| Autor |
Wiadomość |
|
Krzysiu
|
Tytuł: ODWIECZNE PYTANIE..... Post: wtorek, 20 października 2009, 08:37 |
|
|
|
.....jaki motór kupić???? Po krótce przedstawie się gabarytowo -172 cm -97 kg Najczęściej latam solo i w 100% asfalty. Wybieranie takiej nawierzchn podyktowane jest rodzajem sprzętu- vzr1800 :mrgreen: . Generalnie moto aktualne zakupione jako docelowe, ale.....spodobało mi się jeżdżenie troszkę dalej w Polskę ( brak czasu na dalsze wypady- narazie)i zaczeły się problemy natury użytkowej ( ciężko się zapakować, jeszcze gorzej utrzymać się w koleinach), kroplą przelewającą czarę goryczy był gs 1150 na trasie przez łomianki, który to niewzruszenie leciał ok 150km/h a ja przy tej prędkości zostałem kilkukrotnie wystrzelony do góry na koleinach :?. Ufff dochodzę do sedna. Szukam PRZEDEWSZYSTKIM motórka wygodnego na traskach ( muszę mieć proste plecy- poprzedniego sprzęta sprzedałem po 6 m-cach, bo mi palce drętwieją od opierania na nadgarstkach), najlepiej z kardanem- ale to nie jest wyznacznik. Moje moto będę sprzedawał i wtedy zapoluję na nową zdobycz. Generalnie nie będę latał po mieście- kupię coś małego, a co do terenu- pewnie jak moto pozwoli...... O cenie nie piszę- im mniej tym lepiej (około 25-35tys). No i ma się nie sypać jak piiiiiiii. Generalnie latam z prędkościami trochę autostradowymi :twisted: :twisted: , ale nie tylko.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
dopra
|
Tytuł: Re: ODWIECZNE PYTANIE..... Post: wtorek, 20 października 2009, 09:39 |
|
|
|
Ja myślę, że GS to dobry wybór, za te pieniądze kupisz naprawdę zadbanego, doposażonego GS1150. Przy Twoim wzroście, jednak możesz mieć problem z wysokością GS 1150ADV, po prostu jest trochę za wysoki.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
JareckiB12
|
Tytuł: Re: ODWIECZNE PYTANIE..... Post: wtorek, 20 października 2009, 09:45 |
|
Strona WWW: http://www.motopod.pl
|
|
W dziale "Sprzedam motocykl" jeden z forumowiczy (więc moto raczej pewne) chce się pozbyć 1150 - może ten? :)
Jarecki
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
Krzysiu
|
Tytuł: Re: ODWIECZNE PYTANIE..... Post: wtorek, 20 października 2009, 10:14 |
|
|
|
co do wysokości u Fusa siadałem na zwykłego i ADV - w drugim przypadku byl problemik z wysokością( w obuwiu cywilnym i do motosporta- nie ATV):wink: .Osobiście uważam że ADV fajniejsze, co do 1150 to jak gadałem z gościem latającym na takim, to powiedział że przesiada się na 1200ADV. Z tego wynika że fajniejsze( czyt. lepsze? ). Zakup maszynki uwarunkowany jest przede wszystkim zbyciem aktuaknej :( :( :( . Kurcze może czas zainwestować w hormon wzrostu :lol: :lol: :lol:
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
dopra
|
Tytuł: Re: ODWIECZNE PYTANIE..... Post: wtorek, 20 października 2009, 10:22 |
|
|
Jak dosięgasz do ziemi na ADV to może chcesz mojego kupić? [ img ]
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
mazi
|
Tytuł: Re: ODWIECZNE PYTANIE..... Post: wtorek, 20 października 2009, 10:55 |
|
|
|
Czesc Dopra, szukam GSa dla kolegi. Mozesz zarzucic troszke wiecej info na priva - cena, przebieg, dodatki itd. itp.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
Sikorp
|
Tytuł: Re: ODWIECZNE PYTANIE..... Post: wtorek, 20 października 2009, 10:58 |
|
|
|
Zerknij na sprzedawany właśnie w naszym dziale 1150GS Mario33, w dobrym stanie i ma obniżony o 2 cm przód. Patrząc na Twoje "gabaryty" powinien pasować.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
dopra
|
Tytuł: Re: ODWIECZNE PYTANIE..... Post: wtorek, 20 października 2009, 17:18 |
|
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
Krzysiu
|
Tytuł: Re: ODWIECZNE PYTANIE..... Post: wtorek, 20 października 2009, 20:13 |
|
|
|
Byłem dzisiaj u Fusa i w intercarsie i załamka. Jak siadłem na ADV po wyprostowaniu nóg brakowało mi ze 20 cm do ziemi. :lol: :lol: Facet powiedział że nawet jak założę kanapę od zwykłego gs i to akcesoryjną- obniżaną to i tak klops. Pomyślałem sobie zobaczę 800- to dotykam dobrze palcami, najlepiej jest na 600- która to ODPADA. Zaproponował mi turystyka w innym wydaniu- K1200RT ( całkiem fajny, nieterenowy sprzęt z sercem gs-owskim)- w czwartek jak będzie pogoda to się przejadę gs i rt i łobaczymy. Zostaja jeszcze szpilki ze 25cm :lol: :lol: :lol:
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
Krzysiu
|
Tytuł: Re: ODWIECZNE PYTANIE..... Post: środa, 21 października 2009, 11:21 |
|
|
|
ADV nie stał na nóżce- miał tylko przymocowane przednie koło( siakieś takie uchwyty do przedniej ośki w kole) co by się nie wyglebił. Co do drugiego stwierdzenia masz rację- R1200RT- mylą mi się jeszcze :oops: :oops:
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
mario33
|
Tytuł: Re: ODWIECZNE PYTANIE..... Post: środa, 21 października 2009, 11:38 |
|
|
Masz dokładnie takie doświadczenia jak ja. Mam 170 cm wzrostu. ADV odpada od razu, a zwykły GS też jest za wysoki bez przeróbek. Używam obniżonego 1150GS, przystosowanego na kilka sposobów do moich gabarytów, ale właśnie go sprzedaję. Tu masz historię mojej walki z dostosowaniem go do wymagań: https://new.advrider.pl/viewtopic.php?f=6&t=2226Ostrzegam - 1150 jest dość ciężki...
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
Krzysiu
|
Tytuł: Re: ODWIECZNE PYTANIE..... Post: środa, 21 października 2009, 12:00 |
|
|
|
Najpierw muszę sprzedać moją pszczółkę- bo mi kaski zabraknie, a potem kupię następny. Kurdeczke gdyby nóżki były dłuższe to by nie było klopotu :D , a tak trzeba będzie tworzyć patenty lub latać turystykiem. ( z drugiej strony jak bym był jak Gorat to też by było nie fajnie :lol: :lol: :lol: ). Dlaczego sprzedajesz???- przejście na ADV????
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
mario33
|
Tytuł: Re: ODWIECZNE PYTANIE..... Post: środa, 21 października 2009, 12:04 |
|
|
|
W zupełnie inną stronę się udaję - F800GS. Lżejszy, dzięki Bogu...
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
Krzysiu
|
Tytuł: Re: ODWIECZNE PYTANIE..... Post: środa, 21 października 2009, 13:06 |
|
|
|
latałeś juz na 800???? jak siadałem na niej w salonach to mialem "wiecej" ziemi pod nogami więc było fajnie. Nie mam wyrobionego zdania, bo zdecydowana większośc lata na dużym.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
mario33
|
Tytuł: Re: ODWIECZNE PYTANIE..... Post: środa, 21 października 2009, 13:11 |
|
|
|
Na 800tce siedziałem w róznych konfiguracjach (normalne siedzisko i obniżone). Siodło ma inną konstrukcję - jest węższe, więc może być wyższe. Na jazdy próbne już teraz za późno co prawda, ale zanim kupię na pewno przetestuję.
Z dużym GSem jest zupełnie inaczej - większośc po prostu MUSI go mieć :) to zagadnienie w dużej mierze emocjonalne, a nie racjonalne... I słusznie bo to naprawdę zajefajne moto...
|
|
| Na górę |
Offline |
 |