| Autor |
Wiadomość |
|
dzikm
|
Tytuł: Mniej uczęszczane drogi i szutry Post: wtorek, 1 grudnia 2009, 08:26 |
|
|
|
Latam wokół stodoły (mazowieckie - Puszcza Kozienicka) jak znajdę czas to wyciągnę z garażu Suzuki Freewind XF650 okazjonalnie. Ostatnio coś mnie nachodzi na cięższe dróżki a wiaterek trochę przyciężki, się wypieprza po koleinach na polu to ciężko podnieść ale daje radę. Nawet jak jest sucho to i tor w Strzeniówce parę kółek przejdzie. Zaleta taka że więcej na niego powiesi niż na XR ma kufer centralny, boczne wieszaki na które wieszam na to sakwy rowerowe crosso i też się jedzie gdzieś dalej.
Ale po głowie mi ta XR 400 chodzi, tymczasem pozostają mi filmiki na youtubie i allegro. Ciekawa jeszcze jest XLR 250 Baja ale też niezbyt pospolita. Pozdrawiam
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
Srebrzanka
|
Tytuł: Re: Mniej uczęszczane drogi i szutry Post: czwartek, 3 grudnia 2009, 11:38 |
|
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
keram
|
Tytuł: Re: Mniej uczęszczane drogi i szutry Post: wtorek, 8 grudnia 2009, 21:08 |
|
|
|
Witam
Ciekawie postrzegasz "gleby" , i nie tylko :)
Pozdrawiam
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
dzikm
|
Tytuł: Re: Mniej uczęszczane drogi i szutry Post: piątek, 11 grudnia 2009, 08:48 |
|
|
|
Powiem wam że XF650 freewind mimo że to bardziej szosowe moto (prawie ja vstorm DL650) to z bocznymi stelażami pod kufry na początek idealne, przy przewrotkach nic się nie rysuje Zasłaniają, chronią wszelkie plastyki tylne te stelaże i boczne pady w kierownicy. Także przewrotki w trawę czy szuter przy ok 30km/h są dla niego nieszkodliwe. No i łatwiej to podnieść niż Trampka czy afrykę, niższy środek ciężkości. Idealny sprzęt na miasto trochę w trasę i trochę w teren, akurat do nauki i zastanowienia się co dalej.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |