| Autor |
Wiadomość |
|
plocki
|
Tytuł: Pralnia Post: czwartek, 24 września 2009, 10:50 |
|
Rejestracja: poniedziałek, 27 października 2008, 09:22 Posty: 103
|
|
No i zaczął się problem. Kiedyś, kiedy jazda cruiserem była czystym lansem, no i wybierało się do tego dni bezdeszczowe, a i spodnie były skórzane, nie występowała potrzeba prania ciuchów. Teraz to się zmieniło. Spodnie tekstylne, niestety i jaśniejsze, teren trudniejszy to i brudzą się szybciej. Gdyby to był zwyczajny tex nie byłoby problemów. Ale te z goretexem wymagają chyba (jak kiedyś wyczytałem) trochę innej techniki prania. Może nie techniki co środków piorących. Pytanie: jakie są Wasze sposoby na pranie bez utraty właściwości, kształtu, koloru i itp?
PS. Muszę się wyprać bo już jak dziad wyglądam.
Pzdr
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
ron
|
Tytuł: Re: Pralnia Post: czwartek, 24 września 2009, 15:46 |
|
|
|
kupilem u kumpla plyn do prania texow moto i spray do impregnacji. pralke nastawilem na pranie reczne (obraca raz powoli i czeka, obraca i czeka... nie odwirowuje)
do tej pory pralem tylko raz ale wyglada na to ze jest git.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
mario33
|
Tytuł: Re: Pralnia Post: czwartek, 24 września 2009, 15:51 |
|
|
|
Było już o tym... Prać normalnie, jak wirować to mało. Najlepiej z płynem do membran zamaist z proszkiem. Nie używać płynów do płukania bo zatykają pory membrany. Po praniu i wysuszeniu płyn do impregnacji.
Ja mam inny problem - jak prać ciuch mieszany skórzano-tekstylny (z membraną).
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
johnmichael
|
Tytuł: Re: Pralnia Post: poniedziałek, 19 października 2009, 22:38 |
|
|
[ img ]W tym pierzesz. 30 stopni, program wełna (wtedy nie odwiruje bardzo mocno). [ img ]a w tym impregnujesz.Nie mogę znaleźć spray'u. osobiście nie używam tego co na zdjęciu, tylko spray'u. Po praniu czekasz, aż kurtka beze już tylko lekko wilgotna i pryskasz spray'em.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
JareckiB12
|
Tytuł: Re: Pralnia Post: wtorek, 20 października 2009, 08:15 |
|
Strona WWW: http://www.motopod.pl
|
|
Potwierdzam sposób Rona. Jak nie masz pralki z funkcją prania ręcznego, to zostaje przekładanie ciuchów w wannie/misce.
Jarecki
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
Sikorp
|
Tytuł: Re: Pralnia Post: wtorek, 20 października 2009, 10:38 |
|
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
mario33
|
Tytuł: Re: Pralnia Post: wtorek, 20 października 2009, 10:44 |
|
|
|
Paweł zrób to drugie, podejdź do sklepu outdoorowego i kup co mają. Pokazany na fotach NIKIWAX (obie składowe) jest np bardzo dobry. Używałem go i jest super.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
Ogródistyl
|
Tytuł: Re: Pralnia Post: niedziela, 25 października 2009, 18:13 |
|
|
|
Ja w tym sezonie kupilem oryginalny produkt BMW motorrad do tekstyliów ( niestety kosztuje ponad stowkę ). Komplet zawiera środek do prania i impregnat. Prać najlepiej na delikatnym programie w temp. 30 stopni, bez wirowania. kurtka i spodnie osobno. Efekt rewelacyjny!! I wszystko byłoby pieknie gdyby nie fakt ,że komplet wystarcza na ....jednorazowe pranie. ( 75 ml na kurtkę i 75 ml na spodnie ).
|
|
| Na górę |
Offline |
 |