| Autor |
Wiadomość |
|
jacek1973
|
Tytuł: debil roku, szkoda ze na KTM-e - cross w centrum Krakowa Post: niedziela, 17 października 2010, 19:08 |
|
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
tkar
|
Tytuł: Re: debil roku, szkoda ze na KTM-e - cross w centrum Krakowa Post: poniedziałek, 18 października 2010, 14:25 |
|
Strona WWW: http://www.karlak.eu
|
|
no coz, alkohol za kierownica to temat powszedni w Polsce. w weekend jezdzilem samochodem po Polsce i w ciagu dwoch dni widzialem wiecej niebezpiecznych sytuacji niz w Holandii przez rok... 1. jazda grubo ponad 60 km (moja predkosc) w miescie przez lokalnych kierowcow wyscigowych 2. wyprzedzanie na przejsciu dla pieszych, 3. jazda na czerwonym 4. wyprzedzanie slalomem od prawej strony na DK1, ja jechalem 114 km/h na limicie 100 km/h (czyli juz moja predkosc byla nielegalna !) i wyprzedzalem autobus...a tu toyota WW XXXXX wyprzedza z prawej, gwaltowna zmiana pasa przed moja maske i Hamowanie 5. wyprzedzanie na zakrecie w prawo... 6. no i "niusik" o pijanym motocykliscie...
Slowem, weekendowy stresik. ;) Jechalem duza terenowka...A jak tu jechac motocyklem bez poduszek powietrznych, kurtyn, 2500 kg masy auta, maski dlugiej na metr...
Kurcze nie trzeba jechac na stepy, aby posmakowac "Adventure riding"
Pozdrawiam
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
Acent
|
Tytuł: Re: debil roku, szkoda ze na KTM-e - cross w centrum Krakowa Post: poniedziałek, 18 października 2010, 14:32 |
|
|
tkar pisze: ...A jak tu jechac motocyklem bez poduszek powietrznych, kurtyn, 2500 kg masy auta, maski dlugiej na metr...
Krzaczorami :lol: Nie narzekaj tkar.W sobotę jechałem moto do Krakowa i nikt mnie nie usiłował zabić.Jest poprawa.Coraz więcej ludzi zjeżdża i przepuszcza w korkach.Do standardów zachodnich jeszcze z 50 lat, ale idzie na lepsze...
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
jacek1973
|
Tytuł: Re: debil roku, szkoda ze na KTM-e - cross w centrum Krakowa Post: poniedziałek, 18 października 2010, 14:43 |
|
|
|
lista zrzutów
- jazda pod wpływem alkoholu - spowodowanie wypadku - ucieczkę z miejsca wypadku - nie udzielenie pomocy poszkodowanym w wypadku ( niemiecka turystka) - nie zatrzymanie się na żądanie policjanta - jazdę bez prawa jazdy - zlekceważenie sądowego zakazu prowadzenia pojazdów mechanicznych - jazdę na motocyklu niedopuszczonym do poruszania się po drogach publicznych, czyli brak oc, przeglądu, świateł, itd.
dostanie zawiasy czy 12lat ?
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
tkar
|
Tytuł: Re: debil roku, szkoda ze na KTM-e - cross w centrum Krakowa Post: poniedziałek, 18 października 2010, 14:43 |
|
|
|
ja sie po prostu odzwyczailem...musze czesciej przyjezdac do Polski...a opcja z krzaczorami podoba mi sie ;)
ale musialem skomentowac takie nagromadzenie piractwa drogowego, jakiego doswiadczylem w jeden weekend. pewnie po miesiacu juz tego bym nie zauwazal...i moze wtopilbym sie w tlum...
a moze lepiej nasladowac tutaj zachod...
PS. W Holandii za alkohol nie zabieraja prawa jazdy (do pewnego rozsadnego limitu, musze poszukac jakiego dokladnie)...ale mandaty za wode i narkotyki stawiaja na nogi bez kaca... no i policja urzadza lapanki na kierowcow lub pokazowki jak kto woli (zamykaja ulice, silniki wylaczyc i studenci szkoly policyjnej biegaja z alkomatem od auta do auta) i kontroluje 100 populacji kierowcow na danej ulicy...
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
Acent
|
Tytuł: Re: debil roku, szkoda ze na KTM-e - cross w centrum Krakowa Post: poniedziałek, 18 października 2010, 14:57 |
|
|
|
To nie kwestia naśladowania.Polacy potrafią się przystosować potrzebna im tylko motywacja(wg mnie właśnie odpowiednio wysokie mandaty).Wiele razy jeżdżąc do Niemiec i z powrotem obserwowałem dziwne metamorfozy wśród rodaków po przekroczeniu granicy.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
tkar
|
Tytuł: Re: debil roku, szkoda ze na KTM-e - cross w centrum Krakowa Post: poniedziałek, 18 października 2010, 15:00 |
|
|
racja. metamorfozy. w zalaczeniu link do strony edukujacej Polakow na temat zasad ruchu drogowego. http://www.politie.nl/Hollands-Midden/I ... 517946.pdfPromillage Tarieven Tarieven Beginnend bestuurder 0,22-0,53‰ (95-235 µG/l) n.v.t. € 250,- 0,54-0,80‰ (235-350 µG/l) € 250,- € 250,- 0,81-1,00‰ (355-435 µG/l) € 350,- rechter 1,01-1,15‰ (440-500 µG/l) € 450,- rechter 1,16-1,30‰ (505-570 µG/l) € 550,- rechter * rechter znaczy sedzia poczatkujacy kierowca (mniej niz 5 lat prawo jazdy) moze mniej (ostatnia kolumna).
|
|
| Na górę |
Offline |
 |