W końcu się zmusiłem i ulepiłem 3 minuty z haczykiem, kamerka Drift HD170. Nagranie w rozdzielczości 1/2 HD (720P). Zaznaczam, nie chodzi o moje mega amatorskie zdolności edytowania filmu, chciałem jedynie zaprezentować jakość obrazu w/w kamery :D
Pod warunkiem, że wyślą pocztą (a nie kurierem), a u nas nie doliczą cła i VAT (od wartości celnej, tzn. ceny zakupu plus koszty transportu do granicy celnej RP).
No chyba, że zaprzyjaźniona ciocia, do bagażu osobistego wrzuci. :wink:
toolo pisze:
W końcu się zmusiłem i ulepiłem 3 minuty z haczykiem, kamerka Drift HD170. Nagranie w rozdzielczości 1/2 HD (720P). Zaznaczam, nie chodzi o moje mega amatorskie zdolności edytowania filmu, chciałem jedynie zaprezentować jakość obrazu w/w kamery :D
toolo jestem bardzo ciekawy jak kamerka radzi sobie w gorszym świetle proszę o fragment trasy z gęstego lasu albo późniejszym wieczorkiem pozdrówka!
SoD pisze:
toolo pisze:
SoD pisze:
Bardzo fajnie to wygląda tylko ta cena... :?
można z USY - będzie taniej.
Dużo taniej? Masz może jakiś namiar?
jest za 340$ , ale musisz zrobić jak Marek pisze, numer z Babcią :) , w PL zapłacisz 1200pln (może jeszcze coś utargujesz), a i z gwarancją mniejszy problem. Jak już się zdecydujesz i konkretnie porozmawiasz z sprzedawcą , okaże się że różnica nie jest aż tak duża. No chyba że Dolar lub Funt na pysk polecą.
irokez pisze:
toolo pisze:
toolo jestem bardzo ciekawy jak kamerka radzi sobie w gorszym świetle proszę o fragment trasy z gęstego lasu albo późniejszym wieczorkiem pozdrówka!
jutro ( o ile pogoda nie skiepści) ruszę po nowy materiał filmowy, postaram się wrzucić więcej do porównania.
Jak kręcisz z kasku to obraz jest przekrzywiony. to wina mocowania? jak wyglada ta sprawa?GoPro ma ramie które ma plusy (jest regulowane w każdej pozycji) i plusy ujemne ( przenosi więcej drgań) W jaki sposób jest montowany drift?
Drift ma kilka typów mocowań w zestawie podstawowym- czyli to co dostajesz w pudełku. Kamerę do kasku montujesz na plastikowym zaczepie mocowanym na rzepie, [ img ]
- element do mocowania na kasku, - na kierownicy lub innych rurkowatych elementach, - na goglach ( dokładnie na gumce), - i taką opaskę , która możesz np. założyć na nogę- czy coś takiego :D
ja dokupiłem przyssawkę, sprawdza się rewelacyjnie !
Aha, oko (obiektyw) kamery możesz obracać, jeśli u mnie widzisz że jest krzywo tzn, że źle ją ustawiłem. ma możliwość regulacji w zakresie 300 stopni. w praktyce możesz ustawić poziom do każdego położenia kamery
Czy drift jest ładowany tylko z komputera przez USB? Zastanwiam się czy możliwe jest łaowanie baterii kamery z zapalniczki przewodem mini USB? Czy ktoś ma jakieś doświadczenia?
Młody pisze:
A co to, przemalowałeś motocykl ?? Chyba miałeś szarego - czy coś pomyliłem... :)
Młody do neidawna był biały KTM, a jest żółty GSA.
PWAW pisze:
Czy drift jest ładowany tylko z komputera przez USB? Zastanwiam się czy możliwe jest łaowanie baterii kamery z zapalniczki przewodem mini USB? Czy ktoś ma jakieś doświadczenia?
oczywiście że możesz ładować z gniazda zapalniczki (mini USB), jednak w tym czasie nie możesz nagrywać.
No i fajne, że wprowadzono również europejski standard "klatkowania" (25 / 30 / 50 / 60 kl./s. w standardzie 720p oraz 25 / 30 kl./s. w standardzie 1080p.)
Poprzednia wersja miała tylko 30kl/s
Fajna zabawka i chyba sie na nią również zdecyduje... :-)
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość