Dzisiaj jest środa, 2 września 2026, 06:33

Autor Wiadomość
 Tytuł: Nowy model BMW
Szara eminencja

Hej przeglądając stronki natknąłem się na pewien artykuł
http://www.motocykle.v10.pl/Nowy,model, ... 51499.html

Dobrze się zapowiada prawda?

Tytuł: Re: Nowy model BMW
Site Admin

Strona WWW: http://www.holan.pl
od miesiaca jest juz info na stronach BMW, np. bmw-motorrad.de

Takiemu nie podskoczysz!

Strona WWW: http://www.tarna.pl
na forum też już było o nim :-) i to ja to wyczytałem pomarańczowo zakręcony hehehehehehe

Zadomowiony na dobre

Tarna pisze:
i to ja to wyczytałem pomarańczowo zakręcony hehehehehehe

Bo pewnie coś Cię jednak w tych beemkach kręci :)

Takiemu nie podskoczysz!

Strona WWW: http://www.tarna.pl
w wątku o hondzie XR też jakoś się zrobiłem aktywny :-)
hehehehehehe - lubię motocykle po prostu - BMW też mi się podobają :-) ta 650 tka po lifcie nawet ładna
jak żona zechce jeździć to jej polecę aby się przymierzyła :lol: :lol: :lol: :lol:

Takiemu nie podskoczysz!

A co Państwo takie niemiłe? Nowa kolega na forum (2 post) chciała jakoś się się aktywować, więc miast podłączyć się pod jakiś istniejący temat cenną uwagą typu: "a no, no, tak, tak,", sama kreatywnie załozyła nowy temat, a Państwo kolegę styrało. I co teraz nowa kolega sobie pomyśli, że Państwo są do odbytu. (przy okazji zauważyliście, że słowo dupa jest uważane za nieprzyzwoite natomiast odbyt jest ok., choć fonetycznie "dupa" jest całkiem przyjemna natomiast odbyt wprost odwrotnie). A przeciez wiemy, że Państwo jest raczej przyjemne (podobnie jak fonetyka słowa o którym była rozprawka w poprzednim zdaniu). A niektóre Państwo z Państwa jest miłe nawet po trzeźwości.
To proszę nie wprowadząć kolegi w błąd, i nie gasić jego zapału stwierdzeniami, że już było, że dawno i ogólnie z choinki się urwałeś. Fakt, że kolega z punktu widzenia wiktymologii bez winy, nie jest. Szukajki nie użył, grzech zaniechania jak na talerzu. Ale nowy jest należy mu się odrobina wyrozumiałości.

To tyle w kwestii formalnej. Merytorycznie natomiast uważam, ten artykuł za jakiś tendencyjny. A to, że po motocykl zawsze był do dupy (o dupie patrz wyżej) a to, że teraz to już będzie do chińskiej dupy. Poprzednik nigdy nie był rynkowa porażką. Może to nie szczyt ideałów ale całkiem porządny bike, w miarę uniwersalny, ekonomiczny. Gdyby jego cena była troche mniej niemiecka, byłby hitem. Jest jeszcze jeden powód dla którego darzę ten sprzęt sympatią (choć nigdy go nie miałem). W końcu pojawił sie jakiś motocykl enduro, którego mogły dosiąść swobodnie, podobnie jak ja, osoby nikczemnego wzrostu czy inne kobiety ;). Ile byłych plecaczków dzięki temu, mogło podróżować po bezdrożach solo ale ze swoimi facetami? Ilu konusów mogło pacnąć uśmiechniętą twarzą w piasek leśnych duktów?
O gustach się nie dyskutuje (jak na ironię, to zdanie zwykle zaczyna wszelkie dyskusje na temat gustów), ale nowy design wpisuje się w nowe tendencje w motomodzie, mimo, że jest mniej modernistyczny niż poprzednika, co mnie jako "gasnącemu starcowi" odpowiada bardziej.

P.S.
KalmiLM, nie przejmuj się kolegami z forum, naprawdę są w porzo, tyle tylko, że się z tym specjalnie nie narzucają ;)

Site Admin

Strona WWW: http://www.holan.pl
Louis umknelo Ci ze pani Kolega (Kami LM) poprostu zapomniał się przywitać
i wypowiedź została odebrana jak wyskok Filipa z konopi,
a moto spod znaku BMW samo się obroni nie patrzac na tendencyjne testy jak szanownie zauważyłęś i zanotuje wyższą sprzedaż niż pomarańczowa 690 - poczekamy zobaczymy ;)
- bo taka jest prawda ze wiekszosc ludzi wybiera bardziej przewidywalne i latwiejsze do kontroli motocykle - choc serce rwie sie ku pomaranczowemu, rozum wybiera bialo-niebieski ;)

BMW musialo wprowadzic ten model po nieudanym debiucie Xchallenga,
motocykle BMW kojarza sie najbardziej z turystyka i ta off (ale turystyka, nie mylic z crossowymi krotkimi wypadami) i on a Xchallenge nie mial przystosowanej fabrycznie ramy do zaladunku, pozniej od razu wskoczyl 800GS i zostala dziura w ofercie dla kobiet i poczatkujacych podroznikow,
a patrzac na dobra sprzedaz poprzednika i temu mozna dobrze wrozyc

osobiscie ciekawi mnie tylko ile w stosunku do poprzednika urwali z wagi i jakie zastosuja przednie zawieszenie (pieta achillesowa BMW w motocyklach enduro)

Zadomowiony na dobre

Strona WWW: http://www.akcent.pl
Zawieszenia pewnie wcale nie poprawiali, bo nie było potrzeby :-). Z moich obserwacji- F650GS posiadali nastolatkowie, jako bardzo sprawne narzędzie do przemieszczania się w mieście, Jego mułowatość, w porównaniu z takim KTM, miękkie, komfortowe zawieszenie, nisko położony środek ciężkości, to były główne zalety. Krótkie spodnie, t-shirt i banan na twarzy 18-to latka- tak zapamiętałem te małe GS w Niemczech, Italii oraz Francji. I pewnie sprzedawać się będzie lepiej niż 690-tka- sprzęt wyspecjalizowany do konkretnej roboty.

Zadomowiony

Tarna pisze:
jak żona zechce jeździć to jej polecę aby się przymierzyła :lol: :lol: :lol: :lol:

akcent pisze:
Z moich obserwacji- F650GS posiadali nastolatkowie, jako bardzo sprawne narzędzie do przemieszczania się w mieście, Jego mułowatość, w porównaniu z takim KTM, miękkie, komfortowe zawieszenie, nisko położony środek ciężkości, to były główne zalety. Krótkie spodnie, t-shirt i banan na twarzy 18-to latka- tak zapamiętałem te małe GS w Niemczech, Italii oraz Francji.

Kurcze Panowie, kompleksów się można nabawić przy Waszych ocenach moto. Nastolatkiem już dawno nie jestem i nigdy nie jeździłem w krótkich spodniach choć banan na twarzy zdarza mi się często. :lol:

pozdrawiam

Początkujący

akcent pisze:
Zawieszenia pewnie wcale nie poprawiali, bo nie było potrzeby :-). Z moich obserwacji- F650GS posiadali nastolatkowie, jako bardzo sprawne narzędzie do przemieszczania się w mieście, Jego mułowatość, w porównaniu z takim KTM, miękkie, komfortowe zawieszenie, nisko położony środek ciężkości, to były główne zalety. Krótkie spodnie, t-shirt i banan na twarzy 18-to latka- tak zapamiętałem te małe GS w Niemczech, Italii oraz Francji. I pewnie sprzedawać się będzie lepiej niż 690-tka- sprzęt wyspecjalizowany do konkretnej roboty.

post godny zasłużonego uzytkownika z prawie 1000 postów na forum. :shock: merytorycznie podszedłeś do sprawy, przedstawiając plusy i minusy. pełny obiektywizm i profeska. miło się czyta takie posty, takie mądre rzeczy od bardziej doświadczonych kolegów motocyklistów. :mrgreen: myślę, że na forum-motocyklistów znalazłbyś poklask, bo nie ma to jak pojechać po bmw, co? mam nadzieję, że na tym forum wszyscy pominą twój post wymownym milczeniem.

Zadomowiony na dobre

Strona WWW: http://www.akcent.pl
siiddartha pisze:
myślę, że na forum-motocyklistów znalazłbyś poklask, bo nie ma to jak pojechać po bmw, co? mam nadzieję, że na tym forum wszyscy pominą twój post wymownym milczeniem.

O czym ty piszesz?. Z racji dwuletniego posiadania takiego motocykla, odbycia nim kilku dalszych i wielu krótkich wypadów poznałem jego wady i zalety, piszę na podstawie własnych doświadczeń. Wcześniej, będąc świadomym jego wad i zalet dokonałem celowego zakupu modelu F650GS. Potrafisz odróżnić realną ocenę od zaślepionego bałwochwalstwa?. Pochwal się koleś swoimi dokonaniami, a podyskutujemy o konkretach. Jeśli przednie zawieszenie, o czym wspominał Tomek, jest dla Ciebie wystarczające, to nie będziemy jednak dyskutowali.

PS gdybyś nie wiedział słowo Dakar w mojej stopce tłumaczymy BMW F650GS Dakar, a w dziale Relacje z wyjazdów sprawdzisz, gdzie poznawałem możliwości małego GS-a
Vengosh10 pisze:
Kurcze Panowie, kompleksów się można nabawić przy Waszych ocenach moto.

Takie są realia. Polecam zwykły test- wizyta na mobile.de , zapytanie BMW F650GS, przed chwilą znaleziono 532 pozycje, reprezentatywna próba z niemieckiego rynku. Pooglądaj je dla celów statystycznych zwracając uwagę na opony oraz w przypadku turystyki niezbędne bagażnik centralny, mocowania po sakwy, kurfy. Kalkulator w rękę i licz procenty- w tych nielicznych znają się wyjątki, podobne do mojego Dakara, być może i Twojego pojazdu. We Francji na 600km Route des Grandes Alpes prócz swojego nie widziałem żadnego małego GS-a, a napotkani tam liczni cudzoziemcy spod znaku śmigiełka byli licznie reprezentowani np hiszpanie na R65, R80, R100. Nocne rozmowy przy ognisku z francuskimi motocyklistami, ich podziw że polak z tak daleka przyjechał małym GSem, to baza do moich wypowiedzi. Jak widać, rodem z forum-motocyklistów, jak twierdzi pewien specjalista.

Początkujący

akcent pisze:
O czym ty piszesz?. Z racji dwuletniego posiadania takiego motocykla, odbycia nim kilku dalszych i wielu krótkich wypadów poznałem jego wady i zalety, piszę na podstawie własnych doświadczeń. Wcześniej, będąc świadomym jego wad i zalet dokonałem celowego zakupu modelu F650GS.

nie za bardzo pisałes o wadach i zaletach. ograniczyłeś sie do t-shirta i krótkich spodenek. to jest ocena motocykla?

akcent pisze:
Potrafisz odróżnić realną ocenę od zaślepionego bałwochwalstwa?.

bałwochwalstwo samego siebie przebija przez twoje posty. ja nie mam zamiaru wychwalać tu 650, protestuję przeciwko szufladce spodenki i t-shirt i temu, że ten motocykl nie jest zdolny do niczego.

akcent pisze:
Pochwal się koleś swoimi dokonaniami, a podyskutujemy o konkretach.

drogi użytkowniku forum, zwracałem się do ciebie grzecznie, więc oczekiwałbym tego samego. nie 'kolesiuj" mi więc tutaj, bo żadnymi 'kolesiami" nie jesteśmy. ale widać strasznie cię zabolało, że ktoś ośmielił się zwrócić ci uwagę na niemerytorycznośc twojej wypowiedzi.
poza tym zauważ, że nie podważyłem twoich "dokonań". mało tego napisałem wprost, że jesteś bardziej doświadczonym motocyklistą. zanegowałem twój post, który myślę, że był jednostronny. a ty odebrałeś to tak osobiście, że zjejesz prawie ogniem.

Zadomowiony

akcentKurcze Panowie, kompleksów się można nabawić przy Waszych ocenach moto. [/quote]
[quote="akcent pisze:
Takie są realia. Polecam zwykły test- wizyta na mobile.de , zapytanie BMW F650GS, przed chwilą znaleziono 532 pozycje, reprezentatywna próba z niemieckiego rynku. Pooglądaj je dla celów statystycznych zwracając uwagę na opony oraz w przypadku turystyki niezbędne bagażnik centralny, mocowania po sakwy, kurfy. Kalkulator w rękę i licz procenty- w tych nielicznych znają się wyjątki, podobne do mojego Dakara, być może i Twojego pojazdu. We Francji na 600km Route des Grandes Alpes prócz swojego nie widziałem żadnego małego GS-a, a napotkani tam liczni cudzoziemcy spod znaku śmigiełka byli licznie reprezentowani np hiszpanie na R65, R80, R100. Nocne rozmowy przy ognisku z francuskimi motocyklistami, ich podziw że polak z tak daleka przyjechał małym GSem, to baza do moich wypowiedzi. Jak widać, rodem z forum-motocyklistów, jak twierdzi pewien specjalista.

Nie neguję Twoich wypowiedzi, nie znam statystyk. Moją wypowiedź należy traktować jako żart, że nie tylko u nastolatków i u kobiet jazda na f650gs wywołuje uśmiech na twarzy (choć może jestem wyjątkiem potwierdzającym regułę :lol: ). Wiem, że Jesteś użytkownikiem Dakara, pojawił się on nawet w kręgu zainteresowań użytkowników forum f650gs po tym jak go Wystawiłeś na sprzedaż. Co do Twoich wypraw - pełen szacun! Może też będzie mi kiedyś dane zadziwić europejskich rajderów na mojej f650 - tce.

pozdrawiam