| Autor |
Wiadomość |
|
Hanibal
|
Tytuł: Bagster Post: środa, 24 lutego 2010, 17:09 |
|
|
|
W grudniu po długich poszukiwaniach udało mi się wreszcie kupić bagster do mojego "Wiaderka". Tak się jednak złożyło iż odkupiłem go od handlarza który przy mnie ściągał go z motocykla sprowadzonego z niemiec. To co zobaczyliśmy razem po zdjęciu bagstera zamurowało nas obu tzn zbiornik pod skórą był w opłakanym stanie , lakier cały porysowany a miejscami wręcz wytarty do gołej blachy. Pomijam już fakt że jak facet to zobaczył to chciał mi się wycofać ze sprzedaży. W związku z tym faktem mam pytanie do kolegów którzy maja założone bagstery-czy stosujecie pod nimi jakąś ochronę lakieru? Ja osobiście chcę zbiornik okleić przezroczystą folią. Ja wiem że może to jest troszkę bezsensu stosować ochronę pod bagster który z założenia ma chronić bak przed uszkodzeniami ale może to być jakieś wyjście z sytuacji aby nie zmasakrować lakieru na zbiorniku.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
maar79
|
Tytuł: Re: Bagster Post: środa, 24 lutego 2010, 17:19 |
|
|
|
Ja jak jeszcze miałem hondę VTX to przed jednym z wyjazdów okleiłem tylni błotnik taśmą żeby nie został porysowany przez worek który miałem na niego zamontowany, i faktycznie błotnik się nie porysował ale przy ściąganiu taśmy w kilku miejscach oderwałem lakier.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
mazi
|
Tytuł: Re: Bagster Post: środa, 24 lutego 2010, 17:53 |
|
|
|
Ja mam zalozonego Bagstera i po jego zdjeciu zbiornik wyglada jak nowka. Od wewnetrznej strony jest miekki material, ktory zapobiega rysowaniu. To Viadro pewnie mialo juz wczesniej porysowany bak i dlatego zostal zalozony Bagster :wink:
|
|
| Na górę |
Offline |
 |