| Autor |
Wiadomość |
|
SituGS
|
Tytuł: Prowizorka lepsza od Touratecha, czyli zrób se GPSa! Post: piątek, 28 stycznia 2011, 20:02 |
|
Strona WWW: http://www.jean.paul.pl
|
Przed łodjazdem se wykumbinowałem coby se nie założyc GPSa do rowera :lol: I jakiem postanowił takiem uczynił, wziun diaxa, blachy 4mm, imadło, troche nagłem, troche nacięłem i se wyszło! [ img ]W przednich sakwach wiózł ja akumulatora łod motocykla, na jednym ładowaniu chodziło że o kruca fuks. A jakbyśta nie wierzyli że to działało - mata moje prowizorkie w akcji: [ img ]Nara :D
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
WIBCIU
|
Tytuł: Re: Prowizorka lepsza od Touratecha, czyli zrób se GPSa! Post: piątek, 28 stycznia 2011, 22:07 |
|
|
|
Trytytki rządzą.... :lol: :lol:
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
SituGS
|
Tytuł: Re: Prowizorka lepsza od Touratecha, czyli zrób se GPSa! Post: piątek, 28 stycznia 2011, 23:22 |
|
|
|
Wpadaj to Ci Kata poskręcam :lol: Bedzie jak nowy (prawie...)
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
WIBCIU
|
Tytuł: Re: Prowizorka lepsza od Touratecha, czyli zrób se GPSa! Post: piątek, 28 stycznia 2011, 23:31 |
|
|
|
Znając Twoje inżynierskie zdolności wszystko możliwe, tymi trytytkami jeszcze byś mi moc o 30% podniósł :mrgreen:
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
independent
|
Tytuł: Re: Prowizorka lepsza od Touratecha, czyli zrób se GPSa! Post: sobota, 29 stycznia 2011, 09:31 |
|
|
|
a juz myslełem ze będzie dynamo :D
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
SituGS
|
Tytuł: Re: Prowizorka lepsza od Touratecha, czyli zrób se GPSa! Post: sobota, 29 stycznia 2011, 16:52 |
|
|
|
Facet - sie nie smiej bo mój obecny sprzęt będzie miał prądnice w przedniej piaście :D Do tego lutuje stabilizacje, podwajacz napięcia i robie stacje dokującą dla akumulatorów do kamery, aparatu i GPSu(modelarski Li-Pol).
Jade tam gdzie raczej prądu nie ma, musze byc samowystarczalny. Poza tym dąże do jak największego oporu podczas jazdy - aby było dodatkowe hamowanie na długich zjazdach... a pod moim zestawem hydrauliczne Magurki nie wyrabiają :lol:
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
independent
|
Tytuł: Re: Prowizorka lepsza od Touratecha, czyli zrób se GPSa! Post: sobota, 29 stycznia 2011, 17:22 |
|
|
|
ani chwile nie wątpiłem w zasadność takiego rozwiązania, jeżdziłem na rowerze z prądnicą w piaście i sprawdza się to znakomicie.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
stachu
|
Tytuł: Re: Prowizorka lepsza od Touratecha, czyli zrób se GPSa! Post: niedziela, 30 stycznia 2011, 09:35 |
|
|
|
Dalekie wyprawy motocyklem są przygodą, a co dopiero rowerem? Szacunek :)
|
|
| Na górę |
Offline |
 |