| Autor |
Wiadomość |
|
cornold
|
Tytuł: Krzywa kierownica KTM 620 SC Post: piątek, 29 października 2010, 07:53 |
|
|
|
Witam
Wczoraj zdarzyły mi się dwie gleby, pech chciał że dwa razy na lewą stronę ( dwa razy podczas próby podjazdu pod ścianę kamieniołomu, z czego druga zakończyła się przekoziołkowaniem motocykla po którym wylądował na przednim kole i kierownicy :/ ) . Sama kierownica jest prosta, ale układ kierownica - koło jest przekrzywiony :/ I teraz pytania: 1 -Czy jest szansa że pokrzywiły się lagi ? - Jak to sprawdzić ? 2 -Czy ktoś miał podobny "przypadek"? - Jak potoczyła się naprawa 3 - Czy rozumiecie o czym piszę ? - Jeszcze nie piłem kawy, a bez niej synapsy odmawiają współpracy.
Pozdrawiam Kolegów z Forum w ten piękny przed weekendowy poranek :D
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
akcent
|
Tytuł: Re: Krzywa kierownica KTM 620 SC Post: piątek, 29 października 2010, 08:40 |
|
Strona WWW: http://www.akcent.pl
|
|
Poluzuj śruby w półkach i poustawiaj starą metodą rowerową (koło między kolana i kręcimy kierą).
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
koziarz
|
Tytuł: Re: Krzywa kierownica KTM 620 SC Post: piątek, 29 października 2010, 08:56 |
|
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
Arek
|
Tytuł: Re: Krzywa kierownica KTM 620 SC Post: piątek, 29 października 2010, 09:08 |
|
Rejestracja: poniedziałek, 20 października 2008, 19:38 Posty: 418
|
cornold pisze: Witam
Wczoraj zdarzyły mi się dwie gleby, pech chciał że dwa razy na lewą stronę ( dwa razy podczas próby podjazdu pod ścianę kamieniołomu, z czego druga zakończyła się przekoziołkowaniem motocykla po którym wylądował na przednim kole i kierownicy :/ ) . Sama kierownica jest prosta, ale układ kierownica - koło jest przekrzywiony :/ I teraz pytania: 1 -Czy jest szansa że pokrzywiły się lagi ? - Jak to sprawdzić ? 2 -Czy ktoś miał podobny "przypadek"? - Jak potoczyła się naprawa 3 - Czy rozumiecie o czym piszę ? - Jeszcze nie piłem kawy, a bez niej synapsy odmawiają współpracy.
Pozdrawiam Kolegów z Forum w ten piękny przed weekendowy poranek :D ja miałem już tak że kiera w jedną stronę a koło w drugą. Jeśli błotnik nie jest w jednej osi z kołem to tak jak Akcent pisze trzeba poluzować lagi i naprostować
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
lukasz_vip
|
Tytuł: Re: Krzywa kierownica KTM 620 SC Post: piątek, 29 października 2010, 09:17 |
|
|
|
Tak jak mówią przedmówcy ;] Koło między nogi i ogień z nim :D
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
cornold
|
Tytuł: Re: Krzywa kierownica KTM 620 SC Post: piątek, 29 października 2010, 09:49 |
|
|
|
Ok :-) Wrócę z pracy to biorę się do naprawy metodą "na rower" :lol:
Wielkie dzięki :-)
Edyta:
Zrobiłem ja radziliście i troche pomogło, ale jest jeszcze krzywo :/ Wymienię śruby mocujące kierę do pułek i zdam relację czy pomogło. Jeszcze raz Dziękuję :-)
Edyta 2: Dzisiaj troszku polatałem i chyba szystko sie poukładało tak jak trzeba :-) Kiera jest prostam więc śrubek o którycgh pisałem "Edytę" wcześniej nie będę wymieniał :-)
|
|
| Na górę |
Offline |
 |