Dzisiaj jest wtorek, 1 września 2026, 13:05

Autor Wiadomość
 Tytuł: Zaczynamy mieć europejski poziom obsługi!!!
Zadomowiony na dobre

Strona WWW: http://teamleszcze.com
Zaczynamy mieć europejski poziom obsługi!!!
Chciałbym pochwalić sklep MOTORLAND we Wrocławiu za "bycie w EUROPIE". Jestem „męskich” rozmiarów(190cm/121kg) i mam odwieczny problem z kupnem wszelakiej odzieży motocyklowej!!! W lutym postanowiłem kupić coś z półki „wyższej” na dobrej membranie (Sympatex/Goretex). Po objechaniu i obdzwonieniu kilku sklepów, trafiłem na Motorland…w MODECE jeszcze nie mieli modelu Cool Black.
Trafiłem i zacząłem „jazde” ze sprzedawcami. Przyznam, ze i oni w lutym nie mieli szału jeżeli chodzi o ilość modeli i rozmiarówkę, ale dali przymierzyć RUKKE rozmiar 58(za mały!) i obiecali, że w przeciągu tygodnia zadzwonią z rozmiarem 60/62 tylko bym określił model i kolorystykę. Przepraszają, ale to początek sezonu i dopiero Rukka „rusza”… Wybrałem i odjechałem…po 3dniach telefon, ze mają moje zamówienie w rozmiarze/kolorze i jak znajdę chwile bym wpadł , bez ciśnienia-odłożone. Przyjechałem, założyłem jedną…jakaś taka…hmm...drugą i czuje, że jest moja!!! Pytam o spodnie i ponownie dostaje r58, niby dobry, ale coś nie leży do końca…Sprzedawca mówi, bym nie brał na siłę tylko jeszcze poczekał z tydzień będzie pełna rozmiarówka. Jak znam sklepy to rozmiarówka pełna jest, ale 48-56 i nie z każdego modelu…no ale dobra POCZEKAM!!! Telefon po tygodniu…jest, mam przyjechać…mierze 60 i proszą Mnie bym wsiadł na motocykl, zobaczył jak leżą, bo tak głównie będą eksploatowane. Siadam(buty sportowe) i marudzę, że chyba za krótkie, gdyż planuje jeździć w butach „górskich” na gore-tex’ie(łatwiej się zwiedza na miejscu), a nie w wysokich motocyklowych!
Sprzedawczyni pyta jaki rozmiar buta? 47-48 odpowiadam…po chwili wraca z rozmiarem krótkich butów motocyklowych!!!
Qrwa nie wierze…po sportowe SIDI jeździłem do Berlina, w 2006, bo w PL nie było rozmiaru…Zakładam buta no i ZA KRÓTKO. Poproszono bym założył 62 i zobaczył tylko długość, bo na pewno w pasie będzie „worek”…62 jest o 4cm dłuższy. Jest lepiej, ale…ale…ALE-mówi Sprzedawczyni musi Pan jeszcze „chwile” zaczekać i będzie Pan miał 60 z przedłużonymi nogawkami o 7cm!!! Zatkało mnie…
Następnie mnie przytkało, gdy zapytano:
-Karta, gotówka, raty?
-…można na raty?!
-tak, jeżeli przejdzie pan „odsiew”
….15minut i jestem właścicielem „wymarzonego’ kpl. Rukki, bez zdruzgotania budżetu domowego ;-))

Pozdro Orzep
p.s. Tekst nie został napisany by reklamować owy sklep, tylko każdy DUŻY wie jaki jest problem z przymiarką/kupnem butów/ubrań wybiegających z szablonu społeczeństwa!!!
Zakupy na raty akcesoriów/ubioru to także egzotyka…przynajmniej we Wrocku. Jedynie salon BMW „lizinguje” ubranie, ale tylko wraz z motocyklem…samego nie chce ;-(
Piszę o realiach wrocławskich, bo nie wiem jak jest w innych miastach…albo Ja jakiś taki dzikus?

Tytuł: Re: Zaczynamy mieć europejski poziom obsługi!!!
Zadomowiony na dobre

Brawo dla nich !!!

Ja z kolei chce pochwalić sklep e-horyzont kupiłem u nich w zeszłym roku namiot, ale podczas wojaży rozdarłem pokrowiec.
Napisałem do nich czy można zakupić ów pokrowiec a Pan z obsługi poprosil adres i poinformował ,że mi go wysyłają za darmo :shock:
bardzo mała rzecz a cieszy.

Tytuł: Re: Zaczynamy mieć europejski poziom obsługi!!!
Bajkopisarz forumowy

Ja niestety mam zupełnie inne odczucia jeśli chodzi o obsługę w sklepie na Żagiestowskiej. Kilka miesięcy temu szukałem kasku w średnim przedziale cenowym (ok.600-800pln) obsługiwał mnie sprzedawca bardzo miły, rzeczowy, ze sporą wiedzą na temat kasków. Wszystko było super do momentu aż do sklepu nie wszedł kolejny klient który zadeklarował chęć nabycia kombinezonu. W tym momencie sprzedawca który mnie obsługiwał (był on jedynym sprzedawcą w sklepie) po prostu odwrócił się na pięcie i zaczął obsługiwać nowego klienta. Ja stoję jak ten słup 10min z kaskiem w ręce i chce prosić o rozmiar mniejszy ale sprzedawca nawet nie zwraca na mnie uwagi, jest zajęty szukaniem kombi dla klienta. Po dłużej chwili odkładam kask na półkę i wychodzę, na koniec "rzucam" do sprzedawcy DO WIDZENIA! i w ciszy opuszczam sklep.
Kasku nie kupiłem chodź byłem zdecydowany, od znajomego usłyszałem później, że miał podobną sytuację w tym sklepie. Niestety jak sprzedawca wyczuje że klient chce zostawić grubszą kwotę to "olewa" przeciętnego gościa...