Dzisiaj jest piątek, 4 września 2026, 23:41

Autor Wiadomość
 Tytuł: mammarzenie.org - Mateusz motocyklista
Bajkopisarz forumowy

http://motodriver.eu/mam-marzenie-mateu ... t6201.html

Wybaczcie, że w ten sposób, ale rozwadnianie sie na wklejanie całości wszędzie jest moim zdaniem bez sensu

Tytuł:
Honorowy bajkopisarz

a moim zdaniem bez sensu jest skakanie z linka na link i nie mam zamiaru tam wchodzic

Tytuł:
Zadomowiony na dobre

Cytuj:
Krótko to jest taka fundacja „Mam Marzenie”, długo to http://www.mammarzenie.org tam jest wszystko.

Dalej podeprę się kilkoma zdaniami ze strony, bo zawsze ciężko mi się o tym mówi.
„Do programu Fundacji może zostać zakwalifikowane każde dziecko między 3 a 18 rokiem życia, które cierpi na chorobę zagrażającą jego życiu, tj. albo nieuleczalną chorobę genetyczną (np.: mukowiscydoza, postępująca dystrofia mięśni) albo chorobę nabytą o niekorzystnych rokowaniach (wznowa, rozsiew, powikłania neurologiczne, brak spodziewanych efektów zastosowanej terapii), która w opinii lekarza prowadzącego może być przyczyną śmierci dziecka. Koniec cytatu.

W sobotę poznałem Mateusz. Chłopiec ma 17 lat i jest chory na przewlekłą białaczkę szpikową. Na pytanie o marzenie bez wahania odpowiedział „Strój na motocykl crossowy”, a najlepiej zakupy w DUŻYM sklepie motocyklowym tak żeby mógł sobie wszystko po oglądać i po przymierzać. Marzy szczególnie o butach Alpinastars i ciuchach Thora. Mateusz mieszka niedaleko Polkowic, na małej wiosce i zaskoczyło mnie kompletnie jego marzenie, ale po rozmowie jaką z nim odbyłem okazało się,że ten chłopak ma benzynę zamiast krwi. I uwierzcie mi, bo wiem co mówię. Oglądaliście „Batmana” z Jackiem Nicholsonem w roli Jokera. Pamiętacie jak prześwietlił Batmana żeby sprawdzić o czym myśli, co ma w głowie. Okazało się że wielkiego nietoperza. No to powiem wam, że Mateusz ma MOTOCYKL.

No i tu zaczyna się wasz rola. Chodzi konkretnie o wsparcie i pomoc w spełnieniu Jego Największego Marzenia. Mateusz dopiero zaczyna walkę z chorobą, czeka go teraz kilka lat ciągłych wizyt w szpitalu, a w niedługiej przyszłości prawdopodobnie także przeszczep. Realizując swoje marzenie będzie miał szansę choć na chwilę zapomnieć o chorobie.

Jak ktoś jest zainteresowany to może też bezpośrednio wspierać konkretne inne marzenia lub fundacje jako całość.

I jeszcze jedno, a bardzo ważne. Tu też podpieram się cytatem ze strony.
Zgodnie z Ustawą o działalności pożytku publicznego i o wolontariacie każdy z Was może zadecydować o przekazaniu 1% swojego podatku dochodowego za rok ubiegły na wsparcie fundacji „Mam Marzenie”. Dzięki uzyskaniu statusu organizacji porządku publicznego podatnicy sami decydują gdzie trafiają ich podatki.
Wspierając naszą fundację pomagacie spełniać marzenia naszych dzieci.
Z góry dziękujemy za wsparcie.

Więcej informacji oczywiście na stronie http://www.mammarzenie.org lub w poszczególnych oddziałach u koordynatorów.

Mateusza na stronie można znaleźć tu: http://mammarzenie.org/wroclaw/2008/mateusz.php
Lub wchodzicie na stronę: http://www.mammarzenie.org dalej Nasi Marzyciele, dalej Poznaj Marzyciela, i wybieracie Wrocław, dalej wszystko jasne
Jeżeli wpłacacie kasę na Fundację i chcecie wspomóc konkretnego marzyciela, tu Mateusza, to w przelewie (nr na stronie Fundacji) należy wpisać oddział i imię marzyciela czyli Wrocław, Mateusz w tym przypadku. Chociaż nikt nie zabrania wpłacać na inne dzieci

Chyba, że z przelewami zrobimy tak, że kasę przelejecie np. na moje konto (tylko musicie mi zaufać i z tym więcej roboty dla mnie będzie) potem przekażemy całość. Do rozważenia jak to robimy, mogę się tego podjąć.

Zanim napisałem tego posta parę innych osób jeszcze napisało tak, że podaję dane do przelewów:

Robert "Izi" Gałka
55-003 Czernica
ul.Wrocławska 20
Kredyt Kank
nr konta 92150011551111500445620000
w tytule wpisywać: Mateusz + nick z forum oraz adres forum

Tytuł:
Bajkopisarz forumowy

Kodi pisze:
a moim zdaniem bez sensu jest skakanie z linka na link i nie mam zamiaru tam wchodzic

Na przyszły raz będę przeklejać całość, wybacz

Tytuł:
Honorowy bajkopisarz

Ron dobroczynco ...jeszcze bede musial Ci za te dobrotliwosci browara postawic :roll: .... zamiast jezdzic to siedzisz przed kompem :wink:

Tytuł:
Zadomowiony na dobre

Kodi pisze:
Ron dobroczynco ...jeszcze bede musial Ci za te dobrotliwosci browara postawic :roll: .... zamiast jezdzic to siedzisz przed kompem :wink:

zaloze sie o trzy browary ze nie postawisz tego browara ;)

Tytuł:
Honorowy bajkopisarz

a ja doloze jeszcze jednego ze postawie jak chcesz sie przekonac :lol:

Tytuł:
Zadomowiony na dobre

Kodi pisze:
a ja doloze jeszcze jednego ze postawie jak chcesz sie przekonac :lol:

dziwak. razem cztery, to dwa na glowe. dobre na rozgrzewke :D