| Autor |
Wiadomość |
|
cziku
|
Tytuł: 21 l. Polka od roku w 30 osobowej celi w Turcjii. Petycja Post: czwartek, 3 lutego 2011, 11:50 |
|
|
21 letnia Polka od prawie roku cały czas bez wyroku przebywa w tureckim więzieniu. Szczegóły w linku poniżej. Przeczytaj. Podpisz się. Przekaż dalej. Petycja do polskich właz. Podróżujemy po świecie dobrze byłoby wiedzieć że w trudnych sprwach polskie władze zadbają o dopilnowanie sprawiedliwości. Młoda samotna dziewczyna w tureckim więzieniu nie ma szans. http://www.petycje.pl/petycjePodglad.php?petycjeid=6496Podaj dalej.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
dopra
|
Tytuł: Re: 21 l. Polka od roku w 30 osobowej celi w Turcjii. Petyc Post: czwartek, 3 lutego 2011, 11:58 |
|
|
|
nasze polskie władze mają gdzieś polaków. Przykładem może być zachowanie msz i konsulatu podczas wyprawy do Tunezji w styczniu 2011r., gdy prosiliśmy o pomoc w transporcie kolegi ze złamaną ręką do kraju przekaz był jasny - radźcie sobie sami i nie zawracajcie nam głowy bzdurami.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
wenzel
|
Tytuł: Re: 21 l. Polka od roku w 30 osobowej celi w Turcjii. Petyc Post: czwartek, 3 lutego 2011, 13:14 |
|
Rejestracja: poniedziałek, 5 października 2009, 11:48 Posty: 179
|
dopra pisze: nasze polskie władze mają gdzieś polaków. Przykładem może być zachowanie msz i konsulatu podczas wyprawy do Tunezji w styczniu 2011r., gdy prosiliśmy o pomoc w transporcie kolegi ze złamaną ręką do kraju przekaz był jasny - radźcie sobie sami i nie zawracajcie nam głowy bzdurami. W 2008 byliśmy ze znajomymi w Tajlandii. Pech chciał, że akurat jak mieliśmy wracać zaczęło się robić nie przyjemnie w Bangkoku. Protestujący zajeli lotnisko. Nie było wiadomo jak wracać, czy wracać (byliśmy na południu, a wylot z Bangkoku). Telefon do ambasady ... i okazuję się, że my będąc 800 km od tych zdarzeń znaliśmy lepiej sytuację ... oni się zachowywali jak dzieci we mgle. Wogóle nie wiedzieli o tych wydarzeniach, oczywiście żadnej od nich pomocy nie otrzymaliśmy. W końcu sami wszystko załatwliliśmy i nie fatygowaliśmy się więcej dzwoniąc do ambasady. Oni są od siedzenia w obcym kraju i chodzenia na przyjęcia przecież ... ;)
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
SoD
|
Tytuł: Re: 21 l. Polka od roku w 30 osobowej celi w Turcjii. Petyc Post: czwartek, 3 lutego 2011, 14:00 |
|
|
|
Szkoda, że tylko w filmach sensacyjnych ambasady zajmują się swoimi obywatelami... :?
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
dopra
|
Tytuł: Re: 21 l. Polka od roku w 30 osobowej celi w Turcjii. Petyc Post: czwartek, 3 lutego 2011, 14:12 |
|
|
SoD pisze: Szkoda, że tylko w filmach sensacyjnych ambasady zajmują się swoimi obywatelami... :? są kraje które zajmują się swoimi obywatelami, np USA czy Niemcy
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
cziku
|
Tytuł: Re: 21 l. Polka od roku w 30 osobowej celi w Turcjii. Petyc Post: czwartek, 3 lutego 2011, 14:20 |
|
|
|
I właśnie dlatego trzeba takie sprawy nagłaśniać.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
jankes
|
Tytuł: Re: 21 l. Polka od roku w 30 osobowej celi w Turcjii. Petyc Post: czwartek, 3 lutego 2011, 14:54 |
|
|
|
gdy byłem w Gruzji i padł ktm....to było krótki czas przed wojną...zadzwoniliśmy do ambasady czy nie znają jakiejś firmy transportowej co jeździ z polski go Gruzji albo czy maja jakiś pomysł... odpowiedz była taka
" nie nie znamy...ale jak Wy znajdziecie jakiegoś Tira to zadzwońcie do nas to się podłączymy, bo mamy parę ton papierów do przewiezienia"
strasznie nas to rozbwaiło...
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
danek-dr
|
Tytuł: Re: 21 l. Polka od roku w 30 osobowej celi w Turcjii. Petyc Post: czwartek, 3 lutego 2011, 17:26 |
|
|
|
Taki sam numer odwalili teraz z Egiptem. Jeszcze kilka dni temu chronili interesy biór podróży (kilka tys. osób miesięcznie, można sobie policzyć). Teraz apelują o nie wyjeżdżanie, bo już nie sposób zaprzeczyć temu co się tam dzieje. Pod petycją się podpisuje.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
ron
|
Tytuł: Re: 21 l. Polka od roku w 30 osobowej celi w Turcjii. Petyc Post: czwartek, 3 lutego 2011, 18:54 |
|
|
cziku pisze: 21 letnia Polka od prawie roku cały czas bez wyroku przebywa w tureckim więzieniu. Szczegóły w linku poniżej. Przeczytaj. Podpisz się. Przekaż dalej. Petycja do polskich właz. Podróżujemy po świecie dobrze byłoby wiedzieć że w trudnych sprwach polskie władze zadbają o dopilnowanie sprawiedliwości. Młoda samotna dziewczyna w tureckim więzieniu nie ma szans. http://www.petycje.pl/petycjePodglad.php?petycjeid=6496Podaj dalej. nie chcialbym aby mnie ktos zle zrozumial i uniosl sie emocjami, sam rzucilem sie do podpisywania petycji natychmiast po przeczytaniu. zastanowil mnie jednak problem sabiny urygi: nie moge w internecie znalezc zadnych informacji na ten temat oprocz wyzej wymienionej petycji. czy nie jest to kolejny lancuszek typu "dziecko gasnie"...? rowniez do kontaktu z autorka petycji mamy jedynie lakoniczny adres email.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
beemer
|
Tytuł: Re: 21 l. Polka od roku w 30 osobowej celi w Turcjii. Petyc Post: czwartek, 3 lutego 2011, 21:37 |
|
Strona WWW: http://www.pixellman.smugmug.com/Motorcycles
|
ron pisze: cziku pisze: 21 letnia Polka od prawie roku cały czas bez wyroku przebywa w tureckim więzieniu. Szczegóły w linku poniżej. Przeczytaj. Podpisz się. Przekaż dalej. Petycja do polskich właz. Podróżujemy po świecie dobrze byłoby wiedzieć że w trudnych sprwach polskie władze zadbają o dopilnowanie sprawiedliwości. Młoda samotna dziewczyna w tureckim więzieniu nie ma szans. http://www.petycje.pl/petycjePodglad.php?petycjeid=6496Podaj dalej. nie chcialbym aby mnie ktos zle zrozumial i uniosl sie emocjami, sam rzucilem sie do podpisywania petycji natychmiast po przeczytaniu. zastanowil mnie jednak problem sabiny urygi: nie moge w internecie znalezc zadnych informacji na ten temat oprocz wyzej wymienionej petycji. czy nie jest to kolejny lancuszek typu "dziecko gasnie"...? rowniez do kontaktu z autorka petycji mamy jedynie lakoniczny adres email. To samo chcialem napisac.. Lecz obawialem sie ze emocje co niektorych przejma rozsadek .. A w dzisiejszych czasach jest mase kombinatorow ...aby zarabiac kase roznymi sposobami .. Byc moze w tym przypadku sie myle .. Ale jak narazie to mi to smierdzi ..Chcialbym sie mylic .. Pozdrawiam beemer
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
cziku
|
Tytuł: Re: 21 l. Polka od roku w 30 osobowej celi w Turcjii. Petyc Post: czwartek, 3 lutego 2011, 23:06 |
|
|
|
Brałem udział w pisaniu petycji. Znam sprawę osobiście i obydwie podpisane autorki. O sprawie nie jest głośno, bo w praktyce zajmowała się nią jedynie mama Sabiny. I po to ta akcja żeby było głośno.
Opieramy sie na informacjach Matki Sabiny i z listów od niej. w tej chwili mamy też kontakt z kolegami Sabiny.
Mam nadzieję, że jest to wystarczająca rekomendacja. Nie chciałem dołączać dodatkowych informacji, dzięki Waszym wiadomościom wiem, że przydadzą się. wkrótce dołaczę linki do dodatkowych informacji.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
cziku
|
Tytuł: Re: 21 l. Polka od roku w 30 osobowej celi w Turcjii. Petyc Post: czwartek, 3 lutego 2011, 23:11 |
|
|
beemer pisze: ron pisze: cziku pisze: 21 letnia Polka od prawie roku cały czas bez wyroku przebywa w tureckim więzieniu. Szczegóły w linku poniżej. Przeczytaj. Podpisz się. Przekaż dalej. Petycja do polskich właz. Podróżujemy po świecie dobrze byłoby wiedzieć że w trudnych sprwach polskie władze zadbają o dopilnowanie sprawiedliwości. Młoda samotna dziewczyna w tureckim więzieniu nie ma szans. http://www.petycje.pl/petycjePodglad.php?petycjeid=6496Podaj dalej. nie chcialbym aby mnie ktos zle zrozumial i uniosl sie emocjami, sam rzucilem sie do podpisywania petycji natychmiast po przeczytaniu. zastanowil mnie jednak problem sabiny urygi: nie moge w internecie znalezc zadnych informacji na ten temat oprocz wyzej wymienionej petycji. czy nie jest to kolejny lancuszek typu "dziecko gasnie"...? rowniez do kontaktu z autorka petycji mamy jedynie lakoniczny adres email. To samo chcialem napisac.. Lecz obawialem sie ze emocje co niektorych przejma rozsadek .. A w dzisiejszych czasach jest mase kombinatorow ...aby zarabiac kase roznymi sposobami .. Byc moze w tym przypadku sie myle .. Ale jak narazie to mi to smierdzi ..Chcialbym sie mylic .. Pozdrawiam beemer Beemer, Bardzo dobrze cię rozumiem. jest wielu naciagaczy i czasem trudno odróżnić jedno od drugiego. Tym razem to jest prawda. Nie wiem na ile rekomendacja kolegi z forum jest wystarczająca, ale jak obiecałem dołączę linki z dodatkowymi informacjami.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
cziku
|
Tytuł: Re: 21 l. Polka od roku w 30 osobowej celi w Turcjii. Petyc Post: czwartek, 3 lutego 2011, 23:29 |
|
|
Matka Sabiny zwróciła sie z listem do Michała Pauli, po tym jak zobaczyła go w mediach. Michała ułaskawiono (miał kare śmierci w Tajskim wiezieniu), wiec zwróciłą sie z nadzieja do niego o pomoc. Michał poprosił nas o napisanie petycji, wstawi ja na swojej stronie on wspomina o Sabinie tutaj w tvn w wywiadzie: http://dziendobrytvn.plejada.pl/24,4332 ... detal.html
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
cziku
|
Tytuł: Re: 21 l. Polka od roku w 30 osobowej celi w Turcjii. Petyc Post: czwartek, 3 lutego 2011, 23:30 |
|
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
cziku
|
Tytuł: Re: 21 l. Polka od roku w 30 osobowej celi w Turcjii. Petyc Post: czwartek, 3 lutego 2011, 23:31 |
|
|
|
| Na górę |
Offline |
 |