| Autor |
Wiadomość |
|
cebul
|
Tytuł: Witam z podkarpacia. Post: sobota, 10 lipca 2010, 10:55 |
|
|
|
Witam wszystkich forumowiczów, co prawda nie posiadam jeszcze motocykla, ale jestem pewny, że zakupię. Jestem pewny też, że będzie to Afrika i takie zapytanie od razu do was koledzy chcę na początek wydać około 7000 zł tylko że na razie nie posiada całej tej kwoty i czy lepiej wziąć teraz kredyt czy poczekać do zimy bo słyszałem że ceny motocykli mocno lecą w dół po sezonie i za tą kwotę będzie można kupić znacznie świeższy model. I jeszcze jedno pytanie mam nadzieję że pomożecie czy opłaca sprowadzić sie motocykl zza granicy i jeśli możecie podajcie jakieś fajne adresy stron z komisami zagranicznymi. Z góry wielkie dzięki za pomoc. Pozdrawiam !!!!
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
czosnek
|
Tytuł: Re: Witam z podkarpacia. Post: sobota, 10 lipca 2010, 12:01 |
|
|
|
Czołem
Obawiam się, że za 7000 nie kupisz sensownej Afryki a jak Ci się uda to i tak będziesz musiał w nią wpakować kupę kasy. Myślę, że tak od 12 tyś można się rozglądać. Niestety ceny Afryk są wysokie. W podanej przez Ciebie kwocie prędzej znajdziesz Super Tenere, która też jest zaj.. moto :)
Fajne afryki sprowadza Franz i Tomek4v z forum Afrykańskiego.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
filemontek
|
Tytuł: Re: Witam z podkarpacia. Post: sobota, 10 lipca 2010, 13:07 |
|
|
|
Witaj z podkarpacia! Odnośnie zakupu Afryki za kwotę jaką dysponujesz to radzę Ci nie czekać na jesień tylko zacząć poszukiwania,bo jak Ci już Czosnek napisał będziesz miał nie lada problem znależć coś sensownego za tą kwotę.No i motocykl to nie wszystko coś trzeba na siebie włożyć. Mimo wszystko życzę powodzenia i do zobaczenia na trasie!
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
cebul
|
Tytuł: Re: Witam z podkarpacia. Post: poniedziałek, 12 lipca 2010, 21:37 |
|
|
|
Wiem koledzy,że może za tą kasę nie kupie motocykla na całe życie, ale od czegos trzeba zacząć, majsterkować lubię więc może jakoś sobie poradzę. Jeśli chodzi o ubiór to pomalutku pomalutku będę kompletował, na razie w jakieś dłuższe trasy nie mam zamiaru się wybierać póki co chcę się dobrze nauczyć jeździć na tak dużym motocyklu bo moje dotychczasowe wrażenia z jazdy na dwóch kółkach to simsonek S-50 hihihi...., ale dzięki za pomoc. Jeśli jednak ktoś zna jakieś fajne linki do stron z komisami zagranicznymi to bardzo proszę o przesłanie.
P.O.Z.D.R.O - W.I.E.N.I.A
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
cox
|
Tytuł: Re: Witam z podkarpacia. Post: środa, 14 lipca 2010, 06:47 |
|
|
|
witaj cebul za tą kasę to nie znajdziesz sensownej afryki szukaj raczej jakiejs bmki gs lubisz majsterkowac to dasz rade a i na pierwsze moto sie sprawdza
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
cebul
|
Tytuł: Re: Witam z podkarpacia. Post: czwartek, 15 lipca 2010, 20:32 |
|
|
|
o ja pierdziele COX właśnie wróciłem z Świnoujścia z pracy hehehe..... ale zbieg okoliczności
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
akcent
|
Tytuł: Re: Witam z podkarpacia. Post: czwartek, 15 lipca 2010, 20:42 |
|
Strona WWW: http://www.akcent.pl
|
|
Jeśli jesteś z podkarpacia to masz szansę kupić w ładnym stanie Urala, Dniepra lub Iża :lol: Wszystkie sensowne (cena i stan) enduraki u Niemca, Szwajcara czy Włocha wykupujemy my, mieszkańcy ściany Zachodniej. Tak jest prawda.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
Jaqb z Kaszub
|
Tytuł: Re: Witam z podkarpacia. Post: piątek, 16 lipca 2010, 00:09 |
|
|
|
witajj Cebul - za 7 tysi to o Afri zapomnij - zastanów się nad SuperTenerką - to bardzo wdzięczny motocykl. Jakbyś się zdecydował, to poszukaj na xtzclub.pl - tam forumowicze podpowiedzą...
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
cebul
|
Tytuł: Re: Witam z podkarpacia. Post: sobota, 17 lipca 2010, 19:42 |
|
|
|
koledzy jeszcze takie jedno pytanko, a mianowicie kwestia wzrostu, czy w miarę komfortowo bedę siegał do ziemi na takich motorach jak Africa, Super Tenere, lub BMW FS 650 mój wzrost to 175 cm
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
filemontek
|
Tytuł: Re: Witam z podkarpacia. Post: sobota, 17 lipca 2010, 20:45 |
|
|
cebul pisze: koledzy jeszcze takie jedno pytanko, a mianowicie kwestia wzrostu, czy w miarę komfortowo bedę siegał do ziemi na takich motorach jak Africa, Super Tenere, lub BMW FS 650 mój wzrost to 175 cm Nie wiem co dla Ciebie znaczy komfortowo,ja mam 174 cm wzrostu i jeżdże GS 1200. Wszystko kwestia przyzwyczajenia.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |