| Autor |
Wiadomość |
|
BODZIO
|
Tytuł: uwaga na złodziejskie poczynania HDI ASEKURACJA Post: piątek, 23 lipca 2010, 10:47 |
|
|
|
Jak w temacie ta firma ma na celu wyrąbać każdego klienta - dosłownie. ok 4 lat temu sprzedałem dwa samochody w czasie trwania 1-rwszej raty oc . Oczywiście zgłosiłem sprzedaż w tej firmie mailem i zapomniałem o temacie na 4 lata. W maju przyszło mi pismo z firmy windykacyjnej o wpłaceniu drugiej raty składki oc za te auta wraz z odsetkami w ciągu 14 dni. Wszelkie pisma i prośby nic nie dały . dziś qrwa musiałem wpłacić 750 zł ot tak. czuję się jak bym złodziejowi otwożył kieszeń i powiedział bierz. :(
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
Sikorp
|
Tytuł: Re: uwaga na złodziejskie poczynania HDI ASEKURACJA Post: piątek, 23 lipca 2010, 10:55 |
|
|
|
Bardzo współczuje koledze, ale ... jak na 2gi post na forum podróżników motocyklowych to chyba dalekiiiii off-topic :?
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
Nowy
|
Tytuł: Re: uwaga na złodziejskie poczynania HDI ASEKURACJA Post: sobota, 24 lipca 2010, 07:28 |
|
|
|
miałem/mam podobną przygodę z PZU. w 2008 skradziono mi samochód w czasie trwania również 1 raty OC. Prócz tego miałem również AC. Po kilku tygodniach firma wypłaciła mi odszkodowanie z tytułu kradzieży, a do dziś od czasu do czasu otrzymuję list informujący o zaległej racie OC. Zwykle wtedy dzwonie na ich infolinię, zgłaszam miłej Pani w słuchawce że znów miała miejsce takowa sytuacja, Pani sugeruje żebym złożył reklamację i na kilka miesięcy mam spokój....
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
jeszua
|
Tytuł: Re: uwaga na złodziejskie poczynania HDI ASEKURACJA Post: sobota, 24 lipca 2010, 08:39 |
|
Strona WWW: http://www.bikepics.com/members/jeszua/
|
|
primo: czytać warunki secundo: mądry polak po szkodzie tertio: człowiek dorosły ma pewne obowiązki w świetle prawa quarto: ma również prawa
1. ...i wypowiadać umowy, które się zwarło, jeśli się kończy z nich korzystać. mail nie jest urzędową formą komunikacji 2. trzeba było zapytać jak dostałeś wezwanie, zamiast teraz wypłakiwać się na forum. na lewo i prawo trąbią od paru lat, że ustawa o oc ma błędy, w tym właśnie podwójne ubezpieczenie 3. trzeba je znać i stosować. a w razie wątpliwości zapytać 4. nie jestem pewny czy dotyczy to oc, ale normalny termin przedawnienia wynosi 3 lata jsz
ps. firma windykacyjna ma ściągnąć pieniądze. trzeba było zwrócić się bezpośrednio do TU, te bywa że są skłonne odpuścić
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
krzysiek
|
Tytuł: Re: uwaga na złodziejskie poczynania HDI ASEKURACJA Post: środa, 28 lipca 2010, 08:22 |
|
|
jeszua pisze: 4. nie jestem pewny czy dotyczy to oc, ale normalny termin przedawnienia wynosi 3 lata
tak właśnie jest :D jeszua pisze: ps. firma windykacyjna ma ściągnąć pieniądze. trzeba było zwrócić się bezpośrednio do TU, te bywa że są skłonne odpuścić tak właśnie nie jest :( , najczęściej jeżeli sprawą zajmuje się firma windykacyjna zewnętrzna, tzn że ubezpieczyciel sprzedał swoje nieściągnięte koszty
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
konra.dzik
|
Tytuł: Re: uwaga na złodziejskie poczynania HDI ASEKURACJA Post: czwartek, 29 lipca 2010, 23:03 |
|
|
krzysiek pisze: tak właśnie nie jest :( , najczęściej jeżeli sprawą zajmuje się firma windykacyjna zewnętrzna, tzn że ubezpieczyciel sprzedał swoje nieściągnięte koszty i ma w dupie... niech się inni martwią :) a jak telefony nie pomagaja to wysyłaja dział terenowy i robią wywiad środowiskowy. kiedys ojciec zarejestrował samochód na swoja matke bo miała full znizek, w HDI własnie. Babci sie zmarło (świeć Panie..) po jakimś czasie (lat temu sześć) i przerejestrowaliśmy auto na mnie, drogą spadkową. I umowę im wypowiedziałem, nawet machając wyrokiem sądu o nabyciu spadku. Ale nieee oni za trzy lata mnie ścigaja że babcia nie płaciła (niby juz po śmierci) a umowe wypowiedziałem z końcem ostatniego na babcię OC, czyli jakieś 8m-cy po śmierci. Teraz pisze i dzwoni do mnie KRUK :) Dziady
|
|
| Na górę |
Offline |
 |