Dzisiaj jest poniedziałek, 7 września 2026, 13:31

Autor Wiadomość
 Tytuł: witam
Zadomowiony

Strona WWW: http://mm1234.yoyo.pl/
witam Michał z Zduńskiej Woli (okolice Łodzi i Sieradza) śmigam na hondzie crm 125, +/- 50km od swojego miasta jak jest ciepło, jak jest zimno to raczej wkoło komina :D (staram sie jeździć 12 miesięcy w roku jak na endurzystę przystało ale po tych 20 stopniowych mrozach brakuje już trochę zdrowia :D oby do wiosny )

w tym sezonie planuje zmienić crm125 na xr650r albo drz400E/S (bardziej E ) czas pokaże czy sie uda :D

pozdro

Tytuł: Re: witam
Takiemu nie podskoczysz!

Witka.
Cytuj:
czas pokaże czy sie uda

Się uda. Po prostu załóż że nie ma innej możliwości.
Pozdr.

Początkujący

Witam,
XR650 to mój nr jeden jak na razie, tylko mój budżet jeszcze nie ten :cry:

Zadomowiony

Strona WWW: http://mm1234.yoyo.pl/
Cytuj:
Witam,
XR650 to mój nr jeden jak na razie, tylko mój budżet jeszcze nie ten :cry:

ja mam bardzo mieszane uczucia po tym jak zacząłem czytać o drz 400E......

drz400e ma elektryczny rozrusznik(boje sie kopniaka po glebie), pali mniej od BRP, łatwiej z niego zrobić duala (subframe od S-ki podnóżki pasażera i jazda z laską hehehe :D ), serwis ma średnio 3x rzadziej (2500km olej i zawory ), jest lżejszy od BRP, za 10-13 patyków można kupić młodszy rocznik i jest większy wybór....

z drugiej strony: BRP ma bardzo prostą regulację zaworów, w drz trzeba wywalać wałki rozrządu, rozwalać pół silnika, BRP ma niesamowicie żywotny silnik podobno producent nie przewiduje wymiany korby nawet, dół obrotów ma jak lokomotywa spalinowo-elektryczna a drz jednak trzeba kręcić(z relacji znajomych co jeździli tak wynika ), kickstarter upraszcza instalację elektryczną i likwiduje koniecznośc akumulatora a podobno wcale tak nie komplikuje odpalania(do póki stoi/jedzie :D chociaż odnośnie odpalania po glebie też opinie są ostro podzielone, ktoś gdzieś pisał że jak nawet zrobi salto w powietrzu, to szybko podnieść 10 kopów na deko, 1-2 zwykłe i chodzi żyje, ale jak widać różnie bywa niektórzy twierdzą że jak świnia upadnie to nieraz trzeba wylać masę potu i potok niecenzuralnych słów żeby zachciała współpracować...) no i jest bezawaryjny (a drz ma zapłon dc-cdi jak padnie akumulator to koniec nawet z popychu nie zagada....zresztą odpal z popychu taki motocykl sam, raczej bez szans....)

europejska wersja xr650r posiada normalne światło, licznik instalacje z stopem i kierunkowskazami, a drz posiada symetryczną lampę jednowłóknową która świeci o kant d**y i jeszcze gorsze światło z tyłu, a z zegarów nawet prędkościomierza nie ma.....

xr650r jest niesamowicie mocna na kawałku prostego odcinka podobno nawet exc 525 zostawia w tyle, jest królową podjazdów jak pod coś nie podjedzie tzn że albo sie zakopała albo cie nakryła po niekontrolowanym wheelie :D

ofkorz to są opinie przeczytane, zasłyszane, żadnego z motocykli nie miałem więc niektóre moga być nieprawdziwe, do samego końca będe sie bardzo ostro wahał cos czuje nawet że kupie to co bliżej będzie i w lepszym stanie :D

pozatym nigdy w życiu nie miałem motocykla 4T oprócz chińskiego skutera, więc spokojnie chłone wiedze teoretyczną żeby uniknąc kupna miny :D narazie moja 2 honda crm 125 lata i lata i pewno jeszcze po sprzedazy będzie latać w koncu to honda :mrgreen: