| Autor |
Wiadomość |
|
Plpablo
|
Tytuł: Potrzebuje Tłumacznie z NIEMIECKIEGO- PILNE Post: środa, 9 lipca 2014, 06:53 |
|
|
|
Jako iż niemiecki nie jest moją mocną stroną potrzebuje pomocy w przetłumaczeniu dwóch kartek które dostałem z niemieckiej poczty. Nie dosłownie ale mniej więcej o co chodzi. Zatrzymali mi paczkę i nie wiem co dalej. ???
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
achum73
|
Tytuł: Re: Potrzebuje Tłumacznie z NIEMIECKIEGO- PILNE Post: środa, 9 lipca 2014, 07:24 |
|
Strona WWW: http://www.maka.com
|
|
Masz się zgłosić w urzędzie celnym z rachunkiem, dokumentem tożsamości i.... Kasą....
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
Plpablo
|
Tytuł: Re: Potrzebuje Tłumacznie z NIEMIECKIEGO- PILNE Post: środa, 9 lipca 2014, 07:40 |
|
|
|
Jest tam napisane jaka kwota jest do zapłaty ? Czy jest napisane co w wypadku gdy nie odbiorę paczki ?
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
achum73
|
Tytuł: Re: Potrzebuje Tłumacznie z NIEMIECKIEGO- PILNE Post: środa, 9 lipca 2014, 07:59 |
|
Strona WWW: http://www.maka.com
|
|
Nie, zapłacisz od kwoty na rachunku.... 50 centów dziennie za przechowywanie w urzędzie celnym, 5 euro jakaś opłata manipulacyjna....po 14 dniach odsyłają, możesz odesłać to pismo z notatką, że nie chcesz odebrać paczki....
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
Kamyk_^
|
Tytuł: Re: Potrzebuje Tłumacznie z NIEMIECKIEGO- PILNE Post: środa, 9 lipca 2014, 08:09 |
|
|
|
Mi jak zatrzymali na cle to kazali pokazac rachunek mimo, ze bylo napisane gift. Nie pokazalem bo nie mialem i powiedzialem, ze wartosc okolo 20 Eur i od tej wartosci naliczyli mi clo. No ale trzeba osobiscie jechac odebrac.
Pozdrawiam, Kamyk
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
mawey
|
Tytuł: Re: Potrzebuje Tłumacznie z NIEMIECKIEGO- PILNE Post: środa, 9 lipca 2014, 08:41 |
|
|
achum73 pisze: Nie, zapłacisz od kwoty na rachunku.... 50 centów dziennie za przechowywanie w urzędzie celnym, 5 euro jakaś opłata manipulacyjna....po 14 dniach odsyłają, możesz odesłać to pismo z notatką, że nie chcesz odebrać paczki.... Gwoli ścisłości - napisane jest, że opłata 50 centów dziennie, opłaty poniżej 5 euro nie będą pobierane.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
Plpablo
|
Tytuł: Re: Potrzebuje Tłumacznie z NIEMIECKIEGO- PILNE Post: środa, 9 lipca 2014, 10:18 |
|
|
|
Dzieki za informacje....myślę że temat do zamknięcia
|
|
| Na górę |
Offline |
 |