Dzisiaj jest wtorek, 1 września 2026, 21:36

Autor Wiadomość
 Tytuł: Wzdłuż Polskich Rzek
Zadomowiony na dobre

Mój pomysł na wykorzystanie ciężkiego enduro.
Jeżdżę wzdłuż polskich rzek. Planuję trasę na podstawie danych hydrograficznych, zapisuję na GPS. Jadę do źródła - normalnie, po drogach. Często źródło rzeki jest trudne do odnalezienia, bo np. wyschło, składa się z kilku rowów, lub rzeka łączy się tworząc tą właściwą. Zawsze robię zdjęcie i dalej już jadę wzdłuż. Czasem ścieżką w lesie, czasem przez pola, drogą asfaltową (może lepiej "utwardzoną polską"), drogą polną, leśną, wałem, przez most lub brodem, promem.... Do ujścia.
Od momentu, gdy kupiłem dobry GPS, zapisuję ślad. Robię zdjęcia, a potem opis. (nie mam serwera, gdzie mogę te opisy dla Was zamieszczać w .pdf).
Przejechałem już wzdłuż Rzek: Dunajec(Czarny), Nida(Biała), Pilica, Liswarta, Warta(nie skończyłem jeszcze), Wisłok, Bzura, Widawka, Wiercica, Mała Panew.
Na majowy tydzień planuję San (ok.440km) - zamieszcze Post w "umawianie wypraw"

Czy ktoś z Was ma podobne pomysły?
Może ktoś do mnie dołączy?

Tytuł:
Szara eminencja

Na Wstepie witam wszytkoch turystów-podrózników. Proponuje wzdłóz Bugu, od Hrubieszowa do Włodawy, woj. lubelskie, czerwony szlak turystyczny biegnie głównie asfaltem. Tereny godne uwagi szczegolnie widokowo, jest kilka ciekawych podjazdów i rowów przeprawowych. Niestety pobyt na terenach przygranicznych nalezy zglosic do Strazy Granicznej. Jak bedzie ktoś zainteresowany to podam nr, fotek na razie jesczez nie mam. :?

Tytuł: Re: Wzdłuż Polskich Rzek
Takiemu nie podskoczysz!

Dominik pisze:
Mój pomysł na wykorzystanie ciężkiego enduro.
Jeżdżę wzdłuż polskich rzek. Planuję trasę na podstawie danych hydrograficznych, zapisuję na GPS. Jadę do źródła - normalnie, po drogach. Często źródło rzeki jest trudne do odnalezienia, bo np. wyschło, składa się z kilku rowów, lub rzeka łączy się tworząc tą właściwą. Zawsze robię zdjęcie i dalej już jadę wzdłuż. Czasem ścieżką w lesie, czasem przez pola, drogą asfaltową (może lepiej "utwardzoną polską"), drogą polną, leśną, wałem, przez most lub brodem, promem.... Do ujścia.
Od momentu, gdy kupiłem dobry GPS, zapisuję ślad. Robię zdjęcia, a potem opis. (nie mam serwera, gdzie mogę te opisy dla Was zamieszczać w .pdf).
Przejechałem już wzdłuż Rzek: Dunajec(Czarny), Nida(Biała), Pilica, Liswarta, Warta(nie skończyłem jeszcze), Wisłok, Bzura, Widawka, Wiercica, Mała Panew.
Na majowy tydzień planuję San (ok.440km) - zamieszcze Post w "umawianie wypraw"

Czy ktoś z Was ma podobne pomysły?
Może ktoś do mnie dołączy?

Dominik myśle ze Twój pomysł jest świetny
chetnie bym pojechał wzdłuż Odry,
nie wiem tylko czy wystarczy mi umiejetnosci..:)

Tytuł:
Takiemu nie podskoczysz!

Hejka.
Wartę od Santoka do ujścia do Odry mam w jednym polcu, jakby co. Po obu stronach. W tym z jednej srony przejeżdżasz przez park narodowy "Ujście Warty", zupełnie na legalu.

Tytuł:
Zadomowiony

Hej.
Kilka zapodaję fotek z Biebrzańskiego Parku Narodowego i Twierdzy Osowiec http://www.advrider.com/forums/showthread.php?t=155200