|
| Autor |
Wiadomość |
|
emtek
|
Tytuł: Sardynia Post: poniedziałek, 1 lutego 2010, 21:43 |
|
|
|
Witam
Plan przejazdu Sardynii w 3 dni.Jest to część większej imprezy. Myślę że komuś kto planuje taki wyjazd może się przydać. A ja proszę tych co byli i widzieli o ewentualne uwagi.
CAGLIARI - SELARGIUS - S 125 na SAN PRIAMO - S 125 - TERTENIA
TERTENIA – S 390 - LANUSEI - S 198 - USSASSAI - SEUI i przed SADALI w prawo
S 198 na ARITZO – ARITZO – TONARA
TONARA w S 128 do jeziora Lagodi Gusana i dalej na północ przecinając autostradę S 131 d.c.n do S 129 a nią do MACOMER
MACOMER – S 129 BIS - SUNI - BOSA – P 49 w górę zachodnim wybrzeżem do ALGHERO
ALGHERO – GROTTA di NETTUNO i powrót w S 55 BIS do SASSARI
SASSARI – S 200 – SORSO – S 200 – P 90 – S 90 BADESI – SANTA TERESA GALLURA
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
BMW_RIDER_GS1150
|
Tytuł: Re: Sardynia Post: piątek, 5 lutego 2010, 00:56 |
|
|
|
Ja swoja przygode z Sardynia zaczalem od Santa Teresa Gallura gdyz tam wyladowalismy prosto z Korsyki. Wystarczy zobaczyc uksztaltowanie terenu w google maps i od razu widac ze wschodnia czesc Sardynii jest bardziej pofalodowana przez co jak dla mnie bardziej atrakcyjna. Praktycznie trzymalem sie wschodniego wybrzeza z wyjatkiem gdy objezdzalem parki narodowe i okoliczne pasma gorskie. Polecam ten rejon, bardzo ciekawe i dobrze wyposazone pola namiotowe, male klimatyczne wloskie miasteczka i stosunkowo nieduzy ruch (przynajmniej we wrzesniu) Im bardziej bylo gorzyscie a teren zroznicowany tam wlasnie jechalem. Oplacilo sie, sardynia zachwycila nas widokami.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |