Witam..
Mam sobie taki motocykl, jeden cylinder, przebieg raczej prawdziwy ok. 35 tyś km.. Jak zapalam na zimno strasznie dymi z rury, niebiesko - czarno, spala olej się... Po rozgrzaniu, ok. 1 min przestaje i nie ma w spalinach oleju ani nie widać dymu... Jak mocno przygazuję to lekko poddymia..Ale bardzo lekko...
Oleju nie bierze - no może ok. 0,2 litra na 1000 km.. Ktoś mądry mi podpowiada, że to mogą być uszczelniacze na zaworach Mogą? Wydaje mi się również, że filtr powietrza a właściwie komora filtra jest lekko zaoliwiona...Tam jest jakaś odma chyba od silnika.. Aha.. Silnik z suchą miską... Nie mam do niego serwisówki, nawet w serwisie nie mają... Jakież sugestie?
no ja stawiam jednak na uzczelniacze, przez noc olej się przez nie przesączy i rano musi się spalić jak odpalasz, a że oleju nie bieże znaczy że to tylko uszczelniacze, tłok i pierścienie muszą być ok.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość