Super maszynka!
+ ultra szeroki obiektyw! zapis na wymienne karty (relatywnie tanie) kodek daje rade z szybkim ruchem lubi wode!
Nie tak dawno temu kamery tego typu trzeba było kablem podpinać do rekordera kasetowego. Ukrywać to gdzieś po plecakach, przyklejać... a to i tak się w końcu rozłączyło...
zawsze są jakieś - brak trybu 25klatek. Kamerka zapisuje 30kl/sek. Czyli jakby NTSC. Jeśli będziemy to oglądać, nie sprawia to problemu. Problem pojawi się jak zapragniemy podmondować ten materiał z obrazkami z "normalnej" kamery, która w tej części świata zapisuje PAL. Programy do edycji wideo wymuszają zazwyczaj jeden format pracy. Można oczywiście przekonwertować 30 na 25, ale to zajmuje czaaaaas.
Wcale nie ma problemu z ilością klatek. Tym bardziej że każdy nowoczesy soft do montażu, powinien bez broblemu w RT, na jedym timelinie, łykać i PAL i NTSC. Najwyżej pod koniec renderowanie zajmie ciut więcej czasu. Ja coraz bardziej zbliżam się z decyzją do tej właśnie kamerki.
a czy ktoś się oriętuje jak ze stabilizacją obrazu to wygląda, tzn czy posiada i jak by filmiki wychodziły na moto :?: w ten łikęd w Louis'sie można ją nabyć z 20 % rabarem, tj za 248 jewro :) , warto :?: :?: :?:
krzysiek pisze:
a czy ktoś się oriętuje jak ze stabilizacją obrazu to wygląda, tzn czy posiada i jak by filmiki wychodziły na moto :?: w ten łikęd w Louis'sie można ją nabyć z 20 % rabarem, tj za 248 jewro :) , warto :?: :?: :?:
marekm pisze:
krzysiek pisze:
Tia, reklama dźwignią handlu :lol: , ten filmik też znalazłem, tylko coś mnie się nie chce wierzyć, że ta kamerka nawet nie zadrży :) , a już tym bardziej, że stabilizacja jest tak genialna :lol:
krzysiek pisze:
marekm pisze:
krzysiek pisze:
Tia, reklama dźwignią handlu :lol: , ten filmik też znalazłem, tylko coś mnie się nie chce wierzyć, że ta kamerka nawet nie zadrży :) , a już tym bardziej, że stabilizacja jest tak genialna :lol:
Nie ma obowiązku wierzyć. Wiadomo przecież, że w koło sami naciągacze i złodzieje, którzy polują na nasze ciężko zarobione pieniądze. :lol:
ale zabawa na tych wydmach - a tu -20 za oknem - wywal ten film Ex bo tylko wkarwiasz ludzi :mrgreen: kamerka jest świetna i gdybym miał w tym momencie kupować to właśnie to :-)
ex1 pisze:
moze to ci pozwoli podjąć decyzję :) według mnie kamerka jest genialna :D no może po za gabarytami i designem :D
oglądając ten filmik, to albo biker ma rewelacyjną stabilizację głowy, albo kamerka ma rewelacyjną stabilizację obrazu :lol: i faktycznie jest genialna
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość