poniedziałek, 5 października 2009, 20:17 |
|
|
ramires pisze: ramires pisze: mazby pisze: jak komuś się uda zamontować światła , tak by skręcały wraz z kierownicą to proszę o wiadomość. Przecież wystarczy do lagi uchwyt zamontować ... uchwyt do dorobienia (2 sztuki) myślę, że u każdego "pana Henia z frezarką" za dwie flaszki po godzinach można załatwić. Mocowanie jednak nisko halogenów ma wadę, że dość trudno trzeba je ustawić i nie będzie mega to prezycyjne. Przy skręcie walić jeden w górę będzie a drugi w dół. Ewentualnie jeden pod mocowanie wahacza doczepic jako ogólny doświetlacz. Założenie czysto teoretyczne, bo nie mam GS-a pod ręką aby to sprawdzić. No i problem z głowy, mogę wyrpodukować takie coś jeśli potrzeba Załącznik: DSC04287-314x226-2.jpg Jaka cena?
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
ramires
|
Tytuł: Re: uchwyty po halogeny do GS 1200 Post: poniedziałek, 5 października 2009, 20:36 |
|
|
|
jutro wrzuce do podwykonawcy do wyceny, dzisiaj juz sie nie wyrobilem.
zyczysz sobie srebrne (alu) czy anodowane (kolory jakies beda dostepne, pewnie czarne i/lub ... sam nie wiem ;) )
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
mazby
|
Tytuł: Re: uchwyty po halogeny do GS 1200 Post: wtorek, 6 października 2009, 08:32 |
|
Strona WWW: http://mazby.cba.pl
|
|
Powoli. powoli...ćwiczyłem. lampy skaczą wraz z lagami tak, ze żarówki wymieniasz co 10 Km. Problem polega na tym, że w GSie mamy element nieamortyzowany teleskopów, aż do samej góry. W górnej części nie przyczepisz bo latają po niej dolne. Co innego w motkach z "up-side-down'em". Tak więc temat nadal otwarty... a na tych proponowanych uchwytach można.... no wiele można, ale nie lampy.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
ramires
|
Tytuł: Re: uchwyty po halogeny do GS 1200 Post: wtorek, 6 października 2009, 09:44 |
|
|
|
Czyli dobrze przypuszczalem, ze takie rzeczy to tylko w erze ...
No nic, myslalem, ze pomoge.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
NEMO GS
|
Tytuł: Re: uchwyty po halogeny do GS 1200 Post: wtorek, 6 października 2009, 21:55 |
|
|
|
Mój brat ma w swoim GS-ie halogeny zamontowane na zaciskach hamulców - nie wiem co to warte, bo motor dopiero kupił - zrobię zdjęcia i wkleję - podstawowa rzecz, która mnie martwi przy tym rozwiązaniu, to to, że jesli wjedzie się np. w koleinę to halogeny w niej chyba zostaną... :(
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
gegor.m13
|
Tytuł: Re: uchwyty po halogeny do GS 1200 Post: poniedziałek, 12 października 2009, 21:54 |
|
|
|
NEMO po co ci takie lampki ? -- przeciez jezdzisz w dzień ? :lol: :lol: pozdrawiam
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
NEMO GS
|
Tytuł: Re: uchwyty po halogeny do GS 1200 Post: niedziela, 18 października 2009, 00:07 |
|
|
gegor.m13 pisze: NEMO po co ci takie lampki ? -- przeciez jezdzisz w dzień ? :lol: :lol: pozdrawiam Zamysł jest taki aby być lepiej widzianym (3 punkty świetlne zamisat jednego) - jeśli je założę to będę ich używał nonstop, muszę tylko dobrać odpowiednie lampy i ustawić tak aby nie raziły innych Co do jazdy w nocy, to zdarza mi się dość często - wracam z Krosna do domu z reguły późnym wieczorem - praktycznie w nocy... Co do halogenów i ich przydatności w nocy, to podobno dobrze doświetlają zakręty - podobno niebo a ziemia - tak słyszałem od jednego gościa, który ma... PZDR :D :D
|
|
| Na górę |
Offline |
 |