| Autor |
Wiadomość |
|
dudopl
|
Tytuł: 4x4 Przewodnik "szkoda" Post: wtorek, 17 sierpnia 2010, 23:57 |
|
Strona WWW: http://www.endurovoyager.com
|
Strasznie fajna sprawa, [ img ] Jutro zamierzam przetestować trasę na Mazowszu, zobaczymy jak będzie, podają czas, 3-4 godziny dla auta "szkody". Zobaczymy, w ile wyrobie się na moto. Jutro ruszam w trasę, a relacja wieczorem. Fajnie że trasa na rol buku :D :twisted: No i oczywiście 3-4 godziny od Warki nie do Warszawy.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
koziarz
|
Tytuł: Re: 4x4 Przewodnik "szkoda" Post: środa, 18 sierpnia 2010, 10:20 |
|
|
|
W jakiej to bylo gazecie ? AŚ ?, który numer jeśli możesz podacć
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
dudopl
|
Tytuł: Re: 4x4 Przewodnik "szkoda" Post: środa, 18 sierpnia 2010, 10:34 |
|
|
koziarz pisze: W jakiej to bylo gazecie ? AŚ ?, który numer jeśli możesz podacć Szukaj na stacjach benzynowych, jako osobny twór. Ja to kupiłem na BP [ img ]
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
koziarz
|
Tytuł: Re: 4x4 Przewodnik "szkoda" Post: środa, 18 sierpnia 2010, 10:42 |
|
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
dudopl
|
Tytuł: Re: 4x4 Przewodnik "szkoda" Post: środa, 18 sierpnia 2010, 21:54 |
|
|
Więc sprawdziłem dziś czego wart jest ten przewodnik. Z racji mieszkania na Mazowszu sprawdziłem trasę w okolic Warki. Generalnie trasa zaplanowana jest na 3 do 4 godzin dla samochodu moto trasa zajęła mi 3h. Zaczęło się marnie, pogoda przypominająca jesień w pełni. W prognozach zapowiadali poprawę po południu postanowiłem poczekać, ale jak to zwykle bywa lepiej wróżyć z fusów niż wierzyć w prognozę. Wyruszyłem o 14 po przebiciu się przez Warszawę i Piaseczno, reszta poszła jak ta lala. Dojechałem do miejsca "Start" o 15-30 znajdującego się za mostem na Pilicy w Warce. Otworzyłem roll book i jazda. [ img ][ img ]Jak po sznurku, asfalt skończył się raz dwa :twisted: Miałem zamiar zabrać żonę na plecak. Na szczęście tego nie zrobiłem. Trasa były chwilowo bardzo wymagające i terenowe. Wąskie dukty leśne wyładowane kopnym piachem :twisted: naprawdę była walka. [ img ][ img ]Jazda przeplatana była pięknymi widokami i całą masą kapliczek, prawie co skrzyżowanie [ img ][ img ]Po walce dotarłem do "mostu". Masakra :shock: czegoś podobnego w życiu nie widziałem. Niesamowita konstrukcja, łatana dechami przez rolników bo na pole jakoś jechać trzeba. Sam przejechałem z duszą na ramieniu, jadąc szlaczkiem żeby mi koło nie wpadło w szczelinę :shock: . [ img ][ img ][ img ][ img ]Generalnie cudzie chwalicie swego nie znacie, musicie spróbować. :D I na zakończenie coś modnego ostatnio :twisted: [ img ]
Ostatnio zmieniony czwartek, 19 sierpnia 2010, 08:15 przez dudopl, łącznie zmieniany 2 razy.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
irving
|
Tytuł: Re: 4x4 Przewodnik "szkoda" Post: środa, 18 sierpnia 2010, 22:45 |
|
|
|
No piękna 'pojeżdżawka', Panie, ...... i foty robią wrażenie :)
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
jeszua
|
Tytuł: Re: 4x4 Przewodnik "szkoda" Post: czwartek, 19 sierpnia 2010, 05:50 |
|
Strona WWW: http://www.bikepics.com/members/jeszua/
|
|
na południu sprawdziliśmy trasy żywiecką i jurajską: o ile ta druga jest raczej lajtową wycieczką po polnych drogach, o tyle żywiecka była ciężka dla explorera; na moto nie odważyłbym się tam pojechać z moimi cieniutkimi umiejętnościami. mam wrażenie, że fragmenty tras zostały tylko skonsultowane jako przejezdne, a nie przejechane przez autorów. po drodze zauważyliśmy prawidłowość, że jeśli opis mówi "droga główna" oznacza to niezgorszy hardkor :lol: jsz
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
PETRONAS
|
Tytuł: Re: 4x4 Przewodnik "szkoda" Post: czwartek, 19 sierpnia 2010, 10:46 |
|
|
|
Zobaczyłem temat na forum i kupiłem z nadzieją na trase w okolicach centrum a tu lipa :( i na dodatek w środku jakieś wskazówki jach jeździć puchą w terenie, myśle sobie na co to kupiłem, zawiedzony wchodząc na wątek zobaczyłem fotki Dudo i stwierdziłem że może jednak Roadbook dobrze przemyślany i planuje uderzyć w te okolice Warki. Szkoda tylko że w trójkącie Warszawa - Poznań - Wrocław nie ma żadnej trasy.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
Sikorp
|
Tytuł: Re: 4x4 Przewodnik "szkoda" Post: czwartek, 19 sierpnia 2010, 11:50 |
|
|
|
Pomysł wydania takiego przewodnika jest godzien pochwały. Kolejne wersje/części powinny być tylko lepsze. Może tez ktoś wyda podobną broszurę tylko dla moto, np. MotoVoyager ? :roll: Dudopl: świetna robota, zdjęcia jak zwykle klasa :wink: Most, który przejeżdżałeś przypomina mi te ze zdjęć z Syberii :mrgreen:
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
Misza
|
Tytuł: Re: 4x4 Przewodnik "szkoda" Post: czwartek, 19 sierpnia 2010, 15:51 |
|
|
|
Jak tam załatwili sprawę legalności wjazdu na niektóre drogi? Motocyklem mniej mnie to obchodzi ale może Tyranem bym się wybrał wg tego przewodnika. Są jakieś trasy w okolicach Wrocławia? Lubuskie? :)
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
newbie007
|
Tytuł: Re: 4x4 Przewodnik "szkoda" Post: czwartek, 19 sierpnia 2010, 17:07 |
|
|
|
Trasa jest podobno w 100% legalna.
Szkoda tylko,ze np. w moich okolicach nic nie ma :/
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
spozo
|
Tytuł: Re: 4x4 Przewodnik "szkoda" Post: czwartek, 19 sierpnia 2010, 17:22 |
|
|
Misza pisze: Są jakieś trasy w okolicach Wrocławia? Lubuskie? :) Z okolic Wrocławia jest ze Zgorzelca do Żagania (Bory Dolnośląskie)
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
maar79
|
Tytuł: Re: 4x4 Przewodnik "szkoda" Post: czwartek, 19 sierpnia 2010, 19:13 |
|
|
|
Kurcze, ja dzisiaj objechałem 7 stacji benzynowych we Wrocławiu i nigdzie nie było. Jutro idę szukać w Empikach.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
spozo
|
Tytuł: Re: 4x4 Przewodnik "szkoda" Post: czwartek, 19 sierpnia 2010, 19:15 |
|
|
|