| Autor |
Wiadomość |
|
ex1
|
Tytuł: niebezpieczne BMW... Post: wtorek, 25 maja 2010, 08:52 |
|
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
maar79
|
Tytuł: Re: niebezpieczne BMW... Post: wtorek, 25 maja 2010, 11:16 |
|
|
|
no właśnie, czy ktoś w Was dostał informacje od BMW że ma się zgłosić na naprawę, mój 12 GSA jest właśnie z tego okresu i system hamulcowy zapewne ten sam. Nie dostałem żadnej informacji a o problemie wiadomo już od ponad miesiąca.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
wenzel
|
Tytuł: Re: niebezpieczne BMW... Post: wtorek, 25 maja 2010, 14:26 |
|
Rejestracja: poniedziałek, 5 października 2009, 11:48 Posty: 179
|
maar79 pisze: no właśnie, czy ktoś w Was dostał informacje od BMW że ma się zgłosić na naprawę, mój 12 GSA jest właśnie z tego okresu i system hamulcowy zapewne ten sam. Nie dostałem żadnej informacji a o problemie wiadomo już od ponad miesiąca. Lepiej podskocz do ASO i niech Ci sprawdzą po nr VIN. Niestety, czasem się im zapomina dzwonić ...
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
irokez
|
Tytuł: Re: niebezpieczne BMW... Post: środa, 26 maja 2010, 01:17 |
|
|
|
nawet Toyota niedawno miała ogromną akcję serwisową za oceanem...
już nie wrócą czasy sprzętów prostych w budowie i serwisie, trwałych, ... wspominam mesia beczkę... dziś cała masa podwykonawców wpływa na jakość produktu dla endusera... nie zawsze z pozytywnym skutkiem
mamy tylko postęp techniczny, innowacje, ... takie koleje "wersje windowsów" do których aktualizować będziemy łaty, żeby sprzęt się nie wieszał...
najgorsze jest to, że nie klient jest najważniejszy, lecz wynik sprzedaży/finansowy i kurs akcji
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
beemer
|
Tytuł: Re: niebezpieczne BMW... Post: środa, 26 maja 2010, 06:24 |
|
Strona WWW: http://www.pixellman.smugmug.com/Motorcycles
|
|
tez niedawno o tym przeczytalem .. Napisalem e-mail do swojego dealer..narazie brak odpowiedzi
Co do akcji serwisowej Toyota.. To nie bylo tylko w Hameryce..ale na calym Swiecie .. :D
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
Ojro
|
Tytuł: Re: niebezpieczne BMW... Post: wtorek, 1 czerwca 2010, 12:42 |
|
Rejestracja: poniedziałek, 12 października 2009, 17:48 Posty: 283
|
|
Moje GT zostało wezwane do serwisu ,ale nie przez hamulce.Wymieniają włączniki kierunków podobno może przestać działać.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
Antonio
|
Tytuł: Re: niebezpieczne BMW... Post: niedziela, 13 czerwca 2010, 21:29 |
|
|
|
Robiłem wczoraj przegląd i dowiedziałem się, że mój gs nie podlega wezwaniu - pan w serwisie mial kartki z nr win - było tego raptem pięć stron, więc chyba nie dotyczy to wielu sprzętów. Problem polega na użyciu złej podkładki czy uszczelki w przewodzie hamulcowym - jest to raczej rozdmuchane i jak się patrzy, czy w baniakiu na kierze jest płyn hamulcowy, to raczej nie grozi, że przestaną nam działać hamulce (ale oczywiście dobrze wpaść do serwisu i sprawdzić po VINie, czy nie trzeba czegoś poprawić).
|
|
| Na górę |
Offline |
 |