| Autor |
Wiadomość |
|
Tarna
|
Tytuł: Marihuana Post: środa, 8 września 2010, 08:18 |
|
Strona WWW: http://www.tarna.pl
|
W Sacramento, stolicy stanu Kalifornia, wyemitowano pierwszą w historii telewizyjną reklamę marihuany stosowanej jako lekarstwo. W spocie reklamującym Cannabis Care pacjenci poddani kuracji marihuaną chwalą jej zdrowotne właściwości. Padają m.in. stwiedzenia, że konopie podarowały komuś nowe życie i dzięki nim łatwiej jest wrócić do codziennych obowiązków. Szef stacji telewizyjnej KTXL, która wyemitowała reklamę deklaruje, że spot nie wywołał protestu ze strony widzów. Jak komentuje telewizja ABC News, brak negatywnych reakcji na reklamę można wytłumaczyć faktem, że marihuana spotyka się w Kalifornii z coraz powszechniejszą społeczną akceptacją. W listopadzie w tym stanie odbędzie się głosowanie nad projektem całkowitej legalizacji konopi indyjskich. Kalifornia była również pierwszym stanem, w którym przegłosowana została ustawa o legalnym stosowaniu marihuany jako lekarstwa. Obecnie jest ona przepisywana pacjentom cierpiącym na AIDS, cukrzycę, żółtaczkę typu C, nadciśnienie i wiele innych dolegliwości. Jak dotychczas stosowanie konopi w medycynie zalegalizowano w 14 stanach USA. POPIERAM TAKIE INICJATYWY :-)
Ostatnio zmieniony środa, 8 września 2010, 08:31 przez Tarna, łącznie zmieniany 1 raz.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
Tarna
|
Tytuł: Re: Marichuana Post: środa, 8 września 2010, 08:20 |
|
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
Sikorp
|
Tytuł: Re: Marichuana Post: środa, 8 września 2010, 08:25 |
|
|
|
Yes, yes, yes, support cannabis :mrgreen: Btw. jeździłem po jointach na nartach i snowboardzie - było git :wink: ale ciekawe ile bym ujechał na moto ? :roll: Z drugiej strony po lekkim sztachnięciu się i na lekkim crossie, w miękkim terenie byłby niezły fun ... dopóki by jeźdźca i publiki nie ogarnęła totalna śmiechawka :mrgreen:
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
domestos
|
Tytuł: Re: Marihuana Post: środa, 8 września 2010, 14:03 |
|
|
|
Ehhh widzę, że temat nie spotkał się ze zbyt szeroką aprobatą :)
Widać Kalifornia nie Polska i dużo mamy jeszcze do nadrobienia, choćby w stosunku do takich Czechów, które liberalizacje tego prawa mają niejako za sobą...
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
everybike
|
Tytuł: Re: Marihuana Post: środa, 8 września 2010, 14:24 |
|
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
Arek
|
Tytuł: Re: Marihuana Post: środa, 8 września 2010, 14:31 |
|
Rejestracja: poniedziałek, 20 października 2008, 19:38 Posty: 418
|
|
przyjdzie i czas że na to będzie akcyza :mrgreen:
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
GrzegorzR45
|
Tytuł: Re: Marihuana Post: środa, 8 września 2010, 16:10 |
|
|
|
Tarna kwaśne jabłka zdrowsze w Markocie Ci to potwierdzą.Nie reklamuj zioła, reklamuj motki. :D
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
Tarna
|
Tytuł: Re: Marihuana Post: środa, 8 września 2010, 17:45 |
|
|
GrzegorzR45 pisze: Tarna kwaśne jabłka zdrowsze w Markocie Ci to potwierdzą.Nie reklamuj zioła, reklamuj motki. :D ja nie reklamuje zioła ja walczę jedynie z hipokryzją
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
Sikorp
|
Tytuł: Re: Marihuana Post: środa, 8 września 2010, 18:46 |
|
|
Tarna pisze: GrzegorzR45 pisze: Tarna kwaśne jabłka zdrowsze w Markocie Ci to potwierdzą.Nie reklamuj zioła, reklamuj motki. :D ja nie reklamuje zioła ja walczę jedynie z hipokryzją Teraz jeszcze do dyskusji włączy się Akcent i zacznie się zadyma :wink:
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
GrzegorzR45
|
Tytuł: Re: Marihuana Post: środa, 8 września 2010, 19:04 |
|
|
Cytuj: Tarna napisał(a): GrzegorzR45 napisał(a): Tarna kwaśne jabłka zdrowsze w Markocie Ci to potwierdzą.Nie reklamuj zioła, reklamuj motki.
ja nie reklamuje zioła ja walczę jedynie z hipokryzją
Teraz jeszcze do dyskusji włączy się Akcent i zacznie się zadyma Postanowiłem nie wchodzić nas Tą część Forum szkoda czasu. Tarna wypełni ją swoimi pogladami na max.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
Tarna
|
Tytuł: Re: Marihuana Post: środa, 8 września 2010, 20:13 |
|
|
ja jedynie przedstawiam swój pkt. siedzenia - nie atakuję a jedynie poddaję pod dyskusję temat legalizacji marihuany ja jestem za - jeśli ktoś jest innego zdania - normalną rzeczą jest to że rozpoczyna się dyskusję - dialog czyni cuda na świecie zalegalizowano marihuanę w kilku miejscach już [ img ]a w wielu innych jeszcze nie :-)
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
johnmichael
|
Tytuł: Re: Marihuana Post: środa, 8 września 2010, 21:14 |
|
|
|
Sikorp a ja mogę się dołączyć? Jestem 'za'. Tarna, nie kop się z koniem
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
Sikorp
|
Tytuł: Re: Marihuana Post: środa, 8 września 2010, 21:59 |
|
|
johnmichael pisze: (...) Jestem 'za'. (...) To jest nas trzech :mrgreen:
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
michalbtl
|
Tytuł: Re: Marihuana Post: piątek, 10 września 2010, 08:52 |
|
|
|
Nie ma nic przeciwko marihuanie.
Tylko nie wiem, czemu człowieka, który pali marihuanę kilka razy w tygodniu można rozpoznać podczas pierwszych 5 sekund kontaktu. Powszechne objawy to specyficzny śmiech, specyficzna mowa, brak koncentracji, wrażenie rozmowy z kilku miesięcznym dzieckiem.
Powszechnie wiadomo, że każdy preparat, który jedno leczy na inne szkodzi.
Tak czy inaczej jestem za legalizacją. Każdy powinien sam decydować, co pali.:-). W końcu każdy jest panem swojego mózgu. A przecież gdyby każdy mózg funkcjonował na takim samy poziomie to wszyscy byliby tacy sami. A tak być nie może:-)
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
erwinw
|
Tytuł: Re: Marihuana Post: piątek, 10 września 2010, 14:20 |
|
|
michalbtl pisze: Tylko nie wiem, czemu człowieka, który pali marihuanę kilka razy w tygodniu można rozpoznać podczas pierwszych 5 sekund kontaktu.
Osoby pijące alkohol kilka razy w tygodniu można rozpoznać jeszcze szybciej. wiadomo przecież że w nadmiarze wszystko szkodzi. Jestem za legalizacją wszystkich narkotyków!!! Jako wolny i świadomy człowiek mam prawo decydować sam o swoim losie. Powinno się jednak utrudnić osobom małoletnim dostęp do wszelkich używek. Nie mam pomysłu w jaki sposób, ale za obmyślanie ustaw i rozporządzeń nie ja pobieram wynagrodzenie...
|
|
| Na górę |
Offline |
 |